Met 1 Stad, 19 Boeken zetten de Brusselse bibliotheken van half juni tot half september 19 uitgelezen boeken in de kijker. De boeken worden gekozen door 19 leesambassadeurs: Brusselaars met een uitgesproken voorliefde voor literatuur. Ideale leesinspiratie voor de zomervakantie! Luisterpunt zorgt voor de aangepaste versies.

Het leesjaar 2018-2019 van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen zit er alweer op. Maar liefst 9.222 jeugdige lezers kozen hun favoriete boek. Luisterpunt zorgde zoals elk jaar voor de aangepaste versies van deze boeken (Daisy, groteletterdruk en op vraag in braille). Ontdek de winnaars en kijk al mee vooruit naar volgend leesjaar!

Op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 april vinden de Ziezo- en REVA-beurs samen plaats in Flanders Expo in Gent. Op zoek naar het juiste hulpmiddel? Op deze beurzen vindt u zeker wat u nodig heeft. Ook Luisterpunt staat op beide beurzen voor u klaar!

Van zaterdag 30 maart tot 7 april 2019 viert Vlaanderen weer de Boekenweek. Thema dit jaar is 'De moeder de vrouw'. Bij deze feestelijke week hoort traditioneel een literair geschenk, dit jaar is dat 'Jas van belofte' van Jan Siebelink. Luisterpunt biedt u dit geschenk graag aan in aangepast leesformaat.

De maand maart is traditioneel Jeugdboekenmaand, een maand boordevol boeken- en leesplezier voor jongeren van 3 tot 15 jaar. Thema dit jaar is vriendschap, in al zijn mooie vormen! Bij Luisterpunt vind je vele passende boekentips in aangepast leesformaat.