Corona gooide roet in het eten, maar gelukkig kunnen we toch van de Boekenweek genieten. Van 29 mei tot en met 6 juni vieren Vlaanderen en Nederland de Boekenweek! Thema dit jaar is ‘Tweestrijd’. Bij de Boekenweek horen een geschenk ('Wat wij zagen' van Hanna Bervoets) en een essay ('De genocidefax' van Roxane van Iperen), die wij je zoals elk jaar aanbieden in Daisy-luistervorm en in braille. 

De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) bestaat 40 jaar en dat vieren ze met een make-over! De KJV heet voortaan de Leesjury en krijgt daarnaast ook een vernieuwde website en huisstijl.

Het is in Vlaanderen niet langer interessant om verre familie of vrienden – en een goed doel -  samen in een testament te bevoordelen via een duolegaat.
Voor overlijdens in Vlaanderen vanaf 1 juli 2021 wordt het duolegaat volledig afgeschaft. In de plaats komt er een nultarief voor schenkingen aan goede doelen en een nieuw tarief voor wie een klein deel van zijn/haar vermogen wil nalaten aan een goede vriend.

2020 was een jaar dat we niet snel zullen vergeten, met veel veranderingen en natuurlijk corona. We kijken nog een laatste keer achterom!

Leuk nieuws, we geven enkele gesigneerde boeken weg van de populaire Ketnet-reeks #LikeMe! Wie meer van de liedjes houdt, maakt kans op een cd. Laat ons weten wie jouw favoriete personage is, en wie weet val je in de prijzen!