Op 28 februari organiseren Luisterpunt en IFLA een internationaal symposium in Muntpunt (Brussel): 'Richtlijnen 2.0 voor openbare bibliotheken en personen met een leesbeperking, ook voor Rafiq, Nancy en Alice?’. Thema is het nut (of niet nut) van richtlijnen voor openbare bibliotheken bij het werken met personen met een leesbeperking. De focus ligt hierbij op niet zo alledaagse doelgroepen ...

2017 loopt op zijn einde en 2018 klopt al aan de deur. Luisterpunt wilt iedereen graag op een originele manier het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. En dat doen we met gesproken wensen met een extraatje!

Benieuwd? Beluister onze wensen voor de jeugd of voor volwassenen!

Jeugd

Op 12 december vond in Brussel de plechtige ondertekening van het convenant ‘Braille Autoriteit voor de Nederlandse taal’ plaats.

Een tijdje terug vroegen we jullie om op ons te stemmen voor de Bib Web Awards … En dat deden jullie massaal, zo blijkt! Luisterpunt kaapte met de Anderslezen-app de gouden Bib Web Award weg binnen de categorie ‘Trending’ én won daarbovenop ook de Publieksprijs. We haalden maar liefst 894 stemmen binnen, wauw!

Op zaterdag 9 december om 10u30 stellen we in de bib van Mechelen 'Blind! De wonderlijke tocht van Jeroen Pietersen' van Roland Bergeys voor.

In 'Blind!' maken we kennis met Jeroen Pietersen, een 11-jarige jongen uit Boom die na een ongeval in het ziekenhuis terecht komt. En daar beginnen zijn dromen over een sprookjeswereld...

'Blind!' is niet zomaar een boek! Het is: