Nieuwsberichten

De Nederlandse schrijfster Anjet Daanje mag opnieuw juichen. Na haar overwinning met de Boekenbon Literatuurprijs, ontvangt ze nu ook de Libris Literatuur Prijs met ‘Het lied van ooievaar en dromedaris’. De jury noemde het lijvige boek van 655 pagina’s “een caleidoscopische roman van grote klasse” die “alles omvat wat excellente literatuur te bieden heeft”.

Fantastisch nieuws, de Ik haat lezen-escaperoom heeft de shortlist gehaald van de Ultima Publieksprijs! De Ultima’s zijn de cultuurprijzen van de Vlaamse Gemeenschap. Vanaf 28 april tot en met 9 mei kan je ons naar de overwinning (en 10.000 euro) stemmen. Help jij ons naar de overwinning?

Stip zondag 23 april alvast aan in je agenda, want dan is het de eerste editie van Vlaanderenleestdag! Dit initiatief maakt deel uit van de campagne 'Vrienden voor het Lezen - Samen voor een Leesoffensief' van de Vlaamse overheid. Overal in Vlaanderen en Brussel worden er leesactiviteiten georganiseerd. Wij springen graag meteen mee op de kar en nodigen je uit op zondag 23 april om 14u30 voor een auteurslezing van Kris Van Steenberge.

Voor de tweede keer zijn de Boon Literatuurprijzen uitgereikt! Geert Buelens, Edward van de Vendel en Anoush Elman, Tom Lanoye en Bart Moeyaert vallen in de prijzen. Je vindt alle boeken in onze collectie.

De 88ste Boekenweek draait rond het thema 'Ik ben alles'. Het bijhorende geschenk 'De eerlijke vinder' is geschreven door niemand minder dan Lize Spit, het essay 'Boto Banja' door Raoul de Jong. We trakteren je op de Daisy- en brailleversie!