Nieuwsberichten

2023 was een boeiend én druk jaar met het grootste aantal lezers ooit! Ben je benieuwd naar wat we het afgelopen jaar allemaal verwezenlijkt hebben?
Ontdek het in deze video.

De winnaars van de derde Boon Literatuurprijs zijn bekend! Ilja Leonard Pfeijffer wint de jury- én publieksprijs met zijn monumentale roman 'Alkibiades'. De Boon voor jeugdliteratuur gaat naar 'Neem nooit een beste vriend' van Erna Sassen en Martijn van der Linden, de publieksprijs is voor 'Kijk dan toch' van Elvis Peeters en Sebastiaan Van Doninck.

Van 16 tot en met 24 maart is het weer tijd voor de Boekenweek. Traditioneel vieren Vlaanderen en Nederland dit samen, met een bijhorend geschenk en een essay. Dit jaar loopt het een beetje anders. Boekhandels Vlaanderen heeft ervoor gekozen om een aparte geschenkuitgave te maken: ‘Als de liefde faalt’, geschreven door Marnix Peeters.

De Libris Literatuur Prijs viert jaarlijks de beste Nederlandstalige roman en beloont de winnende auteur met een geldprijs van € 50.000. Van de 18 genomineerden uit de longlist heeft de jury een shortlist gedistilleerd. De winnaar kennen we op 13 mei, tijd genoeg dus om de boeken op de shortlist te ontdekken!

De Herman De Coninckprijs 2024 bekroont de beste dichtbundel van 2023. We zorgen voor Daisy-luisterversies van de genomineerde bundels, ingelezen door de dichters zelf!
De winnaar kennen we op 21 maart, Wereldpoëziedag.