Tijdschrift Luistervink

Vooraf: de inhoudsopgaves en tekstbestanden van Luistervink vind je op www.luisterpuntbibliotheek.be/volwassenen/tijdschrift/recent.

Blauwe achtergrond met daarop 'Luistervink' en het logo van Luistervink, de brailleletters 'L' en 'V' met daarboven een witte koptelefoon. Op de brailleletter 'V' zit een vogeltje.

Luistervink is ons gratis gesproken huistijdschrift. Je vindt er interviews met schrijvers, nieuws over Luisterpunt en de boekenwereld, inspirerende boekentips, auteurslezingen, onze nieuwste aanwinsten, een meeslepend hoorspel, een spannend verhaal en nog zoveel meer! 

Met Luistervink maak je op een vlotte manier kennis met nieuwe boeken. Elke titel heeft een specifiek boeknummer, je hoeft dan enkel dit nummer te vermelden als je boeken aanvraagt via e-mail, telefonisch of met een briefje. Op de homepagina van onze catalogus vind je de boeken uit Luistervink in een overzichtelijke carrousel. Als je doorklikt op een boek, kan je het meteen aanvragen.

Luistervink verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus. Je hoeft het niet terug te sturen naar de bibliotheek. Je kan kiezen of je Luistervink ontvangt op cd, op je online boekenplank of in braille (verkorte versie, om de twee maanden). Duid je keuze aan in Mijn Luisterpunt, in de rubriek 'Mijn gegevens'. Of contacteer onze medewerkers van de uitleendienst om het meteen voor jou te regelen: info@luisterpuntbibliotheek.be of 02 423 04 11.

In de linkerkolom van de website vind je steeds de inhoudsopgaves van de laatste drie nummers van Luistervink, met de bijhorende tekstbestanden.

Bezorg ons jouw boekentip

In de rubriek ‘Lezers tippen lezers’ doen we een beroep op jou! Maandelijks plaatsen we enkele boekentips van onze lezers in de kijker. Welk boek moeten je medelezers absoluut lezen? Welk boek heeft je bijzonder geraakt en waarom? Welk informatief werk verschafte je ongelooflijke nieuwe inzichten? Welke thriller joeg je de stuipen op het lijf?

Stuur je ultieme boekentip met een korte motivatie naar luistervink@luisterpuntbibliotheek.be, schrijf of brailleer hem op een briefje en stop hem bij een cd die je terugstuurt, of bel naar 02 423 04 13. Vermeld duidelijk dat je een boekentip geeft voor ons tijdschrift. Vergeet ook je naam niet te vermelden als we die mogen vernoemen. Wie weet belandt jouw boekentip in ons tijdschrift!