Boeken kiezen

U hebt drie mogelijkheden om boeken te kiezen: met onze online-catalogus, met ons maandelijks huistijdschrift Luistervink en met keuzelijsten. 

Keuzelijsten

U kunt zowel voor Daisy-boeken als voor brailleboeken keuzelijsten aanvragen uit de verschillende romangenres. Bijvoorbeeld: detectives, psychologische literatuur, romantische literatuur, streek- en familieromans, thrillers, verhalen, enz. ...

Voor de informatieve boeken kunt u een drietal onderwerpen opgeven waarin u geïnteresseerd bent. Bijvoorbeeld: de tweede wereldoorlog in België, wijn, bijbelstudies, zelfhulpboeken voor slechte slapers, wielrennen, dieren in Afrika, enz. .... U kunt het zo gek niet bedenken of wij hebben er boeken over! U tracht best om uw onderwerp zo specifiek mogelijk te omschrijven. "Geschiedenis" bijvoorbeeld is veel te ruim, "religie" eveneens. Maar "het dagelijkse leven in het oude Rome" is wel goed omschreven. En "zenboeddhisme" is dat ook.

Naast lijsten van romans en informatieve boeken kunt u ook van onze kinder- en jeugdboeken keuzelijsten aanvragen. Deze worden opgesteld per leeftijd: 3 jaar, 4 jaar, 5 jaar enz. ... tot en met 15 jaar.

Elke keuzelijst bevat een selectie van maximaal honderd boeken. Als er van een bepaald genre of over een bepaald onderwerp meer dan honderd boeken zitten in onze collectie, maken we er een weloverwogen selectie uit. Per boek vermelden we de auteur, de titel, de korte inhoud, de speelduur en het boeknummer.

Vormen

De keuzelijsten zijn verkrijgbaar in volgende vormen:

1. op Daisy-schijf. De tekst wordt dan voorgelezen door een kunstmatige stem. Deze audioversie kunt u desgewenst printen in xml/Word,

2. via e-mail,

3. in braille,

4. in gedrukte vorm.

Kostprijs

De Daisy-, e-mail- en braillelijsten zijn gratis en moeten niet teruggestuurd worden. De gedrukte lijsten kosten drie euro per lijst en hoeven uiteraard ook niet teruggestuurd te worden. Gedrukte keuzelijsten kunt u enkel aanvragen door 3, 6 of 9 euro (naargelang u 1, 2 of 3 lijsten bestelt) over te schrijven op het rekeningnummer van Luisterpunt: BE20 7350 1946 5056.

Praktisch

Voor welke weg u ook kiest, gelieve steeds volgende gegevens te vermelden:

1. Naam en lezerscode.

2. Of u keuzelijsten wil krijgen voor de Daisy- of voor de braillecollectie.

3. In welke vorm u deze keuzelijsten wil ontvangen: op Daisy-schijf, via e-mail of in braille. Voor gedrukte keuzelijsten moet u eerst het bedrag overschrijven. Op het overschrijvingsformulier kunt u in het vakje bestemd voor de mededeling invullen welke lijsten u voor welke boekencollectie wenst te ontvangen.

4. Van welke romangenres u keuzelijsten vraagt (maximum drie tegelijk). Bij informatieve boeken kunt u een drietal specifieke onderwerpen opgeven.

De kosteloze Daisy-, e-mail- en braillelijsten kunt u aanvragen op drie manieren:

1. door een e-mailbericht te sturen naar Pascale Denys,

2. door een briefje te steken in een verzendhoesje van een Daisy-boek,

3. door te bellen naar ons nummer: 02 423 04 11. 

Romangenres

Van volgende romangenres zijn er nieuwe keuzelijsten gemaakt. Dat betekent dat de boeken die op deze lijsten staan niet in eerdere keuzelijsten werden opgenomen:

Daisy-boeken: autobiografische romans, biografische romans, columns, detectives, familiekronieken, griezelromans, historische romans, ideeënliteratuur, poëziebundels, psychologische romans, romantische boeken, satiren, thrillers, verfilmde romans, verhalen.

Dan is het nu de beurt aan de brailleboekenautobiografische romans, detectives, familiekronieken, fantasy, griezelromans, historische romans, ideeënliteratuur, psychologische romans, romantische boeken, streek- en familieromans, verfilmde romans, verhalen, waargebeurd.