Poëzieweek bij Luisterpunt

Van 25 tot en met 31 januari vindt de Poëzieweek plaats in Vlaanderen en Nederland. Traditiegetrouw gaat die van start op de laatste donderdag van januari met Gedichtendag. Luisterpunt biedt u het prachtige poëziegeschenk van Peter Verhelst aan en zet graag ook enkele dichters in de kijker die de laatste jaren hun eigen bundel ingelezen hebben. Laat u verleiden door de prachtige verzen!
 

Logo gedichtendag

Poëziegeschenk Peter Verhelst - 'Wat ons had kunnen zijn'

Het poëziegeschenk is ondertussen een echte traditie geworden. De afgelopen jaren kregen o.a. Ilja Leonard Pfeijffer (2015), Stefan Hertmans (2016) en Jules Deelder (2017) de opdracht om de verzen te laten rollen voor de Poëzieweek. Dit jaar staat de Poëzieweek in het thema van 'theater' en was de eer om het Poëziegeschenk te schrijven weggelegd voor de Vlaamse dichter, romancier en theatermaker Peter Verhelst. 

In zijn Poëziegeschenk 'Wat ons had kunnen zijn', een kraakheldere en tedere reeks gedichten, duikt Verhelst in onze gezamenlijke, Westerse canon. Vanuit Shakespeare en Beckett zoomt hij uit naar onze eigen leefwereld, die vaak veel theatraler is dan we beseffen. Dit in de geest van Joost van den Vondel: ‘De weereld is een speel toneel. Elck speelt zyn rol en kryght zyn deel'.

Net als de vorige twee jaren biedt Luisterpunt u het Poëziegeschenk graag aan in Daisy-luistervorm. Peter Verhelst las de gedichten bovendien zelf in! U vindt het in onze catalogus met boeknummer 25636 (speelduur: 0:17:37). Luister alvast naar een fragment.

Poëzietips van Luisterpunt

Doorheen de jaren kregen we bij Luisterpunt al heel wat dichters over de vloer die hun eigen bundel kwamen inlezen. We lichten enkele prachtige bundels uit onze collectie en geven u als proevertje telkens een kort filmpje waarbij u de auteur aan het werk ziet én hoort. 

1. 'Kanonnenvlees' van Lotte Dodion (Daisy 24482, 0:45)

2. 'Wij zijn evenwijdig' van Maud Vanhauwaert (Daisy 22864, 1:06)

3. ‘Nieuwe rituelen’ van Maarten Inghels (Daisy 23307, 1:27)

4. 'Lichtmeters' van Ruth Lasters (Daisy 24028, 0:48)

Nog meer auteurs aan het werk horen? U vindt al onze auteursfilmpjes op ons YouTube-kanaal.