Directeur Geert Ruebens op pensioen: bedankt voor alles!

Geert Ruebens houdt een bos bloemen vast

Dinsdag 30 juni is de laatste werkdag van onze directeur Geert Ruebens. Vanaf dan geniet hij van zijn welverdiend pensioen na een rijkgevulde carrière in de bibliotheeksector.

Geert: bedankt voor alles wat je voor Luisterpunt en mensen met een leesbeperking verwezenlijkt hebt. Bedankt voor je inzet, voor je vertrouwen in en oprechte waardering voor alle Luisterpuntmedewerkers, voor de vele grappen en grollen, voor de mooie herinneringen. We gaan je missen! 

Geert wordt opgevolgd door codirecteurs Saskia Boets en Jan Rottier. Saskia wordt directeur met focus op lezers, collectie, communicatie en promotie, Jan met focus op personeel, financiën en informatietechnologie.

Een rijkgevulde carrière

Voor Geert bij Luisterpunt neerstreek, was hij bibliothecaris in de openbare bibliotheek van Brugge. Hij speelde toen ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Vlaamse gevangenisbibliotheken. Na bibliothecaris in Brugge werd hij stafmedewerker en uiteindelijk codirecteur bij het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken (VCOB).

In 2006 begon Geert te werken in de Vlaamse Luister- en Braillebibliotheek (VLBB) in Brussel. Niet veel later werd deze bibliotheek samengevoegd met de Vlaamse Klank- en Braillebibliotheek Licht en Liefde (VKBB) in Varsenare tot één organisatie: Luisterpuntbibliotheek. 

Met Geert aan het roer van onze bibliotheek:

  • kreeg Luisterpunt een dienst 'Communicatie en promotie', om de collectie bij zoveel mogelijk lezers te brengen;
  • werd het mogelijk voor organisaties (bibliotheken, scholen, zorgvoorzieningen) om zelf een bruikleencollectie aan te leggen;
  • veranderde Luisterpunt van een 'blindenbibliotheek' naar een bibliotheek voor alle mensen met een leesbeperking;
  • ging het aantal lezers van ongeveer 3.000 naar 10.000;
  • werd Luisterpunt lid van het Standing Committee van de sectie Libraries Serving Persons with Print Disabilities (LPD) van IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions);
  • kan Luisterpunt in de zomer verhuizen naar een nieuwe werklocatie in hartje Brussel. 

Lees een uitgebreide terugblik op Geerts carrière in het meinummer van META.