Steun Luisterpunt - Alvast bedankt!

Jongen leest braille - man luistert daisyboek - meisje luistert en leest tegelijkertijd.

"Drie jaar geleden kreeg ik de diagnose 'droge maculadegeneratie' en hierdoor gaat mijn zicht steeds meer achteruit. Ik was een echte veellezer en gelukkig leerde ik door mijn plaatselijke bibliotheek Luisterpunt kennen. Lezen is voor mij als eten en drinken. Dankzij Daisy-boeken kan ik boeken blijven verslinden. Daar ben ik Luisterpunt elke dag zo enorm dankbaar voor."  (Walter, 72 jaar)

"Ida heeft dyslexie. Voor haar was boeken lezen een opgave, dat was bijna een straf, terwijl verhalen leuk moeten zijn. Sinds Ida de Anderslezen-app gebruikt, heeft ze veel meer zin om boeken te lezen, breidt ze haar woordenschat uit én neemt ze deel aan de Leesjury! Er gaat een wereld voor haar open." (Annelies, mama van Ida - 10)

Geniet jij of iemand uit je omgeving ook dagelijks van een van onze duizenden luister- en/of brailleboeken? Of draag je Luisterpunt om een andere reden een warm hart toe? Dan kan je onze bibliotheek steunen met een financiële bijdrage. 

Je kan je gift op twee manieren overmaken:

  1. Surf naar www.luisterpuntbibliotheek.be/gift en betaal met Bancontact, Visa/Mastercard, PayPal, ...
  2. Kies voor een klassieke overschrijving op rekeningnummer BE39 7350 7350 0019.

Voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis ontvang je een fiscaal attest. Een gift van 40 euro kost je na fiscale aftrek eigenlijk 22 euro.

Waarvoor willen we je bijdrage gebruiken?

  1. We willen onze website en Mijn Luisterpunt grondig vernieuwen, zodat onze lezers en geïnteresseerden sneller de informatie vinden die ze nodig hebben.
  2. 91% van onze lezers gebruikt Daisy-online. We willen de Anderslezen-app nog gebruiksvriendelijker maken, met meer zoekmogelijkheden, een wenslijst en boeken in de kijker.
  3. Elk jaar komen er vele nieuwe lezers en organisaties bij, en ook het aantal uitleningen stijgt telkens. Onze werkingsmiddelen vanuit de overheid zijn echter niet evenredig mee gegroeid.

Namens het bestuur en alle medewerkers van Luisterpunt danken wij je alvast van harte voor je financiële bijdrage.

Walter aan het woord

Ida en Annelies aan het woord