Van 2 tot en met 9 oktober vieren we de Week van het Nederlands. Bij deze week hoort een Taalkrant, vol weetjes over het Nederlands, activiteiten en uitdagingen. Samen met onze Nederlandse collega’s van Passend Lezen zorgen we voor een luisterversie én een brailleversie. Beluister de krant of vraag tijdig je brailleversie aan!

Het nieuwe leesjaar gaat van start bij de Leesjury, de grootste boekenjury voor kinderen en jongeren in Vlaanderen! Ook als lezen moeilijk gaat, kan je deelnemen aan de Leesjury. Luisterpunt zet de genomineerde boeken om in Daisy-luistervorm en groteletterdruk, en op aanvraag in braille.

Als Daisy-online-lezer kan je vanaf nu alles binnen de Anderslezen-app regelen: boeken opzoeken, aanvragen en inleveren. Je hoeft dus niet meer langs Mijn Luisterpunt te passeren om je boekenplank aan te vullen.

Van 30 augustus tot 12 september vieren we de Week van de Klank! In het kader van deze week maakten we de Klinkende Klankenquiz, een online luisterquiz voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Herken je de persoon aan zijn lach? Van waar komt dit deuntje? Wat is dat rare geluid? Test je oren én je algemene kennis!

Luisterpunt staat in de kijker in de nieuwste aflevering van de podcast Blinding-in, een podcast over leven met een visuele beperking.