Vrijwillige inlezers gezocht

De meeste boeken in Luisterpuntbibliotheek zijn digitale luisterboeken. Deze boeken worden ingelezen in een studio. Wij zijn voortdurend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met een goede stem om ons boekenaanbod uit te breiden.

Omdat Luisterpunt voor haar gebruikers het beste wil, stelt het hoge eisen aan ieder aspect van zijn werking. De kwaliteit van de luisterboeken staat daarbij bovenaan. Daarom leggen alle kandidaat-inlezers eerst een stemproef af, die wordt voorgelegd aan de stemmencommissie. Deze beslist of u al dan niet in aanmerking komt om boeken in te lezen. De stemmencommissie waakt zo over de kwaliteit van de inlezers. 

In onze leidraad (Word - 137 kB, Pdf - 346 kB) vindt u de selectiecriteria die de stemmencommissie hanteert. Aan de hand van dit document kunt u zich voorbereiden op uw stem- en leesproef. Denkt u te voldoen aan deze criteria? Trek uw stoute schoenen aan, contacteer een van de studio's (Word - 37 kBPdf - 92 kB) en maak een afspraak voor een stemproef. U beleeft er zelf plezier aan en u maakt er iemand anders gelukkig mee. Een tweetal uur per week kan al volstaan om in enkele maanden tijd een boek te produceren. 

Bij de leidraad horen drie bijlagen: de contactgegevens van de verschillende inleesstudio's (Word - 37 kBPdf - 92 kB), het formulier waarmee de proeflezingen worden geëvalueerd (Word - 29 kBPdf - 10 kB), en een aantal handige tips voor inlezers (Word - 17 kB, Pdf - 108 kB).

In de Volkskrant van 24 april 2012 verscheen een leuk en interessant artikel 'Voorlezen voor beginners' (Word - 30 kB, Pdf 28 kB).