Gedichtendag

De laatste donderdag van januari is steeds een feest voor poëzieliefhebbers: Gedichtendag, het begin van een hele Poëzieweek.

Dit jaar schreef de excentrieke Nederlandse dichter/auteur/performer Jules Deelder het Poëziegeschenk. Het thema van de Poëzieweek, humor, wordt door Deelder op eigenste Rotterdamse wijze gekneed in ‘Rotterdamse kost’ (Daisy 24561, 0:05). Hij las de gedichten zelf in. Eén gedicht staat centraal als luisterfragment in de kijker  (mp3). Smaakt dit naar meer? Wilt u ‘Rotterdamse kost’ helemaal lezen, aarzel dan niet om het te downloaden. Ontvangt u dit hebbedingetje liever op een schijfje? Laat het ons weten en we sturen het meteen op.

Peter Verhelst wint de Herman de Coninckprijs 2017 met ‘Als je geen contact meer hebt met de dingen’, een gedicht uit zijn bundel Zing zing (Daisy 24332, 1:22).

In heel Vlaanderen en Nederland vinden van 26 januari tot en met 1 februari tal van activiteiten plaats, alle info vindt u op http://www.poezieweek.com.

Nog drie poëzietips van het huis, met telkens een link naar een fragment op ons YouTube-kanaal: ‘Dit is geen slaapkamer meer nu’ van Christophe Vekeman (Daisy 23996, 1:10) , ‘Kameleon’ van Charlotte Van den Broeck (Daisy 24301, 1:01) en tot slot ‘Ben jij liefde’ van Mustafa Kör (Daisy 24560, 0:41). Alle drie lazen ze hun bundel met verve zelf in.

Veel poëzieplezier!