Hallo Micro: een podcast met persoonlijke verhalen uit superdivers Vlaanderen en Brussel

 

Logo Hallo Micro. De O in beide woorden is een microfoon.  Naast het logo staat de tekst "een nieuwe podcastreeks met persoonlijke verhalen uit superdivers Vlaanderen en Brussel"

FMDO vzw presenteert Hallo Micro, een podcast met verrassende verhalen uit het superdiverse Vlaanderen. Mensen met een migratieachtergrond geven in de podcast een blik in hun persoonlijke leven.

Verwacht geen traditionele migratieverhalen maar wel een treinreis door Cuba met een levende kip in de hoofdrol, de bekommernissen van millenial Imane uit Kortrijk, Aissatou (vrijwilligster bij Luisterpunt!) legt je uit waarom ze soms een stapje terug doet in de Brusselse metro en veel meer.

Het initiatief voor Hallo micro kwam van FMDO vzw (Federatie van Marokkaanse en Mondiale Democratische Organisaties), een sociaal-culturele koepelorganisatie die het samenleven in diversiteit probeert te verbeteren. De organisatie telt heel veel gemotiveerde vrijwilligers en bijna 200 sociaal-culturele verenigingen van mensen met een migratieachtergrond. 

De podcast kwam er niet zomaar: een 15-tal deelnemers uit Brugge, Oostende, Kortrijk en Brussel volgden een intensief traject rond storytelling: de mensen achter de podcasts Relaas en Iemand leerden hen wat van een verhaal een goéd verhaal maakt. Vervolgens gingen ze onder begeleiding van vrijwillige coaches creatief aan de slag met een bijzondere gebeurtenis uit hun leven. Dit alles resulteerde in een live opnamemoment voor de podcast.

Beluister Hallo micro op de website van FMDO of met je favoriete podcastapp (bv. Spotify).

[Hallo Micro kwam tot stand met de steun van de Vlaamse Overheid: projectoproep Innovatieve Partnerprojecten, en i.s.m. Radio 1 en de podcast Relaas. Opname en verspreiding van de verhalen gebeurde met Luisterpuntbibliotheek en VRT Sandbox en Innovatie.]