Steun Luisterpunt!

U kunt Luisterpuntbibliotheek op verschillende manieren een financieel hart onder de riem steken. Elke gift, elk gul gebaar komt ten goede van onze werking, van onze dienstverlening. We staan elke dag klaar voor onze lezers. En we proberen zoveel mogelijk mensen te bereiken. Iederéén kan lezen!
Van harte bedankt!

Ik steun Luisterpunt met een gift.

Ik steun Luisterpunt bij een speciale gelegenheid.

Ik steun Luisterpunt bij mijn online aankopen.

Ik word meter of peter van een boek.

Ik denk aan Luisterpunt in mijn testament. 

Ik steun Luisterpunt met een gift 

U kunt Luisterpunt steunen met een gift, vanaf € 40 op jaarbasis ontvangt u van ons een fiscaal attest (in het voorjaar van het volgende kalenderjaar) waarmee u tot 45% van uw gift terugkrijgt via uw belastingaangifte. U kunt uw gift meteen online overmaken met Bancontact, Visa/Mastercard, PayPal, ... of kiezen voor een klassieke overschrijving op rekeningnummer BE39 7350 7350 0019 (BIC KREDBEBB). 
Vermeld uw rijksregisternummer bij uw gift (verplicht vanaf 2024), zo komt uw gift automatisch op uw tax-on-webaangifte.

Ik steun Luisterpunt bij een speciale gelegenheid 

U kunt Luisterpunt steunen bij een speciale gelegenheid zoals een verjaardag, een huwelijk of een pensioen door vrienden, kennissen of collega’s aan te sporen om een gift over te maken. Een gift kan meteen online betaald worden, of met een klassieke overschrijving op rekeningnummer BE39 7350 7350 0019 (BIC KREDBEBB). Wie Luisterpunt steunt met een gift vanaf  € 40 op jaarbasis ontvangt een fiscaal attest (in het voorjaar van het volgende kalenderjaar). 

We bespreken graag met u hoe we een actie op maat kunnen opzetten. Stuur ons een e-mail en u hoort snel van ons.

Ik steun Luisterpunt bij mijn online aankopen

U kunt Luisterpunt eenvoudig steunen bij uw online aankopen, zonder zelf één cent meer te betalen. Dat doet u via Trooper

Hoe werkt Trooper?

  1. Ga naar onze pagina op Trooper: www.trooper.be/Luisterpunt.
  2. Kies de online winkel die u wilt bezoeken en klik op de banner.
  3. Klik op ‘Ga door’.
    U wordt doorgestuurd naar de winkel. De link weet dat u ons wilt steunen.
  4. Doe gewoon uw aankoop zoals altijd.
  5. De winkel betaalt een percentje aan onze bibliotheek. Gemiddeld krijgen wij € 5 per aankoop van € 100. Super, toch?!

In totaal doen meer dan 300 webshops mee, waaronder kleppers zoals bol.com, Coolblue, Booking.com, AS Adventure, Torfs, Takeaway, enzovoort.

Ik word meter of peter van een boek 

U kunt voor € 250 peter of meter worden van een actueel boek dat we in onze collectie gaan opnemen, ofwel neemt u voor € 400 een klassieker uit de wereldliteratuur onder uw hoede. Het actueel boek zou sowieso in onze collectie terechtkomen, de klassieker evenwel niet. In dit laatste geval geeft de meter of de peter de beslissende impuls om het in Daisy of in Daisy én braille om te zetten. U kunt voor beide opties kiezen uit een lijst van een twintigtal titels. 

We vermelden uw naam vooraan in het boek, op onze website en in ons huistijdschrift Luistervink. En natuurlijk krijgt u onze eeuwige dankbaarheid, en die van onze vele lezers!

Nadat u het online formulier hebt ingevuld, kunt u meteen online betalen of kiezen voor een klassieke overschrijving. 

Een overzicht van alle meters en peters vindt u op onze website

Ik denk aan Luisterpunt in mijn testament - let op: afschaffing duolegaat

Het is in Vlaanderen niet langer interessant om verre familie of vrienden – en een goed doel -  samen in een testament te bevoordelen via een duolegaat.
Voor overlijdens in Vlaanderen vanaf 1 juli 2021 wordt het duolegaat volledig afgeschaft. Er zal vanaf dan geen fiscaal voordeel meer zijn voor testamenten met een duolegaat, en dat geldt ook voor de reeds bestaande testamenten van voor deze datum!

In de plaats komt er een nultarief voor schenkingen aan goede doelen en een nieuw tarief voor wie een klein deel van zijn/haar vermogen wil nalaten aan een goede vriend.
Dit betekent dat goede doelen vanaf 1 juli 2021 helemaal geen erfbelasting meer moeten betalen en dat verre familieleden en vrienden voor bedragen tot maximaal 15.000 euro van het voordeeltarief van 3% genieten.

Pas je je testament waarin een duolegaat is opgenomen niet aan?
Dan is de kans groot dat het aangeduide goede doel meer erfbelasting moet betalen dan de waarde die het ontvangt. In dat geval zal het goede doel het legaat logischerwijze verwerpen. Het deel dat aan deze organisatie had moeten toekomen zal dan, afhankelijk van wat in je testament staat, aan iemand anders toekomen, bijvoorbeeld een wettelijke erfgenaam of iemand anders die in je testament aangeduid staat.

Wat is een nalatenschap? Hoe stel ik een testament op? Welke manieren zijn er om een goed doel op te nemen in mijn testament? Wat kost een gift aan een goed doel uit mijn nalatenschap? Een antwoord op al deze en andere vragen vindt u op de website van Testament.be.