Poëzieweek 2024: Vraag het Poëziegeschenk van Edward van de Vendel aan!

foto van Edward van de Vendel. Daarnaast staat het Pöeziegeschenk en in de rechterhoek bovenaan het logo van de Poëzieweek

Tot en met woensdag 31 januari vieren we de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland! Niemand minder dan Edward van de Vendel schrijft het bijhorende Poëziegeschenk. Net als de vorige jaren trakteren we je op de Daisy-luisterversie en brailleversie van deze bundel. 

Het thema van deze Poëzieweek is ‘thuis’: Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.

Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen in levendige letters. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warme thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we onder het dak van de poëzie.

Nederlands schrijver en vertaler Edward van de Vendel schrijft deze editie het Poëziegeschenk, met als titel ‘Kom nog even naar mij kijken straks’

Hoe vraag ik het Poëziegeschenk aan?

  • Ben je online-lezer? Dan kan je de bundel ‘Kom nog even naar mij kijken straks’ zelf op je online boekenplank zetten, net zoals een gewoon boek.
  • Ben je een Daisy-cd-lezer of wil je als Daisy-online-lezer een exemplaar op cd ontvangen? Vraag een Daisy-cd aan met een e-mail naar info@luisterpuntbibliotheek.be of bel naar 02 423 04 11. Als je de Daisy-cd aanvraagt tijdens de Poëzieweek, is dit een geschenk en hoef je hem niet terug te sturen. 
  • Ben je een genrelezer met als genre "poëzie"? Dan ontvang je de cd automatisch.
  • Wens je de gedichtenbundel in braille te ontvangen? Vraag het geschenk aan via de online catalogus, mail naar info@luisterpuntbibliotheek.be of bel naar 02 423 04 11.

    Benieuwd naar de bundel? Luister alvast naar het gedicht 'Huisgenoot' van Edward van de Vendel.