Boeken in de kijker

Er zijn weer heel wat nieuwe spannende, grappige en knotsgekke verhalen in onze collectie! Luisterpunt zet er voor jou hieronder een aantal in de kijker. Wil je graag alle nieuwe boeken ontdekken? Neem dan snel een kijkje in onze lijst van september 2021 (Word - 546 KB, Pdf - 573 KB). De boeken staan ingedeeld per leeftijd. Zo ben je weer helemaal mee!

Nieuwe Daisy-boeken in de kijker

Nieuwe brailleboeken in de kijker

Nieuwe Daisy-boeken in de kijker

cover boek Meneer Sleutelbeen en de wonderlijke wauw

Meneer Sleutelbeen en de wonderlijke Wauw

Guy Bass

Skelet Meneer Sleutelbeen is een OF, een Ondenkbeeldige Fantasievriend. Hij vertelt over de 10-jarige Ben die op het eiland Grutje woont en geen vrienden heeft. Behalve zijn fantasievriendje, de Wauw. Dat is een lief monstertje, dat ineens echt bestaat. Wat nu?

Daisy-boeknummer 29605, 2 uur en 25 minuten

Vanaf 6 jaar

cover boek De wondere historie van Judocus Vijd en het Lam Gods

De wondere historie van Judocus Vijd en het Lam Gods

Inge Misschaert en Karen Dierickx

Iedereen kent het Lam Gods, maar wie is Judocus Vijd? Karen Dierickx en Inge Misschaert doken in de archieven van dit wereldberoemde kunstwerk en kwamen terug met het wonderlijke verhaal van Joos Vijd, de opdrachtgever van dit schilderij van Hubert en Jan van Eyck.

Daisy-boeknummer 29878, 2 uur en 14 minuten

Vanaf 9 jaar

cover boek Hele verhalen voor een halve soldaat

Hele verhalen voor een halve soldaat

Benny Lindelauf

Zes broers worden opgeroepen om dienst te nemen in het leger. Op weg naar het front moeten ze zich melden bij een grenspost. Geschikte giften of geld om de grens te kunnen passeren, bezitten de broers niet. Verhalen kennen ze echter in overvloed. De broers vertellen en vertellen alsof er een leven van af hangt. En dat is ook zo.

Daisy-boeknummer 304537, 8 uur en 53 minuten

Vanaf 12 jaar

Nieuwe brailleboeken in de kijker

cover boek Nieuwe vrienden

Nieuwe vrienden

Marte Jongbloed

Vinnie verhuist met zijn ouders naar een nieuw huis. Alles is een beetje eng in het begin, ook de nieuwe slaapkamer. Maar dan ontmoet hij Flos die in een boek in zijn kamer woont. 

Brailleboeknummer 46234, 4 banden

Vanaf 6 jaar

cover boek Draco

Draco

Rani De Vadder

Ieder jaar worden de Internationale Drakendagen gehouden, het meest befaamde toernooi van de Verenigde Drakenlanden. Ook Rowan en haar Zwarte draak Gideon schrijven zich in voor deze spannende wedstrijd. Maar dan gebeurt er een vreselijk ongeluk. De Verenigde Drakenlanden staan volledig op hun kop.

Brailleboeknummer 17544, 6 banden

Vanaf 9 jaar

 

cover boek Jacht Cis Meijer

Jacht

Cis Meijer

Sam fraudeert met haar schoolcijfers op de laptop van een lerares. Vlak daarna raakt die lerares zwaargewond bij een brand op school. Als Sam op onderzoek uitgaat, ontvangt ze een dreigbrief. Tijdens het schoolkamp in de bossen enkele dagen daarna, voelt Sam aan alle kanten gevaar dreigen.

Brailleboeknummer 46237, 8 banden

Vanaf 15 jaar