Boeken in de kijker

Er zijn weer heel wat nieuwe spannende, grappige en knotsgekke verhalen in onze collectie! Luisterpunt zet er voor jou hieronder een aantal in de kijker. Wil je graag alle nieuwe boeken ontdekken? Neem dan snel een kijkje in onze lijst van december 2019 (Word - 382 KBPdf - 416 KB). De boeken staan mooi ingedeeld per leeftijd. Zo ben je weer helemaal mee!

Een volgende lijst met nieuwe leuke boeken mag je verwachten in december 2019.

Nieuwe Daisy-boeken in de kijker

Cover van het boek Kapitein Onderbroek en de ongelooflijke kantinejuffrouwen

Kapitein Onderbroek en de ongelooflijke kantinejuffrouwen

Dav Pilkey

Als Sjors en Harold met een scheikundige truc de kantinejuffrouwen weg hebben gepest, komen er hele vreemde buitenaardse wezens voor in de plaats. Die lijken slechte plannen te hebben met de leerlingen. Tijd om samen met Kapitein Onderbroek in actie te komen!

Daisy-boeknummer 27475, 1 uur en 12 minuten

Vanaf 6 jaar

Cover van het boek De reuzenkrokodil

De reuzenkrokodil

Roald Dahl

Terwijl de reuzenkrokodil allerlei stiekeme plannetjes bedenkt om zich te vermommen, schakelt de nietzogrote gauw de hulp van de andere dieren in. Ze willen de reuzenkrokodil tegenhouden op zijn jacht naar malse kindertjes...

Daisy-boeknummer 27607, 28 minuten

Vanaf 6 jaar

Cover van het boek De spooktoren

De spooktoren

Keir Graff

De tweeling Mal en Colm verhuist samen met hun moeder naar een oeroude torenflat. Op een dag zien ze in de lift plotseling een knopje voor verdieping 13. Dat was er eerst toch niet? Als ze op het knopje drukken, is dat het begin van een spannend avontuur.

Daisy-boeknummer 27554, 6 uur en 45 minuten

Vanaf 9 jaar

Cover van het boek Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn

Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn

Davide Morosinotto

In 1904 bestellen vier vrienden uit het zuiden van de VS uit een catalogus een revolver. In plaats van de revolver krijgen ze een oud kapot horloge toegestuurd. Als blijkt dat er een prijs uitgeloofd is voor dit horloge, besluiten ze naar Chicago te gaan om die op te halen. Zo begint een spannende reis.

Daisy-boeknummer 27699, 7 uur en 44 minuten

Vanaf 9 jaar

Cover van het boek De kleur van de zon

De kleur van de zon

David Almond

Op straat komt Davie zijn beste vriend tegen, die hem vertelt dat er een jongen, Jimmy Killen, is vermoord. De dader kan dus niemand anders zijn dan Zorro Craig, want de families Killen en Craig zijn al sinds jaar en dag aartsvijanden. Davie besluit op zoek te gaan naar de moordenaar. Hoe dichter hij bij de waarheid komt, hoe meer hij over zichzelf en het leven leert.

Daisy-boeknummer 27488, 4 uur en 41 minuten

Vanaf 12 jaar

Cover van het boek Je zult van me houden

Je zult van me houden

Astrid Sercu

Als hun klasgenootje Elise ineens verdwijnt, besluiten Alix, Victoria en Mien haar op te sporen. Al snel komen ze erachter dat Elise ontvoerd is. De tijd begint te dringen. Waar is Elise? En waarom gedraagt hun wiskundeleraar zich zo vreemd?

Daisy-boeknummer 27675, 3 uur en 35 minuten

Vanaf 12 jaar

Cover van het boek Sneeuw in september

Sneeuw in september

Kathelijn Vervarcke

Jutta en Maud zijn vriendinnen en hebben beiden reuma. Terwijl Jutta er alles aan doet om te kunnen genezen, wil Maud voor euthanasie kiezen. Net op het moment dat ze elkaar het meest nodig hebben, komt hun vriendschap door deze keuze onder druk te staan.

Daisy-boeknummer 27566, 5 uur en 52 minuten

Vanaf 15 jaar

Nieuwe brailleboeken in de kijker

Cover van het boek 'Stippen, strepen en zigzaggen'

Stippen, strepen en zigzaggen

Vivian French

Rik logeert op kasteel Hoetendael bij zijn oom Archibald, tante Madelief en zijn nichtje Samantha. Rik heeft maar één wens: ridder worden.

Brailleboeknummer 447780, 2 banden

Vanaf 6 jaar

Cover van Dummie de mummie en de schat van Sohoro

Dummie de mummie en de schat van Sohoro

Tosca Menten

Dummie en Goos zijn voor een bruiloft op Jamaica. Ze doen mee aan een piratenspel. Tijdens het spel stuiten Dummie en Goos op een eeuwenoude schatkaart. Ga op reis met de grappigste mummie en zijn beste vriend!

Brailleboeknummer 44788, 10 banden

Vanaf 9 jaar

Cover van het boek Professor S. en de verslaafde koning

Professor S. en de verslaafde koning

Erik Scherder

De opa van Zhé, de bekende professor S., is verdwenen. Samen met haar vriend Brian en hondje Pavlov gaat ze hem zoeken. Ze komen in Breinstein terecht en moeten hun hersenen goed gebruiken om de professor te vinden. Een verhaal dat tegelijk ook een weetjesboek is.

Brailleboeknummer 44716, 6 banden

Vanaf 9 jaar

Cover van het boek Licht, camera, liefde

Licht, camera, liefde

Holly Smale

Hope Valentine is de jongste dochter van twee wereldberoemde filmsterren. Op aanraden van haar horoscoop gaat ze de liefde achterna naar Hollywood. Onderweg leert ze meer over zichzelf en haar famielieleden. Een verhaal over liefde, familie en volwassen worden.

Brailleboeknummer 44796, 14 banden

Vanaf 12 jaar

Cover van het boek Dit is hoe het ging

Dit is hoe het ging

Astrid Boonstoppel

Cato raakt op haar nieuwe school bevriend met de populaire Victoria. Ze heeft ook een vriendje Adrian, met wie ze alleen online contact heeft. Als Cato door Victoria aan de kant gezet wordt, vervalt ze in eenzaamheid en destructieve gedachten. En terwijl haar perfecte leventje afbrokkelt, halen de schimmen van het verleden haar langzaam maar zeker in.

Brailleboeknummer 44732, 9 banden

Vanaf 15 jaar

Cover van het boek De zwendelprins

De Zwendelprins

Rima Orie

Als nieuwsgierige keukenhulp is de 17-jarige Simran op de hoogte van de meest kleurrijke verhalen en de smerigste roddels die er in het paleis de ronde doen. Toch is er slechts één verhaal dat zowel haar als de rest van de bevolking van Surya in de ban houdt: de mysterieuze verdwijning van de kroonprins. Al snel belandt ze zelf in een avontuur vol verrassende wendingen dat haar dichter bij de waarheid brengt.

Brailleboeknummer 44680, 19 banden

Vanaf 15 jaar