Kids

Foto Laura

Over Luisterpunt

Ons aanbod

Ik haat lezen

Boeken lenen

Lid worden

Daisy-boeken bij jou in de buurt

Getuigenis

Over Luisterpunt

Luisterpunt is de bibliotheek voor personen met een leesbeperking. Iedereen die moeilijk of geen gewone boeken kan lezen is bij ons welkom. We hebben twee soorten boeken: brailleboeken en Daisy-boeken. Daisy-boeken zijn gewone boeken die van begin tot einde zijn ingelezen door mannen en vrouwen met een goede stem. En soms leest de auteur zelf zijn boek in.

Ons aanbod

Lees je graag spannende verhalen of knotsgekke avonturen?
Houd je van echte vriendenboeken of wil je alles weten over andere planeten? Zoek de boeken die het best bij jou passen en verslind ze! Niets houdt je tegen!

Luisterpuntbibliotheek heeft meer dan 5.000 Daisy-boeken en bijna 3.000 brailleboeken voor kinderen en jongeren. Er komen voortdurend boeken bij. Je hoeft je dus nooit meer te vervelen... Zo worden bijvoorbeeld elk jaar alle boeken van de Kinder- en Jeugdjury omgezet in Daisy, braille en grootletter. En alle prijsbeesten en alle klassiekers. Is er een boek opeens razend populair op de speelplaats? Wij zorgen dat jij kan meepraten! 

Zo kan je, ook als gewoon lezen niet of niet gemakkelijk gaat, wel leesplezier vinden. Gewoon heerlijk genieten van een boek! De ene leest met zijn oren, de andere met zijn vingers. Maar het is zeker: iedereen kan lezen!

Je vindt alle boeken in onze online catalogus: http://daisybraille.bibliotheek.be.
Een overzicht van onze Daisy-kinder- en jeugdboeken vind je ook in deze lijst (Excel - 355 KB). We hebben ze voor jou per leeftijd bij elkaar gezet.

Luisterpunt publiceert bovendien vier keer per jaar een aanwinstenlijst met daarin alle nieuwe jeugdboeken in Daisy en braille. Je kan ook een keuzelijst vragen van jouw leeftijdscategorie. Elke keuzelijst bevat maximaal 100 boeken, en geeft de auteur mee, de titel, de korte inhoud, de speelduur en het boeknummer. 

Ik haat lezen

Heb je dyslexie? Dan hebben we voor jou zelfs een speciale website. Hier vind je informatie, tips, weetjes, leessuggesties en meer. Neem snel een kijkje op ikhaatlezen.be en klik door naar Keep out! Zit je op Facebook? Je kan ons vinden op facebook.com/ikhaatlezen

Boeken lenen

Luisterpunt werkt als verzendbibliotheek. Dit wil zeggen dat we de door jou gevraagde boeken opsturen in een aangepaste verpakking. Als je de boeken hebt gelezen, stuur je ze gewoon in dezelfde verpakking terug. Zonder postzegel! De uitleentermijn bedraagt 4 weken.

Je kan er ook voor kiezen om Daisy-boeken te downloaden of te streamen. In tegenstelling tot bij een Daisy-boek op cd is er bij een Daisy-online-boek geen uitleentermijn.  Meer info over Daisy-online vind je hier.

Lid worden

Wil je lid worden? Lees het gebruikersreglement (Word - 68 KBpdf - 232 KB, mp3 - 8,8 MB).
Lid zijn van onze bibliotheek, boeken lenen en verzenden zijn volledig gratis.

Daisy-boeken bij jou in de buurt

Wil je liever Daisy-boeken lenen in de bib bij jou in de buurt? Dat kan ook. Ongeveer 4 op 5 gewone bibliotheken lenen Daisy-boeken uit. We hebben ze per provincie in een lijstje gezet (Excel - 69 KB). Als jouw bibliotheek er niet bij staat, vraag er dan naar, misschien kan je de bib overtuigen om ook Daisy-boeken uit te lenen ...

Getuigenis

Foto jongen leest Daisy-boek

"Ik wil u graag vertellen dat luisterpunt fantastisch is. Mijn zoon van 8 is zot van verhalen. Hij heeft al uuuuuuren naar luisterverhalen geluisterd, maar nu kunnen we gerichter aan het werk. School, boekenjury,... interesses. Zo zal zeker zijn liefde voor boeken en luisterverhalen blijven bestaan." 
Vroeger moest de mama van Sid veel meer voorlezen. Ze laat weten dat ze dankzij Luisterpunt nu haar handen vrij heeft ...

Nog vragen? Wij helpen je graag.