Steun Luisterpunt!

Jaarlijks vinden meer dan 120.000 boeken hun weg naar onze lezers. Daarnaast breidt onze werking met gemeentelijke bibliotheken, woonzorgcentra en scholen gestaag uit. Meer en meer personen met een leesbeperking ontdekken onze Daisy-luisterboeken. De laatste jaren hebben we veel geïnvesteerd in technologie: nieuwe Daisy-robots, Daisy-online, Mijn Luisterpunt, de Anderslezen-app, Knetterende Letteren op de online boekenplank, … 

Dankzij onze subsidie én dankzij onze vele gulle schenkers hebben we dit kunnen realiseren. We hopen dat we onze dienstverlening de komende jaren verder kunnen uitbouwen, samen met u. Lid worden bij Luisterpunt en boeken lenen is bovendien volledig gratis, en dat willen we zo houden.

U kunt Luisterpuntbibliotheek op verschillende manieren een financieel hart onder de riem steken. Alvast hartelijk bedankt in naam van alle medewerkers en het bestuur!

Ik steun Luisterpunt met een gift

U kunt Luisterpunt steunen met een gift, vanaf € 40 op jaarbasis ontvangt u van ons een fiscaal attest (in het voorjaar van het volgende kalenderjaar). U kunt uw gift meteen online overmaken met Bancontact, Visa/Mastercard, PayPal, ... of kiezen voor een klassieke overschrijving op rekeningnummer BE39 7350 7350 0019 (BIC KREDBEBB).

Deze steun willen we specifiek inzetten voor de bouw van een nieuwe huisstudio op onze nieuwe werklocatie én voor de aanschaf van nieuwe studioapparatuur

Ik steun Luisterpunt bij een speciale gelegenheid

U kunt Luisterpunt steunen bij een speciale gelegenheid zoals een verjaardag, een huwelijk of een pensioen door vrienden, kennissen of collega’s aan te sporen om een gift over te maken. Een gift kan meteen online betaald worden, of met een klassieke overschrijving op rekeningnummer BE39 7350 7350 0019 (BIC KREDBEBB). Wie Luisterpunt steunt met een gift vanaf  € 40 op jaarbasis ontvangt een fiscaal attest (in het voorjaar van het volgende kalenderjaar). 

Ik steun Luisterpunt bij mijn online aankopen

U kunt Luisterpunt eenvoudig steunen bij uw online aankopen, zonder zelf één cent meer te betalen. Dat doet u via Trooper

Hoe werkt Trooper?

  1. Ga naar onze pagina op Trooper: www.trooper.be/Luisterpunt.
  2. Kies de online winkel die u wilt bezoeken en klik op de banner.
  3. Klik op ‘Ga door’.
    U wordt doorgestuurd naar de winkel. De link weet dat u ons wilt steunen.
  4. Doe gewoon uw aankoop zoals altijd.
  5. De winkel betaalt een percentje aan onze bibliotheek. Gemiddeld krijgen wij € 5 per aankoop van € 100. Super, toch?!

In totaal doen meer dan 300 webshops mee, waaronder kleppers zoals bol.com, Coolblue, Booking.com, AS Adventure, Torfs, Takeaway, enzovoort.

Ik word meter of peter van een boek 

U kunt voor € 250 peter of meter worden van een actueel boek dat we in onze collectie gaan opnemen, ofwel neemt u voor € 400 een klassieker uit de wereldliteratuur onder uw hoede. Het actueel boek zou sowieso in onze collectie terechtkomen, de klassieker evenwel niet. In dit laatste geval geeft de meter of de peter de beslissende impuls om het in Daisy of in Daisy én braille om te zetten. U kunt voor beide opties kiezen uit een lijst van een twintigtal titels. 

Voor steun in de vorm van een peter-/meterschap kunnen wij helaas geen fiscaal attest uitreiken. Wel vermelden we uw naam vooraan in het boek, op onze website en in ons huistijdschrift Knetterende Letteren. En natuurlijk krijgt u onze eeuwige dankbaarheid, en die van onze vele lezers!

Nadat u het online formulier hebt ingevuld, kunt u meteen online betalen of kiezen voor een klassieke overschrijving. 

Een overzicht van alle meters en peters vindt u op onze website