Kids

Jongen leest in een gedrukt boek en luistert tegelijk naar een Daisy-boek op zijn tablet.

"Ik heb gisteren de Anderslezen-app geïnstalleerd en zijn eerste boek (De waanzinnige boomhut) op zijn boekenplank gezet. Hij is helemaal in de wolken dat hij eindelijk ook het boek kan lezen dat de andere kinderen in de klas lezen. Bedankt!"

- een enthousiaste mama die haar zoon Daisy-boeken leerde kennen

Over Luisterpunt

Luisterpunt is de bibliotheek voor personen met een leesbeperking. Iedereen die moeilijk of geen gewone boeken kan lezen, is bij ons welkom: of je nu blind of slechtziend bent, dyslexie of een fysieke beperking hebt. We hebben twee soorten boeken: Daisy-boeken en brailleboeken. Daisy-luisterboeken zijn luisterboeken met extra voordelen die van begin tot einde zijn ingelezen door mannen en vrouwen met een goede stem.

Zo kan je, ook als gewoon lezen niet of niet gemakkelijk gaat, heerlijk genieten van een boek! De ene leest met zijn oren, de andere met zijn vingers. Maar een ding is zeker: iedereen kan lezen!

Meer info over Daisy

Meer info over braille.

Foto van een Daisy-boek in de Anderslezen-app, een Daisy-boek op cd, een brailleboek en het gedrukte boek.

Boeken kiezen

Lees je graag spannende verhalen of knotsgekke avonturen?
Houd je van echte vriendenboeken of wil je alles weten over andere planeten? Je vindt zeker de boeken die bij je passen.

Luisterpuntbibliotheek heeft ongeveer 8.500 Daisy-boeken en 3.100 brailleboeken voor kinderen en jongeren. Er komen voortdurend boeken bij. Je hoeft je dus nooit meer te vervelen... Zo zetten we elk jaar alle boeken van de Leesjury om in Daisy, braille en grootletter. En alle prijsbeesten en alle klassiekers. Is er een boek opeens razend populair op de speelplaats? Wij zorgen dat jij kan meepraten! 

Hoe kan je boeken kiezen? Heel simpel:

Boeken lenen

Luisterpunt werkt als online- en verzendbibliotheek. Dit wil zeggen dat je niet tot bij ons hoeft te komen om boeken te lenen.

  • Als je voor Daisy-online kiest, kan je via onze online catalogus 7 op 7 boeken op je boekenplank plaatsen en ze meteen lezen op je tablet of smartphone met de gratis Anderslezen-app.
  • Kies je voor Daisy-cd, dan kan je cd’s ook online (of via e-mail of telefoon) aanvragen. Wij bezorgen je de gevraagde boeken in een aangepaste verpakking. Als je de boeken hebt gelezen, stuur je ze gewoon in dezelfde verpakking terug. Zonder postzegel! De uitleentermijn voor cd’s bedraagt 4 weken.
  • Brailleboeken kan je online, via e-mail of telefoon aanvragen, en hoef je niet terug te sturen.

Lid worden

Lid worden van onze bibliotheek, boeken lenen en verzenden zijn volledig gratis.

Ben je overtuigd en wil je lid worden van Luisterpuntbibliotheek? Dat kan eenvoudig op onze website. Vraag wel toestemming aan je mama of papa. 

Lees zeker ook eens het gebruikersreglement of beluister het (mp3 - 7,4 MB). 

We wensen je alvast veel leesplezier!

Daisy-boeken in de plaatselijke bib

logo de Bib

Je kan voor Daisy-boeken ook terecht in de bib bij jou om de hoek. Ongeveer 4 op 5 gewone bibliotheken lenen Daisy-cd’s en een Daisy-speler uit. In veel bibliotheken kan je je ook inschrijven om Daisy-boeken te lezen met de Anderslezen-app. Vraag ernaar aan de balie!

We hebben alle bibliotheken met een Daisy-werking per provincie in een lijstje gezet (Excel - 84 KB). Als jouw bibliotheek er niet bij staat, vraag er dan naar, misschien kan je de bib overtuigen om ook met Daisy aan de slag te gaan.

Ik haat lezen

logo Ik haat lezen

Heb je dyslexie? Dan hebben we voor jou zelfs een speciale website. Hier vind je informatie, tips, weetjes, leessuggesties en meer. Neem snel een kijkje op ikhaatlezen.be en klik door naar Keep out! Volg ons zeker ook op Facebook en Instagram voor leuke boekentips!

Vragen?

Wij helpen je graag! Stuur een e-mail naar info@luisterpuntbibliotheek.be of bel naar 02 423 04 11.