Wist je dat je Luisterpunt financieel kan steunen? Met jouw bijdrage willen we graag investeren in een nieuw en gebruiksvriendelijk bibliotheeksysteem en een kosten- en haalbaarheidsanalyse uitvoeren om onze brailleboeken ook digitaal uit te lenen. Alvast héél erg bedankt voor je steun!

Samen met deBuren, Vlaams Nederlands-Huis voor Cultuur en debat, organiseren we op woensdag 13 oktober een online leesclub rond het boek ‘Carwash’ van Christophe Vekeman. De auteur zelf is erbij! Kom meepraten over "de eerste musical in de wereldliteratuur".

Van 2 tot en met 9 oktober vieren we de Week van het Nederlands. Bij deze week hoort een Taalkrant, vol weetjes over het Nederlands, activiteiten en uitdagingen. Samen met onze Nederlandse collega’s van Passend Lezen zorgen we voor een luisterversie én een brailleversie. Beluister de krant of vraag tijdig je brailleversie aan!

Het nieuwe leesjaar gaat van start bij de Leesjury, de grootste boekenjury voor kinderen en jongeren in Vlaanderen! Ook als lezen moeilijk gaat, kan je deelnemen aan de Leesjury. Luisterpunt zet de genomineerde boeken om in Daisy-luistervorm en groteletterdruk, en op aanvraag in braille.

Als Daisy-online-lezer kan je vanaf nu alles binnen de Anderslezen-app regelen: boeken opzoeken, aanvragen en inleveren. Je hoeft dus niet meer langs Mijn Luisterpunt te passeren om je boekenplank aan te vullen.