Het is in Vlaanderen niet langer interessant om verre familie of vrienden – en een goed doel -  samen in een testament te bevoordelen via een duolegaat.
Voor overlijdens in Vlaanderen vanaf 1 juli 2021 wordt het duolegaat volledig afgeschaft. In de plaats komt er een nultarief voor schenkingen aan goede doelen en een nieuw tarief voor wie een klein deel van zijn/haar vermogen wil nalaten aan een goede vriend.

2020 was een jaar dat we niet snel zullen vergeten, met veel veranderingen en natuurlijk corona. We kijken nog een laatste keer achterom!

Leuk nieuws, we geven enkele gesigneerde boeken weg van de populaire Ketnet-reeks #LikeMe! Wie meer van de liedjes houdt, maakt kans op een cd. Laat ons weten wie jouw favoriete personage is, en wie weet val je in de prijzen! 

Met onze online catalogus kan je eenvoudig boeken opzoeken en op je boekenplank plaatsen. Onze catalogus zit vanaf nu in een fris, nieuw jasje. We schonken bij de vernieuwing veel aandacht aan de lay-out en de toegankelijkheid.

We plannen de tijdelijke aanwerving van een bibliotheekmedewerker die mee instaat voor onze uitleendienst. Ben je klantgericht, sociaal en administratief sterk? Wil je helpen om onze lezers dagelijks van leesvoer te voorzien? Kan je meteen aan de slag? En voldoe je aan de voorwaarden voor het GECO-statuut? Lees de vacaturetekst en solliciteer!