Daisy-boeken

Wat is een Daisy-boek?

Een Daisy-boek beluisteren

Wat is een Daisy-boek?

Een Daisy-luisterboek wordt in een studio ingelezen. De inlezers zijn vrijwilligers met een aangename stem, maar ook auteurs lezen geregeld hun eigen boeken bij ons in. Zo'n bijzondere band met de schrijver hebt u alleen bij een luisterboek.

Als Luisterpuntlid kunt u kiezen of u het boek op een online boekenplank zet of u het boek op cd thuis wilt ontvangen. Een boek staat meestal op één schijfje, dikke boeken nemen soms meerdere schijfjes in beslag. Sommige boeken duren erg lang, andere hebt u in een viertal uur beluisterd.

Daisy staat voor Digital Accessible Information System. Dit is de wereldwijde standaard voor luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Het grote voordeel daarvan is dat u zo'n 'boek' kan hanteren als een gewoon boek. U kan in één ruk door lezen, maar u kan ook door het boek bladeren, van zin naar zin, bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk. U kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, een bladwijzer plaatsen enz.

Een Daisy-boek beluisteren

Een Daisy-boek beluistert u met een heel gemakkelijk toestel, de Daisy-speler. Hiermee heeft u alle voordelen van de Daisy-structuur en bovendien onthoudt het toestel van verschillende boeken door elkaar waar u het laatst gebleven bent. Daisy-boeken kunt u ook afspelen op uw computer met aangepaste software. Deze is gratis verkrijgbaar bij ons op een schijfje en gratis te downloaden (download start meteen). U kunt Daisy-boeken ook beluisteren op uw MP3-speler maar dan geniet u niet van de navigatiemogelijkheden.

Daisy-online-boeken kunt u het makkelijkst met de gratis Anderslezen-app beluisteren op uw smartphone of tablet. Alle informatie over Daisy-online en de Anderslezen-app.