Ontdek de winnaars van de Boon 2024

banner met de boeken 'Alkibiades', 'Neem nooit een beste vriend' en 'Kijk dan toch'

De winnaars van de derde Boon Literatuurprijs zijn bekend! Ilja Leonard Pfeijffer wint de jury- én publieksprijs met zijn monumentale roman 'Alkibiades'. De Boon voor jeugdliteratuur gaat naar 'Neem nooit een beste vriend' van Erna Sassen en Martijn van der Linden, de publieksprijs is voor 'Kijk dan toch' van Elvis Peeters en Sebastiaan Van Doninck. Je vindt alle winnaars in onze collectie! 

cover boek 'Alkibiades' van Ilja Leonard Pfeijffer

'Alkibiades'

Ilja Leonard Pfeijffer

Alkibiades was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene. De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? 

Vraag het Daisy-luisterboek aan
Vraag het brailleboek aan 

cover boek 'Neem nooit een beste vriend' van Erna Sassen

'Neem nooit een beste vriend'

Erna Sassen

Wat doe je als je je beste vriend niet meer kunt raadplegen? Joshua is woedend op Sergio, maar hij heeft hem ook nodig. Want hij weet zich geen raad met Lindsey – Lindsey die alle jongens gek maakt maar die moet huilen om "hoe ze naar haar kijken", Lindsey die zoveel ingewikkelder in elkaar zit dan hij dacht. Wat bedoelt ze als ze een hartje-emoticon stuurt? Hoe ga je van zoenen verder naar seks? Hoe weet je wat de ander wil? En moet je per se verliefd zijn om seks te kunnen hebben? Als iemand Joshua’s vragen kan beantwoorden, is het Sergio.

Vraag het Daisy-boek aan
Vraag het brailleboek aan 

cover boek 'Kijk dan toch!' van Elvis Peeters

'Kijk dan toch'

Elvis Peeters

De pad tuurt in het rond.
Niets te zien.
'Er gaat hier iets gebeuren', zegt de slak.
'Ik ben benieuwd', mompelt de pad.

Bedoelt de slak de mieren die voorbijtrekken?
Of de bes die valt? Of de twee mussen?
De pad weet het niet.

'Kijk dan toch', zegt de slak.

Vraag het Daisy-boek aan