Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari de Poëzieweek van start, hét poëziefeest van de Lage Landen. Luisterpunt viert vanzelfsprekend mee! Bij de Poëzieweek hoort ook een Poëziegeschenk, dat we u aanbieden als Daisy-boek en brailleboek. Dit jaar verwent niemand minder dan Tom Lanoye u met de bundel 'Vrij - Wij'. Het luisterboek is bovendien door hemzelf ingelezen. Tot slot geven we ook graag enkele poëzietips van het huis!

Op vrijdagavond 1 februari organiseren Luisterpunt en Muntpunt tijdens De Week van de Klank opnieuw een Frivole Frieda Van Wijck Luisterquiz, de derde al, met serieuze én met frivole vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Schrijf je meteen in op www.luisterpuntbibliotheek.be/luisterquiz!

Lees onze kerst- en nieuwjaarswensen, met een terugblik op 2018 én een feestelijk en poëtisch extraatje ...

Met Davy, rendierknuffel én superzacht dekentje in één, steunt u Luisterpunt tijdens de Warmste Week!

Kerst staat voor de deur en iedereen maakt het gezellig binnen. Misschien hebt u nog wel een plekje voor Davy in uw woonkamer? Of zoekt u nog een leuk geschenkje voor uw zoon, dochter, kleinzoon of kleindochter of het kindje van uw vrienden?

Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) is dé boekenjury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Per leeftijdsgroep lezen de deelnemers 8 boeken. En natuurlijk kunnen ook kinderen met een leesbeperking meelezen! Luisterpunt biedt opnieuw alle genomineerde boeken (vanaf groep 2) aan in Daisy-vorm en groteletterdruk, en op vraag ook in braille.

Hoe de KJV werkt, welke boeken genomineerd zijn, hoe je kan deelnemen en meer ontdek je op onze KJV-pagina