Boeken in de kijker

Er zijn weer heel wat nieuwe spannende, grappige en knotsgekke verhalen in onze collectie! Luisterpunt zet er voor jou hieronder een aantal in de kijker. Wil je graag alle nieuwe boeken ontdekken? Neem dan snel een kijkje in onze lijst van december 2021 (Word - 703 KB, Pdf - 321 KB). De boeken staan ingedeeld per leeftijd. Zo ben je weer helemaal mee!

Nieuwe Daisy-boeken in de kijker

Nieuwe brailleboeken in de kijker

Nieuwe Daisy-boeken in de kijker

cover boek Pinguïnpost van Karla Stoefs

Pinguïnpost

Karla Stoefs

Tuurs papa werkt in het onderzoekscentrum van de dierentuin, waardoor hij weinig tijd heeft voor Tuur. Wat niet erg is, want Tuur heeft er een goede vriend: Rob, de poepschepper van dienst. Maar de dierentuin kampt met geldzorgen. De zorgen zijn zo groot dat de directeur erover denkt om de weinig populaire kameel als middagmaal aan de leeuw te serveren. Tuur bedenkt een plan om de kameel uit de muil van de leeuw te redden.

Daisy-boeknummer 29899, 1 uur 39 minuten

Vanaf 6 jaar

cover boek Het hersenhotel van Marja Baseler en Annemarie Van den Brink

Het hersenhotel

Marja Baseler en Annemarie Van den Brink

Je brein is een supermachine. Het regelt alles wat er in je lichaam gebeurt. Dat je ademt en je hart klopt. Dat je kunt praten, lopen, horen en zien. Maar je brein regelt veel meer! Heb je bijvoorbeeld aanleg voor voetballen of muziek maken? Ben je goed in taal of rekenen? Heb je veel fantasie of kun je heel goed samenwerken? Het zit allemaal in je brein!

Daisy-boeknummer 29884, 1 uur en 14 minuten

Vanaf 9 jaar

cover boek Brown girl dreaming van Jacqueline Woodson

Brown girl dreaming

Jacqueline Woodson

Jaren 60 en 70. Jacqueline vertelt hoe het was om op te groeien in Amerika als meisje met een donkere huid. Tussen de overblijfselen van slavernij en de start van de Civil Rights Movement. En hoe haar liefde voor verhalen en schrijven haar hierbij hielp. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Daisy-boeknummer 29850, 3 uur en 55 minuten

Vanaf 12 jaar

Nieuwe brailleboeken in de kijker

cover boek De Vogeltjesklok van Harm De Jonge

De Vogeltjesklok

Harm De Jonge

De opa van Josse bouwde een vogeltjesklok en wist heel veel van vogels. Maar nu ligt opa in het ziekenhuis en is zijn hoofd leeg. Van de hersendokter moet Josse op zoek gaan naar herinneringen om opa te helpen.

Brailleboeknummer 47085, 6 banden

Vanaf 9 jaar

cover boek Buitenspel van Margje Woodrow

Buitenspel

Margje Woodrow

Nynke en Jimmy gaan met hun voetbalteams op trainingsweekend. De pranks zijn voorbereid. Er wordt van alles meegesmokkeld in de tassen. Maar tijdens de eerste nacht gaat het gruwelijk mis: in het bos vindt Jimmy het dode lichaam van zijn vriend Mattias. De politie tast in het duister. Dan blijkt ook Soraya, Nynkes vriendin, spoorloos. Waar is ze? Volgen er nog meer slachtoffers?

Brailleboeknummer 46997, 8 banden

Vanaf 12 jaar

 

cover boek Gewoon mezelf van Luc Descamps

[Gewoon] mezelf

Luc Descamps

Lander is hopeloos verliefd op Lars, de nieuwe jongen in zijn klas. Maar hij weet zich geen raad met zijn gevoelens. Noémie helpt hem als hij samen met Lars aan een muziekproject moet werken.

Brailleboeknummer 17588, 7 banden

Vanaf 15 jaar