Nieuwsberichten

We zoeken een medewerker voor onze uitleendienst, het hart van onze bibliotheek waar lezers terecht kunnen met hun vragen en boekaanvragen. Ben je klantgericht, sociaal en administratief sterk? Will je je inzetten voor mensen met een leesbeperking? Dan word jij misschien onze nieuwe collega!

Luisterpunt schreef in het kader van de komende verkiezingen een memorandum en bezorgde het aan de politieke wereld.

2023 was een boeiend én druk jaar met het grootste aantal lezers ooit! Ben je benieuwd naar wat we het afgelopen jaar allemaal verwezenlijkt hebben?
Ontdek het in deze video.

De winnaars van de derde Boon Literatuurprijs zijn bekend! Ilja Leonard Pfeijffer wint de jury- én publieksprijs met zijn monumentale roman 'Alkibiades'. De Boon voor jeugdliteratuur gaat naar 'Neem nooit een beste vriend' van Erna Sassen en Martijn van der Linden, de publieksprijs is voor 'Kijk dan toch' van Elvis Peeters en Sebastiaan Van Doninck.

Van 16 tot en met 24 maart is het weer tijd voor de Boekenweek. Traditioneel vieren Vlaanderen en Nederland dit samen, met een bijhorend geschenk en een essay. Dit jaar loopt het een beetje anders. Boekhandels Vlaanderen heeft ervoor gekozen om een aparte geschenkuitgave te maken: ‘Als de liefde faalt’, geschreven door Marnix Peeters.