Boeken in de kijker

Er zijn weer heel wat nieuwe spannende, grappige en knotsgekke verhalen in onze collectie! Luisterpunt zet er voor jou hieronder een aantal in de kijker. Wil je graag alle nieuwe boeken ontdekken? Neem dan snel een kijkje in onze lijst van september 2023 (Word - 259 KB, Pdf - 545 KB, Excel Daisy-boeken 37 KB, Excel brailleboeken 27 KB). De boeken staan ingedeeld per leeftijd. Zo ben je weer helemaal mee!

Nieuwe Daisy-boeken in de kijker

Nieuwe brailleboeken in de kijker

Nieuwe Daisy-boeken in de kijker

cover boek Pasoppen! van Dimitr Leue

Pasoppen!

Dimitri Leue en Tom Schoonooghe

Volwassenen roepen vaak: Pas op! Zorg dat je je niet stoot, let op voor dat glas, leg geen rommel op de trap, pas op voor de glijbaan, … Pasop dat je niet te veel pasopt! Pasoppen is goed, maar met mate. Weet dat de mensheid zo ver is geraakt door mensen die niet pasopten. Dus pasop met dat pasoppen!

Daisy-boeknummer 31768, 1 uur 28 minuten

Vanaf 6 jaar

cover boek de kaarten van madame petrova van marjolijn hof

De kaarten van madame Petrova

Marjolijn Hof

Silke is samen met haar tweelingbroer Janis gevlucht uit angst voor de voorspelling van waarzegster madame Petrova. Het valt haar zwaar om te slapen in de buitenlucht, konijnen te stropen, en vodden te dragen. En wat als straks de winter komt?

Ook deel 1 'De lepelsnijder' vind je in onze collectie.

Daisy-boeknummer 320754, 6 uur en 27 minuten

Vanaf 9 jaar

cover boek racisme stop de pijn

Racisme: stop de pijn

Naima Charkaoui en Ikrame Kastit

Wat is racisme precies? Wat kan ik eraan doen? Hoe reageer ik als iemand zich racistisch gedraagt tegen mij, of als ik racisme zie gebeuren? Waarom voel ik me zo vreemd als ik er het slachtoffer van ben? Ikrame Kastit en Naima Charkaoui schreven dit boek voor iedereen die de pijn van racisme wil stoppen: kinderen die er zelf mee te maken krijgen. 

Naima Charkaoui las dit boek zelf in. 

Daisy-boeknummer 31032, 4 uur en 32 minuten

Vanaf 12 jaar

Nieuwe brailleboeken in de kijker

Cover boek Hoe ik per ongeluk ridder werd

Hoe ik per ongeluk ridder werd

Tim Collins

Roderik wil dolgraag ridder worden, maar voorlopig laat heer Lionel hem mest ruimen en afwassen. Dat verandert als Roderik wordt uitgekozen om als ridder de gestolen vingers van Sint-Stefanus terug te halen.

Brailleboeknummer 47915, 4 banden

Vanaf 9 jaar

Cover boek Planeet Liefde

Storm

Tom De Cock

De 12-jarige Pien is voor het eerst verliefd en dat vindt ze maar lastig. Hoe kan ze Robin, de jongen die het nog warriger in haar hoofd maakt, voor zich winnen? Bij haar eigen ouders kan ze niet terecht voor advies. Die hebben zo hun eigen problemen op liefdesgebied. Haar onhandigheid en het gevoel nergens bij te horen, helpen ook niet echt mee. En dan is er óók nog de enge man en de nare stem in haar hoofd …

Brailleboeknummer 47917, 4 banden

Vanaf 12 jaar

Cover boek Otis' redding Mirjam Mous

Otis' redding

Mirjam Mous

Melvin Junior en zijn broer Otis verkennen verlaten en oude gebouwen. Maar dan wordt Otis, nadat ze een mysterieus huis hebben gevonden, aangereden en moet Melvin op onderzoek uit om hem te redden.

Brailleboeknummer 47801, 10 banden

Vanaf 15 jaar