Steun Luisterpunt!

2020 is een duur jaar. We zijn verhuisd, we hebben een nieuwe studio gebouwd voor auteurs die zelf hun boek inlezen en we willen investeren in een nieuwe (tweedehands) Daisy-robot. De vraag naar boeken op cd blijft zo groot dat we toe zijn aan een nieuwe robot om twee oude te vervangen. Dan zullen we in totaal drie goed functionerende Daisy-robots hebben. We willen onze lezers naast online boeken de mogelijkheid blijven bieden om boeken op cd te lezen.

Jaarlijks vinden meer dan 120.000 boeken hun weg naar onze lezers en onze werking kost handenvol geld. Toch willen we het lid worden van Luisterpunt, het lenen en verzenden van boeken kosteloos houden voor onze lezers

U kunt Luisterpuntbibliotheek op verschillende manieren een financieel hart onder de riem steken. Alvast hartelijk bedankt in naam van alle medewerkers en het bestuur!

Ik steun Luisterpunt met een gift

U kunt Luisterpunt steunen met een gift, vanaf € 40 op jaarbasis ontvangt u van ons een fiscaal attest (in het voorjaar van het volgende kalenderjaar) waarmee u tot 45% van uw gift terugkrijgt via uw belastingaangifte. U kunt uw gift meteen online overmaken met Bancontact, Visa/Mastercard, PayPal, ... of kiezen voor een klassieke overschrijving op rekeningnummer BE39 7350 7350 0019 (BIC KREDBEBB).

Ik steun Luisterpunt bij een speciale gelegenheid

U kunt Luisterpunt steunen bij een speciale gelegenheid zoals een verjaardag, een huwelijk of een pensioen door vrienden, kennissen of collega’s aan te sporen om een gift over te maken. Een gift kan meteen online betaald worden, of met een klassieke overschrijving op rekeningnummer BE39 7350 7350 0019 (BIC KREDBEBB). Wie Luisterpunt steunt met een gift vanaf  € 40 op jaarbasis ontvangt een fiscaal attest (in het voorjaar van het volgende kalenderjaar). 

Ik steun Luisterpunt bij mijn online aankopen

U kunt Luisterpunt eenvoudig steunen bij uw online aankopen, zonder zelf één cent meer te betalen. Dat doet u via Trooper

Hoe werkt Trooper?

  1. Ga naar onze pagina op Trooper: www.trooper.be/Luisterpunt.
  2. Kies de online winkel die u wilt bezoeken en klik op de banner.
  3. Klik op ‘Ga door’.
    U wordt doorgestuurd naar de winkel. De link weet dat u ons wilt steunen.
  4. Doe gewoon uw aankoop zoals altijd.
  5. De winkel betaalt een percentje aan onze bibliotheek. Gemiddeld krijgen wij € 5 per aankoop van € 100. Super, toch?!

In totaal doen meer dan 300 webshops mee, waaronder kleppers zoals bol.com, Coolblue, Booking.com, AS Adventure, Torfs, Takeaway, enzovoort.

Ik word meter of peter van een boek 

U kunt voor € 250 peter of meter worden van een actueel boek dat we in onze collectie gaan opnemen, ofwel neemt u voor € 400 een klassieker uit de wereldliteratuur onder uw hoede. Het actueel boek zou sowieso in onze collectie terechtkomen, de klassieker evenwel niet. In dit laatste geval geeft de meter of de peter de beslissende impuls om het in Daisy of in Daisy én braille om te zetten. U kunt voor beide opties kiezen uit een lijst van een twintigtal titels. 

Voor steun in de vorm van een peter-/meterschap kunnen wij helaas geen fiscaal attest uitreiken. Wel vermelden we uw naam vooraan in het boek, op onze website en in ons huistijdschrift Luistervink. En natuurlijk krijgt u onze eeuwige dankbaarheid, en die van onze vele lezers!

Nadat u het online formulier hebt ingevuld, kunt u meteen online betalen of kiezen voor een klassieke overschrijving. 

Een overzicht van alle meters en peters vindt u op onze website

Ik steun Luisterpunt met een duolegaat

Met een duolegaat neemt u Luisterpunt op in uw testament. U kunt zo het voordeel voor uw erfgenamen vergroten. U laat dan een deel van uw vermogen na aan uw erfgenamen en een deel aan een goed doel zoals Luisterpuntbibliotheek. Als tegenprestatie betaalt het goede doel alle successierechten, ook op het deel van de erfgenamen.

Wat is een nalatenschap? Hoe stel ik een testament op? Welke manieren zijn er om een goed doel op te nemen in mijn testament? Wat kost een gift aan een goed doel uit mijn nalatenschap? Een antwoord op al deze en andere vragen vindt u op de website van Testament.be.