Lees voor

Onze luister- en brail­le­boe­ken

In onze collectie vind je meer dan 50.000 Daisy-luisterboeken en 20.000 brailleboeken. Geniet van spannende thrillers, romantische verhalen, leuke jeugdboeken, boeiende informatieve boeken, meeslepende hoorspelen, en nog veel meer. 

Bekijk de hele collectie

Overzicht

Daisy-luis­ter­boe­ken

Daisy-boeken zijn ingelezen door vrijwilligers die geslaagd zijn voor een stemproef, maar soms ook door de auteur zelf. Jaarlijks komen er zo'n 1.500 bij in onze collectie.

Brail­le­boe­ken

De ene leest met zijn oren, de andere met zijn vingers. In onze catalogus vind je meer dan 20.000 brailleboeken, met voor elk wat wils.

Een aantal collecties op een rij

Au­teursle­zin­gen

Jaarlijks leest een 50-tal auteurs hun eigen boek bij ons in. Hiervoor krijgen we erg gewaardeerde ondersteuning van Literatuur Vlaanderen. 

Hoorspelen

Een hoorspel is een toneelstuk waar je naar luistert, met verschillende stemmen, muziek en achtergrondgeluiden. Onze collectie bevat meer dan 300 hoorspelen voor volwassenen en meer dan 40 hoorspelen voor kinderen en jongeren. 

Hoor­col­le­ges

In onze collectie vind je meer dan 100 hoorcolleges, gebracht door de beste specialisten in hun vakgebied. Planten, astronomie, verboden boeken, de Amerikaanse presidentsverkiezingen, stikstof, euthanasie, componisten, het klimaat, de wereldoorlogen, economie, ... Je vindt zeker een hoorcollege dat je zal interesseren.

An­ders­ta­li­ge boeken

Lees je graag anderstalige boeken? In onze collectie vind je titels in het Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans. Als lid van Luisterpunt kan je bovendien gratis toegang krijgen tot de ABC-catalogus, met meer dan 150.000 toegankelijke boeken in andere talen. Een groot deel van de boeken zijn Daisy-luisterboeken, maar je vindt er ook digitale brailleboeken, muziek in braille en meer.

De Leesjury

De Leesjury is een toffe leesclub voor kinderen en jongeren. We zorgen ervoor dat alle genomineerde boeken (vanaf groep 2) beschikbaar zijn in Daisy-luistervorm, in groteletterdruk en op aanvraag in braille. Zo leest iederéén mee met de Leesjury. 

Jeugd­boe­ken­maand

Maart is Jeugdboekenmaand. Iedereen Leest zorgt elk jaar voor heel wat fijne boekentips in het thema van de Jeugdboekenmaand, wij maken zoveel mogelijk titels beschikbaar in Daisy en braille.

Geschenken en speciale uitgaven

Ook speciale geschenken en uitgaven van o.m de Boekenweek, de Poëzieweek en de Week van het Nederlands zetten we om in Daisy en braille.

Boeken kiezen? Laat je inspireren!

Luistervink

Luistervink is ons maandelijks gesproken huistijdschrift voor volwassenen. Boordevol boekentips, nieuws over onze bibliotheek én uit de boekenwereld. Zo blijf je helemaal mee. En je leeslijstje? Dat wordt alleen maar langer. 

Keu­ze­lijs­ten

Lees je graag een bepaald genre of zijn er onderwerpen waar je graag alles over wil weten? Vraag een keuzelijst aan en we bezorgen je een selectie van maximaal honderd boeken. 

Jeugdboeken

In onze collectie vind je duizenden jeugdboeken, net zoals in de lokale bib, met voor elk wat wils! Alle boeken vind je in onze online catalogus of in handige lijsten voor Daisy-boeken en brailleboeken. Vier keer per jaar versturen we ook een boekenlijst met de nieuwste aanwinsten! 

Voor kinderen en jongeren: leer onze collectie kennen op een speelse manier

Klinkende Klankenquiz

Herken je dit liedje? Uit welk boek komt dit fragment? Wat is dat rare geluid? Test je oren en je algemene kennis met de Klinkende Klankenquiz! Dit spel is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar en bestaat uit 15 vragen. 

Online Ik haat lezen-escaperoom

Ga op zoek naar de verdwenen schrijvers in de Ik haat lezen-escaperoom, een digitale speurtocht over boeken, dyslexie, hulpmiddelen, maar vooral over leesplezier! De escaperoom is voor speurneuzen van 8 tot 12 jaar. Leuk om alleen te spelen of samen met vrienden, met je broer of zus, in de klas, ... Het kan allemaal! 

Lezer luistert naar een Daisy-boek op de smartphone

We staan voor je klaar.

Heb je een vraag over onze werking? We helpen je graag persoonlijk verder. 

email hidden; JavaScript is required 02 423 04 11 (elke werkdag van 9u-12u en 13u-16u) Contacteer ons