Onze online catalogus zit in een nieuw jasje!

Screenshot van de catalogus

Met onze online catalogus kan je eenvoudig boeken opzoeken en op je boekenplank plaatsen. Onze catalogus zit vanaf nu in een fris, nieuw jasje. Je surft ernaartoe op hetzelfde adres: daisybraille.bibliotheek.be. We schonken bij de vernieuwing veel aandacht aan de lay-out en de toegankelijkheid.

Startpagina

De belangrijkste wijziging is dat de startpagina slechts één zoekbalk heeft waarin je alles kan typen wat je wil. Op de startpagina willen we je verder vooral inspireren door boeken in de kijker te zetten: boeken die ingelezen zijn door de auteur, boeken die genomineerd zijn voor een prijs, boeken van een auteur die overleden is, boeken rond een actueel thema, enzovoort. Daarnaast voorzien we een aparte rubriek voor de boeken die in Luistervink aan bod komen. Zo kan je boeken die je aanspreken in Luistervink meteen via de startpagina aanvragen.

Wil je snel een overzicht krijgen van de nieuwste boeken in onze collectie, klik dan in het hoofdmenu van de startpagina op de knoppen ‘Aanwinsten Daisy’ of ‘Aanwinsten braille’.

In detail zoeken

Foto van de vernieuwde catalogus met de zoekbalk en een pijltje naar 'Geavanceerd zoeken'

Wil je meer in detail zoeken, dan kan dat uiteraard nog steeds. Daarvoor klik je op ‘Geavanceerd zoeken’, net boven of onder de zoekbalk, afhankelijk van of je een computer of een tablet of smartphone gebruikt. Je komt dan terecht op onze oude cataloguspagina, waar je nog steeds gericht kan zoeken op onderwerp, leeftijd, taal, genre, enzovoort. Je kan ook rechtstreeks naar de uitgebreide zoekpagina surfen op geavanceerd.daisybraille.bibliotheek.be.

Zoekresultaten verfijnen

Foto van de zoekbalk met filters om te verfijnen. De eerste knop 'Materiaal' staat aangeklikt, daaronder staat 'Daisy' of 'braille'

Op dit moment is het op de nieuwe startpagina niet mogelijk om bij je zoekopdracht al meteen aan te geven dat je enkel Daisy- of brailleresultaten wilt krijgen. We bekijken met onze leverancier of we die functie kunnen aanbieden. Als je op voorhand al op Daisy of braille wil filteren, dan kan je terecht op onze oude cataloguspagina: geavanceerd.daisybraille.bibliotheek.be.

In de zoekresultaten zelf kan je sowieso filteren op Daisy of braille. Dat doe je met de filters om te verfijnen, die niet meer links op de pagina staan maar tussen de zoekbalk en de resultaten.

  • Op de computer kan je standaard kiezen uit de meest gebruikte filters, zoals materiaal – Daisy of braille dus –, jaar van uitgave, auteur en dergelijke. Wil je nog meer filters gebruiken, dan klik je op ‘meer filters’.
  • Op je tablet of smartphone druk je op de knop ‘Filter op’. Je krijgt dan een lijst met alle filters waaruit je kan kiezen.

Vragen?

Heb je vragen over de catalogus? Surf naar daisybraille.bibliotheek.be/help, stuur een e-mail naar info@luisterpuntbibliotheek.be of bel naar 02 423 04 11.