Verwonderd Buiten beeld

Het zijn mooie dagen voor de poëzieliefhebbers onder ons. Morgen start de Poëzieweek met de traditionele Gedichtendag, en ondertussen is ook de eerste Dichter des Vaderlands aangesteld.

Stichting Lezen, VONK & Zonen en het Poëziecentrum stelden de poëziebundel 'Verwonderd' samen die ze op Gedichtendag, 30 januari, uitdelen aan treinreizigers. Delphine Lecompte (mp3 - 4 MB), Maarten Inghels (mp3 - 3 MB), Max Temmerman (mp3 - 2 MB), Ruth Lasters (mp3 - 2 MB) en Michaël Vandebril (mp3 - 3 MB) blikken vol verwondering terug op de gebeurtenissen van het voorbije jaar. Eerder verschenen hun gedichten als 'Achterafgedichten' in De Morgen. Speciaal voor u lazen ze ze in onze studio voor ...

Als je Poëzieweek denkt, denk je ook Poëziegeschenk. Dit jaar schreef K. Schippers 'Buiten beeld' en hij las het zelf in. Je kan het beluisteren in onze Knetterende Letteren van maart, en de ongeduldigen onder ons kunnen het lenen met boeknummer 21450 (speelduur ongeveer 10 minuten). Beluister twee gedichten als proevertje (mp3 - 2 MB).

Ook groot nieuws is dat Charles Ducal tot de allereerste Dichter des Vaderlands wordt gekroond. Herlees de bundels die we van hem hebben in onze bib en luister nu mee naar Michaël Vandebril die Ducals 'Woord tegen woord' leest (mp3 - 535 KB).

Op gedichtendag - als kers op de taart - wordt de winnaar van de Herman de Coninck Publieksprijs voor het mooiste gedicht bekendgemaakt. Die eer valt dit jaar te beurt aan Max Temmerman met 'Beesten'. Delphine Lecompte leest het voor (YouTube).

Geniet van deze dagen vol heerlijke poëzie!