Luisterpunt voor bibliotheken

Lokale bibliotheken zijn voor Luisterpunt een enorm belangrijke partner. Mensen met leesmoeilijkheden komen immers bij jullie over de vloer. Een kind met dyslexie, bijvoorbeeld, komt met de klas op bezoek. Iemand die slechtziend wordt en steeds meer moeite heeft met lezen, voor wie de letters van de boeken in groteletterdruk ook te klein worden, of de boeken te zwaar, zal aan een medewerker raad vragen.

Door met Daisy-boeken aan de slag te gaan, is jullie bib er nog meer voor iederéén!

Als bibliotheek kan je:

Een mooi voorbeeld uit de bib van Beringen

Een meisje toont vol enthousiasme de Anderslezen-app op haar smartphone

“Een paar weken geleden kwam Imke naar onze bib voor een opdracht van school. Imke heeft dyslexie en wilde graag een luister-cd om naar De Grijze Jager te kunnen luisteren. Wij zijn intussen getraind om deze leesdrempels op te pikken en linken te leggen met de Anderslezen-app. We toonden Imke de enorme collectie Daisy-boeken, het aanpassen van het tempo, het navigeren in hoofstukken,..  Imke was dolenthousiast en verslond die avond meteen een paar hoofdstukken in haar boek dankzij de Anderslezen-app!" (Anne, bib Beringen)

Webinar: 'Gaat lezen moeilijk? Welkom in onze bib!'

Bekijk ons webinar over ons aanbod voor kinderen met leesmoeilijkheden en ontdek hoe je er binnen jouw bib mee aan de slag gaat. Op een uurtje ben je helemaal mee!

Daisy in de bib: tips en inspirerende voorbeelden

Je wil met jouw bibliotheek graag mensen met een leesbeperking aan leesplezier helpen met Daisy-boeken, maar je weet niet goed wat je allemaal kan doen? Bekijk onze tips! Zo kan je bv. het logo van de Anderslezen-app op de (jeugd)boeken kleven die beschikbaar zijn als Daisy-online-boek. Een overzicht van alle jeugdboeken vind je in deze handige Excel-lijst (681 KB). 

Uiteraard kan je je ook altijd laten inspireren door collegabibliotheken, we zetten enkele mooie voorbeelden op een rijtje.

Vernieuw je collectie Daisy-cd’s

Het is belangrijk dat je collectie Daisy-cd’s up-to-date is, zodat (potentiële) Daisy-lezers kunnen kiezen uit een aantrekkelijk aanbod. Je kan daarvoor kiezen uit onze volledige collectie, en zoveel boeken aanvragen als jullie willen. Ook meerdere exemplaren van hetzelfde boek kan.

Als geheugensteuntje om geregeld te collectie te vernieuwen, bieden we ook twee keer per jaar een door ons samengesteld pakket aan. We zorgen voor een gevarieerde keuze, met Daisy-boeken die stuk voor stuk de moeite waard zijn: recente prijsbeesten en bestsellers, Vlaamse of internationale klassiekers, interessante non-fictie, een heerlijk hoorspel, boeken ingelezen door de auteur, ...

Meer info en aanvragen

Daisy-stand in bib Lommel

Bibliothekennieuwsbrief

Schrijf je in op onze bibliothekennieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking voor bibliotheken, updates van de Anderslezen-app, boeiende boekentips, infosessies en meer. De nieuwsbrief verschijnt een viertal keer per jaar.

Promotie en samenwerken

Ga aan de slag met ons promotiemateriaal:

  • We hebben heel wat gedrukt promotiemateriaal voor onze verschillende doelgroepen: flyers, folders, posters, bladwijzers, enzovoort. Vraag het materiaal aan.
  • Op ons YouTube-kanaal vind je promotiefilmpjes over de Anderslezen-app, ideaal om te delen in je nieuwsbrief, sociale media, website, enzovoort. Ontvang je graag de videobestanden om ze nog op een andere manier af te spelen? Stuur ons een e-mail.
  • Gebruik onze beelden en logo's en maak materiaal in je eigen look & feel.

We zijn steeds bereid om samen te werken, om mee na te denken over specifieke vragen en/of noden die jullie hebben, over gezamenlijke (promotie)acties, enzovoort. Wil je graag een infosessie organiseren voor de doelgroep, bijvoorbeeld met de focus op kinderen en jongeren met dyslexie, of op ouderen? Wij stellen met veel plezier onze werking voor, we doen dat liefst live, al kan online eventueel ook. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

Sociale media

Vragen?

Heb je een vraag? Waarschijnlijk vind je het antwoord op onze pagina met veelgestelde vragen.

Toch nog een onbeantwoorde vraag? Stuur een e-mail naar Véronique Rutgeerts, onze contactpersoon voor organisaties: veronique.rutgeerts@luisterpuntbibliotheek.be.