Daisy-online voor organisaties

Organisaties (scholen, bibliotheken, logopediepraktijken, woonzorgcentra ...) die lid zijn bij Luisterpunt kunnen eenvoudig en gratis eigen lezers, leerlingen, cliënten, bewoners... inschrijven voor Daisy-online en de Anderslezen-app. Daarmee hebben lezers meteen toegang tot meer dan 30.000 Daisy-luisterboeken. Organisaties kunnen ook hun medewerkers inschrijven om de app uit te proberen.

Op deze pagina vind je alle info om aan de slag te gaan met Daisy-online en de Anderslezen-app, en materiaal om dit aanbod in de kijker te zetten. 

Hoe werkt Daisy-online voor organisaties?

Vragen?

Infosessie organiseren?

Promotiemateriaal

Goede voorbeelden uit de praktijk

Hoe werkt Daisy-online voor organisaties?

1. Log in op Mijn Luisterpunt met de inloggegevens die jouw organisatie van Luisterpunt kreeg bij de inschrijving.

Nog niet ingeschreven? Schrijf je organisatie meteen gratis in!

2. Je komt terecht op de pagina ‘Online lezers’.

Op deze pagina krijg je een overzicht van alle Daisy-online-lezers van jouw organisatie.

3. Klik op ‘Nieuwe inschrijving’ .

4. Vul de naam, voornaam, en geboortedatum van de lezer in en duid de leesbeperking aan. Ga akkoord met de verklaring op eer op de pagina.

5. Klik op 'OK'.

6. De nieuwe lezer verschijnt in de lijst met Daisy-online-lezers en krijgt automatisch een lenersnummer waarmee hij kan inloggen in Mijn Luisterpunt en in de Anderslezen-app. Het wachtwoord is telkens de geboortedatum (dd-mm-jjjj).

Belangrijk: Wil je als medewerker de Anderslezen-app uitproberen? Dat kan! Vink dan het keuzebolletje "ik schrijf mij in als medewerker om 'Online lezers' te leren kennen" aan. 

Bekijk hieronder zeker onze instructievideo. Leerkrachten en logopedisten kunnen ook ons kort maar krachtig webinar bekijken. 

Meer info vind je ook in onze uitgebreide handleiding met schermbeelden (pdf - 1.968 KB)

Instructievideo: Hoe schrijf je als organisatie lezers in voor Daisy-online en de Anderslezen-app?

Webinar voor (zorg)leerkrachten en logopedisten

Vragen?

Heb je een vraag? Waarschijnlijk vind je het antwoord op onze pagina met veelgestelde vragen.

Toch nog een onbeantwoorde vraag? Stuur een e-mail naar Véronique Rutgeerts, onze contactpersoon voor organisaties: veronique.rutgeerts@luisterpuntbibliotheek.be.

 

Infosessie organiseren?

Saskia Boets van Luisterpunt geeft een presentatie in een bibliotheek.

Krijg je Daisy-online graag eens van naaldje tot draadje uitgelegd? Je kan een infosessie over Daisy-online en de Anderslezen-app boeken voor je scholengroep of een pedagogische studiedag, of voor een samenwerkingsverband van bibliotheken, logopediepraktijken of woonzorgcentra. Bespreek het meteen!

Promotiemateriaal?

Ik haat lezen presenteert: Stream je luisterboek!

Poster Ik haat lezen presenteert: Stream je luisterboek!

Onze Ik haat lezen-campagne is gericht op kinderen met dyslexie. Momenteel focust Ik haat lezen op de Anderslezen-app met 'Ik haat lezen presenteert: Stream je luisterboek!'

Bij deze campagne horen een poster, een bladwijzer en een flyer. Wil je dit promotiemateriaal voor jouw organisatie? Vraag het meteen (kosteloos) aan!

Ook voor volwassen lezers kan je flyers aanvragen. Daarnaast maakten we promotiefilmpjes voor de jeugd en voor volwassenen. Ideaal om de Anderslezen-app in de kijker te zetten op je Facebookpagina, op je website of in je nieuwsbrief!

Lezerskaartjes

Foto van een lezerskaartje met voor- en achterzijde

Met onze lezerskaartjes kan je de inloggegevens van een nieuwe Daisy-online-lezer mee naar huis geven. Op de voorkant is ruimte voor de inloggegevens, op de achterkant staan de basisstappen nog eens vermeld. Je kan de kaartjes afdrukken op Avery C32010-visitekaartjes.

Afbeeldingen en logo's

Goede voorbeelden uit de praktijk

Een cd-doosje met als cover informatie over Daisy-online en de anderslezen-app.

De bib van Beerse maakte een beknopt infoblaadje dat ze in doorschijnende cd-doosjes stoppen om Daisy-online-boeken en de Anderslezen-app tastbaar / zichtbaar te maken in de bib

Download de pdf-versie (610 KB). Wil je graag het Publisher-bestand? Stuur ons een e-mail

Boeken met het Anderslezen-logo

De bibliotheken van Moerbeke en Affligem plakten het logo van de Anderslezen-app op (jeugd)boeken die beschikbaar zijn als Daisy-online-boek. 
Zo zien kinderen met dyslexie bv. meteen welke boeken als Daisy-boek beschikbaar zijn én kunnen ze in dezelfde rekken snuisteren als hun klasgenoten. Een boost voor het zelfvertrouwen!

Download het sjabloon voor de stickers.
Je kan ze afdrukken op stickervellen Avery Mini Adress labels L7651TM – 100 / 38.1x21.2 mm.
[Met dank aan bibliotheek Affligem!]

Het Atlascollege in Genk maakte een folder voor de Anderslezen-app (pdf - 438 KB), een scrollstory, en ook een uitstekende videotutorial: