Ben je ergotherapeut, vrijwilliger of op een andere manier bezig met lezen in een zorgvoorziening (bv. woonzorgcentrum) en wil je mensen (opnieuw) aan leesplezier helpen? Schrijf je in voor een van onze online infosessies en ontdek het aanbod luisterboeken, luistertijdschriften en Audiokranten voor mensen met leesmoeilijkheden.

We vinden het belangrijk dat je als lezer van onze bibliotheek tevreden bent. Daarom organiseren we bij de start van dit nieuwe jaar een lezersbevraging, waarin we je mening vragen over onze collectie, de werking van de uitleendienst, de websites, de Anderslezen-app en meer. Geef jij ook je mening?

De medewerkers en de directie van Luisterpuntbibliotheek wensen je bijzonder gezellige feestdagen, omringd door wie je dierbaar is, en een gezond en sprankelend – maar tegelijk ook ‘normaal’ – 2022! En natuurlijk veel goede boeken, daarvoor kan je zoals altijd op ons rekenen.

Vanaf 2 november brengt De Voorleesclub kinderboeken tot leven in je huiskamer. Elke dag leest een bekende mama, opa, toffe nonkel of tante voor in dit gloednieuwe tv-programma. Je kan alle filmpjes ook (her)bekijken op VRT NU.

Wist je dat je Luisterpunt financieel kan steunen? Met jouw bijdrage willen we graag investeren in een nieuw en gebruiksvriendelijk bibliotheeksysteem en een kosten- en haalbaarheidsanalyse uitvoeren om onze brailleboeken ook digitaal uit te lenen. Alvast héél erg bedankt voor je steun!