Nieuwsberichten

Op woensdag 26 oktober organiseren we een studiedag annex verjaardagsfeest bij deBuren in Brussel! We kijken terug én vooruit op 10 jaar 'Ik haat lezen' en delen inzichten en praktische tips over dyslexie, lees- en leermoeilijkheden en hulpmiddelen. Deze leerrijke dag sluiten we af met een optreden van dichter Maud Vanhauwaert!

Net zoals vorig jaar zetten we samen met onze Nederlandse collega’s van Passend Lezen de bijhorende Taalkrant om naar een luisterversie en brailleversie! Je ontdekt er een interview met de ambassadeurs, weetjes over onze taal, toffe activiteiten en uitdagingen.

Als je dyslexie hebt, doen letters en woorden niet altijd wat je wil. Eén letter kan een wereld van verschil maken. Zo gaat de inhoud soms verloren en is lezen niet leuk. Ontdek de gratis hulpmiddelen van Luisterpunt en Eureka ADIBib! En heb je onze tv-spot al gezien?

Met ‘1 Stad, 19 Boeken’ zetten de Brusselse bibliotheken van half juni tot half september 19 bijzondere boeken in de kijker. Gekozen door 19 Brusselaars, of mensen met een band met Brussel, die graag lezen. De boeken zijn een aanleiding, een excuus, een vertrekpunt. Om te praten, te delen en te inspireren. Luisterpuntmedewerker Diego Anthoons is een van de 19 leesambassadeurs!

In onze collectie vind je al een mooi aanbod Engels- en Franstalige Daisy-boeken, en enkele boeken in andere talen. Zin in meer? Dan hebben we fijn nieuws voor jou! Als lezer van Luisterpunt kan je gratis toegang krijgen tot de catalogus van het Accessible Books Consortium (ABC). In deze uitgebreide catalogus vind je meer dan 150.000 toegankelijke boeken in talen zoals Frans, Engels of Spaans.