Wat kan Luisterpunt voor jouw organisatie betekenen?

Luisterpuntbibliotheek werkt graag en veel samen met scholen, logopedisten, zorgvoorzieningen, bibliotheken en andere organisaties. Wanneer mensen met leesmoeilijkheden, zoals dyslexie of een visuele beperking, in hun vertrouwde omgeving terecht kunnen voor Daisy-luisterboeken, merken we dat de drempel om te starten met luisterlezen vaak lager is. Als organisatie kan je volledig gratis met ons aanbod aan de slag, zowel online met de Anderslezen-app als met cd's. Daarnaast staan we altijd open voor fijne projecten en frisse ideeën om samen het leesplezier verder te verspreiden. 

Meer info op maat van jouw type organisatie:

Concreet: lid worden en aan de slag

Wil je met Daisy aan de slag gaan binnen jouw organisatie? Dit zijn de stappen:

 1. Schrijf je organisatie in. Meteen na je inschrijving ontvang je de inloggegevens van jouw organisatie.
 2. Log in op Mijn Luisterpunt.
 3. Je kan nu aan de slag met Daisy-online en Daisy-cd:

DAISY-ONLINE:

 • Standaard kom je in Mijn Luisterpunt terecht op de pagina ‘online lezers’. Daar maak je accounts aan voor lezers (bv. leerlingen, bewoners of patiënten) en medewerkers, waarmee ze de Anderslezen-app kunnen gebruiken.
 • Een uitgebreide handleiding en instructievideo's vind je op www.luisterpuntbibliotheek.be/daisy-online-organisaties.

DAISY-CD:

 • Om Daisy-cd’s aan te vragen klik je op ‘Daisy-cd’s’ in de menubalk en vervolgens op ‘Nieuwe cd aanvragen’. Je komt terecht in onze online catalogus, waar je boeken kan aanvragen. Klik naast het ‘Daisy-boek’ op ‘Aanvragen’ en klaar.
 • Er staat geen limiet op het aantal cd’s dat je kan aanvragen en je kan meerdere cd-exemplaren van een bepaald boek aanvragen.
 • Je kan ons ook laten weten hoeveel cd’s je wil en ons de titels laten kiezen. We maakten al enkele kant-en-klare boekenpakketten met titels voor volwassenen klaar, die kan je (ook) aanvragen.
 • We streven ernaar om aangevraagde cd’s binnen 2 à 3 weken te leveren.
 • Cd's die je niet langer in jullie collectie wil aanbieden, hoef je niet terug te sturen. We vragen je wel om in Mijn Luisterpunt naast de cd's die je uit de collectie haalt op 'Afvoeren' te klikken. Zo weten wij welke cd’s nog in jullie organisatie te vinden zijn. Gelieve afgevoerde Daisy-cd’s a.u.b. niet door te geven aan derden. Misbruik zal steeds naar jouw organisatie leiden, want de naam van je organisatie staat op elk schijfje.

Promotie en samenwerken

Lid worden is een eerste stap, maar vervolgens wil je graag zoveel mogelijk mensen bereiken met je Daisy-aanbod.

Ga aan de slag met ons promotiemateriaal:

 • We hebben heel wat gedrukt promotiemateriaal voor onze verschillende doelgroepen: flyers, folders, posters, bladwijzers, enzovoort. Vraag het materiaal aan.
 • Op ons YouTube-kanaal vind je promotiefilmpjes voor de Anderslezen-app, ideaal om te delen in je nieuwsbrief, sociale media, website, enzovoort. Ontvang je graag de videobestanden om ze nog op een andere manier af te spelen? Stuur ons een e-mail.
 • Gebruik onze beelden en logo's en maak materiaal in je eigen look & feel.

We zijn verder altijd bereid om samen te werken, om mee na te denken over specifieke vragen / noden die jullie hebben, over gezamenlijke (promotie)acties, enzovoort.

Organiseer je een studiedag of beurs? Of wil je graag een infosessie organiseren voor je collega’s of voor de doelgroep(en) zelf? Wij stellen met veel plezier onze werking voor, liefst live maar online kan ook!

Meer info: contacteer onze communicatieverantwoordelijke Diego Anthoons: diego.anthoons@luisterpuntbibliotheek.be.

Vragen?

Heb je een vraag? Waarschijnlijk vind je het antwoord op onze pagina met veelgestelde vragen.

Toch nog een onbeantwoorde vraag? Stuur een e-mail naar Véronique Rutgeerts, onze contactpersoon voor organisaties: veronique.rutgeerts@luisterpuntbibliotheek.be.

Blijf op de hoogte