Campagne "Gaan je ogen achteruit? Ontdek een hele nieuwe wereld!"

Op initiatief van Bianca Debaets, collegelid van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (afgekort: VGC), bevoegd voor Welzijn, kunnen ouderen in het najaar kennismaken met luisterlezen. Luisterboeken en Daisy-boeken zijn ook volgens Bianca Debaets een prachtig hulpmiddel voor alle mensen met een leesbeperking, jong en oud. Het collegelid kwam zelf met luisterlezen in contact toen ze haar eigen boek ‘10 geboden voor Brussel’ inlas bij Luisterpunt.

Om het luisterlezen in de kijker te zetten bundelen het Brussels Ouderenplatform, de VGC en verschillende dienstencentra hun krachten in samenwerking met Luisterpunt. Samen met de Brailleliga en Blindenzorg Licht en Liefde brengen we een waaier aan mogelijkheden voor mensen met een visuele handicap onder de aandacht.

Kennismaken met de luisterzuil, Daisy-boeken en –spelers kan in verschillende lokale dienstencentra in Brussel. Een aantal dienstencentra organiseert ook informatiesessies en workshops met Luisterpunt, Brailleliga en/of Blindenzorg Licht en Liefde.

De workshops van Luisterpunt vinden plaats op 30 oktober om 13u30 in het Lokaal Dienstencentrum Ellips (Gentsesteenweg 1050, Sint-Agatha-Berchem) en op 26 november om 14u in het Lokaal Dienstencentrum De Zeyp (Van Overbekelaan 164, Ganshoren). In De Zeyp vindt op 18 november om 14u30u ook een gesprek met Geertje De Ceuleneer plaats, over haar boek ‘Ontmoetingen in het donker’.

Een folder met alle informatie vindt u in de verschillende dienstencentra en in het Brussels Ouderenplatform.