De maand maart is traditioneel Jeugdboekenmaand, een maand boordevol boeken- en leesplezier voor jongeren van 3 tot 15 jaar. Thema dit jaar is vriendschap, in al zijn mooie vormen! Bij Luisterpunt vind je vele passende boekentips in aangepast leesformaat.

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari de Poëzieweek van start, hét poëziefeest van de Lage Landen. Luisterpunt viert vanzelfsprekend mee! Bij de Poëzieweek hoort ook een Poëziegeschenk, dat we u aanbieden als Daisy-boek en brailleboek. Dit jaar verwent niemand minder dan Tom Lanoye u met de bundel 'Vrij - Wij'. Het luisterboek is bovendien door hemzelf ingelezen. Tot slot geven we ook graag enkele poëzietips van het huis!

Op vrijdagavond 1 februari organiseren Luisterpunt en Muntpunt tijdens De Week van de Klank opnieuw een Frivole Frieda Van Wijck Luisterquiz, de derde al, met serieuze én met frivole vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je meteen in op www.luisterpuntbibliotheek.be/luisterquiz!

Lees onze kerst- en nieuwjaarswensen, met een terugblik op 2018 én een feestelijk en poëtisch extraatje ...

Met Davy, rendierknuffel én superzacht dekentje in één, steunt u Luisterpunt tijdens de Warmste Week!

Kerst staat voor de deur en iedereen maakt het gezellig binnen. Misschien hebt u nog wel een plekje voor Davy in uw woonkamer? Of zoekt u nog een leuk geschenkje voor uw zoon, dochter, kleinzoon of kleindochter of het kindje van uw vrienden?