Met ‘1 Stad, 19 Boeken’ zetten de Brusselse bibliotheken van half juni tot half september 19 bijzondere boeken in de kijker. Gekozen door 19 Brusselaars, of mensen met een band met Brussel, die graag lezen. De boeken zijn een aanleiding, een excuus, een vertrekpunt. Om te praten, te delen en te inspireren. Luisterpuntmedewerker Diego Anthoons is een van de 19 leesambassadeurs!

In onze collectie vind je al een mooi aanbod Engels- en Franstalige Daisy-boeken, en enkele boeken in andere talen. Zin in meer? Dan hebben we fijn nieuws voor jou! Als lezer van Luisterpunt kan je gratis toegang krijgen tot de catalogus van het Accessible Books Consortium (ABC). In deze uitgebreide catalogus vind je meer dan 150.000 toegankelijke boeken in talen zoals Frans, Engels of Spaans. 

In januari lanceerden we een grote lezersbevraging over de collectie, de werking van de uitleendienst, de websites, de Anderslezen-app, ons tijdschrift Luistervink en meer. Maar liefst 1.019 mensen vulden de bevraging in, dit overtreft onze verwachtingen. Nog eens heel veel dank hiervoor!

Op zaterdag 14 mei organiseert de Brailleliga haar jaarlijkse Familiedag, een gratis evenement boordevol ontdekkingen, uitwisselingen en ontspanning voor jonge blinde of slechtziende personen en hun families. Iedereen is er welkom van 10u tot 17u30 in La Tricoterie in Brussel. Ook Luisterpunt is van de partij!

Van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 mei vind je ons in Flanders Expo Gent op de REVA-beurs, de grote informatiebeurs voor mensen met een beperking. Toegang tot de beurs is gratis als je op voorhand een toegangskaart aanvraagt!