Nieuwsberichten

Kathleen Boogmans is een echte veellezer. Door de ziekte van Stargardt, waardoor ze bijna volledig blind is, kan ze geen gedrukte boeken lezen. Dat houdt haar echter niet tegen om te genieten van literatuur.

‘Jij mag ook’ van Geertje De Ceuleneer & Julie Vangeel, uitgegeven bij Studio Sesam, is een spannende en ontroerende vertelling over drie kinderen met een eigen achtergrond en (migratie)verhaal. De gedrukte versie verscheen 17 februari, samen met de Daisy- en brailleversie!

Tot en met woensdag 31 januari vieren we de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland! Niemand minder dan Edward van de Vendel schrijft het bijhorende Poëziegeschenk. Net als de vorige jaren trakteren we je op de Daisy-luisterversie en brailleversie van deze bundel.

Welk boek dat je in 2023 las, zal je nog lang bijblijven? Verschillende lezers lieten het ons na onze vorige nieuwsbrief weten. We delen hun leestips graag met jou.

Je kan nieuwe keuzelijsten aanvragen voor Daisy en braille. Elke keuzelijst bevat een selectie van honderd boeken. Per boek vermelden we telkens auteur, titel, korte inhoud, speelduur en boeknummer.