Bib info

Verzendbibliotheek

Collectie

Boeken uit Nederland

Folder

Lid worden

Luisterpunt is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking. Het is een bibliotheek die een specifieke werking uitbouwt.
Blinden, slechtzienden, personen met dyslexie, MS- en afasiepatiënten kunnen bij ons terecht. Kortom, aan iedereen die geen of moeilijk gewone, gedrukte boeken kan lezen, bezorgen wij lectuur in een aangepaste vorm. Onze boeken zijn beschikbaar in twee speciale vormen: Daisy-luisterboeken en brailleboeken.

Verzend- en online-bibliotheek

Om de bijzondere doelgroep van leesbeperkte personen optimaal te bereiken, werkt Luisterpunt als verzendbibliotheek. Dit wil zeggen dat we onze lezers de gewenste boeken thuis opsturen in een aangepaste verpakking. De lezer stuurt ons de Daisy-boeken in de verpakking terug. Frankeren hoeft niet. De uitleentermijn bedraagt 4 weken. Lukt het niet om het boek terug te sturen binnen deze termijn, dan kunt u de uitleentermijn verlengen, telefonisch op het nummer 02 423 04 11 of met een e-mail naar info@luisterpuntbibliotheek.be.

U kunt er ook voor kiezen om Daisy-boeken te downloaden of te streamen. In tegenstelling tot bij een Daisy-boek op cd is er bij een Daisy-online-boek geen uitleentermijn.  Meer info over Daisy-online.

Een brailleboek kan in één keer worden bezorgd, of in delen, dat kunt u zelf kiezen. U hoeft brailleboeken niet terug te sturen.

Collectie

Op dit ogenblik bevat de collectie bijna 50.000 Daisy-boeken (dit zijn luisterboeken) en 18.000 brailleboeken. Het volledige boekenaanbod staat in onze catalogus die online raadpleegbaar is op http://daisybraille.bibliotheek.be.

Boeken uit Nederland

Ondanks ons ruime boekenaanbod gebeurt het soms toch dat we u moeten teleurstellen, dat we net dat boek dat u zo graag wilt lezen niet hebben. Geen nood! Als onze Nederlandse collega's het boek wel hebben, kunnen we het u via onze bibliotheek toch bezorgen.

We sturen dit Daisy-boek op in hetzelfde blauwe hoesje als de boeken van Luisterpunt. Eén verschil: op het schijfje zelf zijn uw naam en adresgegevens niet vermeld. Daarom stoppen wij een adreskaartje met uw gegevens voor het hoesvenstertje. Om vergissingen te voorkomen, vragen wij om bij het terugsturen van deze boeken naar Luisterpunt dit adreskaartje niet meer te gebruiken en bijgevolg ook niet meer in het hoesje te steken.

Voor Daisy-boeken op cd geldt de uitleentermijn van 4 weken. Lukt het niet om het boek terug te sturen binnen deze termijn, dan kunt u de uitleentermijn verlengen, telefonisch op het nummer 02 423 04 11 of met een e-mail naar info@luisterpuntbibliotheek.be.

De brailleboeken bezorgen we u als pakje en mag u houden.

Folder

Folder voor kids

Folder voor volwassenen

Lid worden

Lid worden van de bibliotheek, boeken lenen en verzenden is volledig gratis.