Nieuwsberichten

De Canon van Vlaanderen werd in mei gelanceerd en belicht in 60 vensters beslissende momenten uit de Vlaamse geschiedenis en cultuur. Ook wie niet of moeilijk gedrukte boeken kan lezen, kan vanaf nu in De Canon van Vlaanderen duiken met onze Daisy-luisterversie en brailleversie.

Nog tot 7 oktober vieren we de Week van het Nederlands. Bruzz kwam voor deze gelegenheid langs voor een mooie reportage!

Geniet jij of iemand uit je omgeving dagelijks van een van onze duizenden luister- en/of brailleboeken? Of draag je Luisterpunt om een andere reden een warm hart toe? Dan kan je onze bibliotheek steunen met een financiële bijdrage.
Alvast bedankt!

Heb je dyslexie, of ken je iemand in je omgeving? Heb je vragen hierover? Welke onwaarheden en fabels doen er de ronde? Hoe merk je dyslexie op? Wat zijn nu precies de voordelen van Daisy-luisterboeken en ADIBoeken? En kan je te vroeg starten met deze hulpmiddelen? We spraken met enkele experts en bundelden hun antwoorden tot korte video’s.

Van 30 september tot en met 7 oktober vieren we de negende editie van de Week van het Nederlands. Tijdens deze week brengen we een ode aan de Nederlandse taal, onder het thema ‘gevoel en emotie’! Vlaams dichter Esohe Weyden en Nederlands journalist en schrijver Pete Wu zijn de ambassadeurs van deze bijzondere week, en gaan met jou op zoek naar emoties in onze taal.