Nieuwsberichten

Heb je dyslexie, of ken je iemand in je omgeving? Heb je vragen hierover? Welke onwaarheden en fabels doen er de ronde? Hoe merk je dyslexie op? Wat zijn nu precies de voordelen van Daisy-luisterboeken en ADIBoeken? En kan je te vroeg starten met deze hulpmiddelen? We spraken met enkele experts en bundelden hun antwoorden tot korte video’s.

Van 30 september tot en met 7 oktober vieren we de negende editie van de Week van het Nederlands. Tijdens deze week brengen we een ode aan de Nederlandse taal, onder het thema ‘gevoel en emotie’! Vlaams dichter Esohe Weyden en Nederlands journalist en schrijver Pete Wu zijn de ambassadeurs van deze bijzondere week, en gaan met jou op zoek naar emoties in onze taal.

Ken je 1 Stad, 19 Boeken? Met dit project zetten de Brusselse bibliotheken deze zomer 19 boeken in de kijker, gekozen door 19 Brusselaars met een passie voor lezen. We zorgden voor de toegankelijke versies van de boekentips. Veel leesplezier!

't Leeshuus is een plek waar literatuur en boeken worden ingezet als instrument om te ontmoeten en te verbinden. Samen met Literatuur Vlaanderen, Iedereen Leest en stad Oostende ondersteunen we een van hun projecten: ‘Lezen met je oren’, gericht op lezers met een visuele beperking. Het doel van het project? Organisaties en socio-culturele actoren informeren en inspireren over inclusief leesplezier.

Vandaag is het Dag van de Mantelzorg, en zetten we alle mantelzorgers eens extra in de bloemetjes. Ook zij spelen een belangrijke rol bij de toegang tot boeken en verhalen. Deze week kregen we toevallig bezoek van An, mantelzorger voor Mieke (88). Zij bezorgt Mieke - die zeer slechtziend is - opnieuw leesplezier.