Een mooie jonge vrouw

Van 8 maart tot 16 maart vindt de Boekenweek plaats. Voor het eerst vieren Vlaanderen en Nederland dit jaarlijks terugkerend feest van het Nederlandstalige boek samen. Het thema van de Boekenweek is dit jaar 'reizen'.

Bij de Boekenweek hoort - ja, ja - een Boekenweekgeschenk. Als je bij de boekhandel voor 12,50 euro boeken koopt, krijg je "Een mooie jonge vrouw" er gratis bij. Bij Luisterpunt kan je het gratis lenen, zonder bijkomende voorwaarde.
Tommy Wieringa schreef Een mooie jonge vrouw en las het zelf in!
Een briljant microbioloog ontmoet een mooie jonge vrouw. Ze is een overwinning op de tijd, maar zijn nakende ouderdom en het verval kan hij er niet mee afwenden. Hun huwelijk is een botsing tussen haar idealisme en zijn realisme – waar zij zich verbindt met het lijden van de ander, ontbeert hij volgens haar empathie. Maar als de controle over zijn bestaan hem ontglipt, leert ook hij de betekenis van pijn kennen. In een overrompelend verhaal stelt Tommy Wieringa de vraag of je werkelijk kunt doordringen tot de pijn van een ander als je deze niet eerst zelf hebt gevoeld.
Aarzel niet en vraag het aan! (boeknummer 21286, speelduur 2:46). Beluister alvast een stukje (mp3 - 2 MB).