Boeken in de kijker

Er zijn weer heel wat nieuwe spannende, grappige en knotsgekke verhalen in onze collectie! Luisterpunt zet er voor jou hieronder een aantal in de kijker. Wil je graag alle nieuwe boeken ontdekken? Neem dan snel een kijkje in onze lijst van januari 2024 (Word - 297 KB, Pdf - 351 KB, Excel Daisy-boeken 47 KB, Excel brailleboeken 26 KB). De boeken staan ingedeeld per leeftijd. Zo ben je weer helemaal mee!

Nieuwe Daisy-boeken in de kijker

Nieuwe brailleboeken in de kijker

Nieuwe Daisy-boeken in de kijker

cover jakkes van mathilda masters

Jakkes!: 101 Walgelijke weetjes

Mathilda Masters

Wist je dat je elke dag minstens een kopje snot doorslikt, pinguïns voedsel uitbraken in de bek van hun kuikens en zwartgeverfde tanden vroeger in de mode waren in Japan? In dit boek ontdek je alles over oorsmeer, krioelende kriebelbeestjes, vieze tradities en gore gewoontes. 

Daisy-boeknummer 32077, 3 uur 34 minuten

Vanaf 6 jaar

cover boek Dodo

Dodo

Mohana van den Kroonenberg

Na een lekker lange slentervakantie aan zee vreest Dorian dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Tijdens het voorstelrondje op de eerste brugklasdag komt hij niet verder dan de i van ik. Als hij vervolgens zijn naam wil zeggen wordt het Do-do. Daarna trekt hij zich, oog in oog met een opgezette dodo in een museum, terug in zichzelf en herschrijft hij zijn leven zoals hij zou willen dat het was.

Daisy-boeknummer 320956, 5 uur en 18 minuten

Vanaf 9 jaar

cover boek alles wat groots voelt

Alles wat groots voelt

Reine De Pelseneer

De achttienjarige Tor beschouwt zichzelf niet bepaald als moedig. Het liefst is hij bezig met schrijven, om zijn gedachten te ordenen en door de dagen te navigeren. Maar als hij ontdekt dat zijn vader in IJsland woont en niet eens afweet van zijn bestaan, stapt hij het vliegtuig op. Hoe zal zijn Vikingvader reageren? En wie is het mysterieuze meisje met haar grijsgroene ogen? Zijn komst laat een vulkaan ontwaken in het kleine dorpje …

Daisy-boeknummer 32039, 6 uur en 10 minuten

Vanaf 15 jaar

Nieuwe brailleboeken in de kijker

cover boek De vloek van de schelpen

De vloek van de schelpen

Efua Traoré

Kuki is net verhuisd. Ze voelt zich nog niet thuis in haar nieuwe huis en ook niet op school. Ze ontdekt een verlaten strandhuis vol schaduwen en schelpen. Daar ontmoet ze Enilo, een meisje
dat daar lijkt te wonen. Eindelijk een nieuwe vriendin! Maar kan ze Enilo wel vertrouwen?

Brailleboeknummer 48144, 9 banden

Vanaf 9 jaar

cover boek Van Manneke Pis tot de Betoverde Haas

Van Manneke Pis tot de betoverde haas: België in 20 spannende, grappige en stoere verhalen

Tanguy Ottomer

Wist jij dat de stad Brussel eigenlijk gered werd door een ondeugend jongetje dat overal plaste? Of dat de bewoners van een klein dorpje in Luxemburg nachtenlang wakker werden gehouden door feestende feetjes? En durf jij nog kattenkwaad uit te halen in de Antwerpse straten nu je weet dat Lange Wapper er ondeugende kinderen in het ootje neemt?

Brailleboeknummer 17797, 4 banden

Vanaf 9 jaar
 

cover boek No exit

No exit

Maren Stoffels

Vesper stapt aan boord van een luxe cruiseschip. Ze denkt dat ze op vakantie gaat, maar niets is minder waar. Ze is opgegeven voor No Exit, een heropvoedprogramma voor pesters, ver weg van de buitenwereld. Al snel komt Vesper erachter dat No Exit geen grenzen kent. Ze is in levensgevaar, samen met alle anderen aan boord. En dan is er nog die ene medegevangene, die beweert dat ze onschuldig is. Vesper moet ontsnappen, maar hoe moet dat midden op open zee?

Brailleboeknummer 48015, 7 banden

Vanaf 12 jaar