Bouw mee aan inclusief leesplezier met 't Leeshuus

Luk De Koninck leest voor uit een boek. Mensen luisteren geboeid.

Ken je ’t Leeshuus in Oostende? Het is een plek waar literatuur en boeken worden ingezet als instrument om te ontmoeten en te verbinden. Samen met Literatuur Vlaanderen, Iedereen Leest en stad Oostende ondersteunen we een van hun projecten: ‘Lezen met je oren’, gericht op lezers met een visuele beperking. Het doel van het project? Organisaties en socio-culturele actoren informeren en inspireren over inclusief leesplezier.

Hoe doen ze dat? ’t Leeshuus organiseert drie voorleesmomenten voor mensen met een visuele beperking. Een getraind stemacteur leest fragmenten voor in een setting van leesplezier en ontmoeting, met een koffie of drankje erbij. De feedback van de deelnemers, inzichten en leerpunten zullen op het einde van het traject gebundeld worden in een boek.

De eerste twee stappen zijn ondertussen doorlopen en vonden plaats in besloten kring. Ben je nieuwsgierig, en wil je graag meedoen met het derde en laatste voorleesmoment op 21 augustus? Schrijf je dan snel in! Dit traject staat ook open voor mensen die de eerste stappen niet gevolgd hebben.

Enkele sfeerbeelden