Lees voor

Geschenken en speciale uitgaven

Verschillende jaarlijkse literaire projecten zorgen voor een geschenk of een unieke uitgave. Luisterpunt zorgt voor een Daisy- en een brailleversie, zodat iederéén kan meelezen.

Esohe Weyden en Pete Wu in de studio van Luisterpunt om de Taalkrant in te lezen.

Week van het Nederlands | Taalkrant

De Week van het Nederlands, een samenwerking van Vlaams-Nederlands huis deBuren en de Taalunie, viert de schoonheid van de Nederlandse taal. Bij deze bijzondere taalweek hoort telkens een Taalkrant. Samen met onze Nederlandse collega’s van Passend Lezen zorgen we voor een luister- en brailleversie. In september 2023 lazen ambassadeurs Esohe Weyden en Pete Wu de Taalkrant in in onze studio! 

 

cover poeziegeschenk 'Kom nog even naar mij kijken straks' van edward van de vendel

Poëzieweek | Poëziegeschenk

Op de laatste donderdag van januari is het Gedichtendag en vieren we de start van de Poëzieweek, een initiatief van Poëziecentrum en Poetry International. Bij de Poëzieweek hoort telkens een Poëziegeschenk. In 2024 schreef Nederlands auteur Edward van de Vendel het Poëziegeschenk. Samen met Passend Lezen zorgden we voor de Daisy- en brailleversie van het geschenk. De auteur las zijn bundel 'Kom nog even naar mij kijken straks' zelf in!

Het postergedicht van de Poëzieweek 2024, ingelezen door auteur Edward van de Vendel.

cover boekenweekgeschenk 'Als de liefde faalt' van Marnix Peeters

Boekenweek | Boekenweekgeschenk

In maart vindt de Boekenweek plaats. Traditioneel vieren Vlaanderen en Nederland dit samen, met een bijhorend geschenk en een essay. In 2023 liep het een beetje anders. Boekhandels Vlaanderen koos ervoor om een aparte geschenkuitgave te maken: ‘Als de liefde faalt’, geschreven door Marnix Peeters. Het geschenk is omgezet in Daisy en braille. Ook het Nederlandse Boekenweekgeschenk en de bijhorende dichtbundel zijn beschikbaar in onze collectie.