De nieuwe versie van de Anderslezen-app is er!

logo anderslezen-app

Met de gratis Anderslezen-app maak je in een handomdraai een volwaardige Daisy-speler van je tablet of smartphone. De app is automatisch gekoppeld aan je boekenplank in Mijn Luisterpunt. Vanaf 1 oktober lees je Daisy-boeken met de vernieuwde Anderslezen-app!

Wat is er nieuw?

De nieuwe versie van de app heeft dezelfde functionaliteiten als zijn voorganger maar heeft achterliggend een volledig nieuwe basis. Hierdoor zal de app nog vlotter draaien. Zo zal je boekenplank bijvoorbeeld sneller openen en zullen boeken sneller ingeladen worden. De app is nu nog eenvoudiger in gebruik. Daarnaast zijn verschillen weggewerkt tussen de Android-versie en de iOS-versie. Zo kunnen ook iPhone- en iPad-gebruikers nu boeken inleveren via de app. De nieuwe app maakt het voor de ontwikkelaar eenvoudiger om in de toekomst nieuwe functies uit te bouwen.

Wanneer je in de nieuwe app inlogt, zal je merken dat de structuur vereenvoudigd is. De boekenplank staat centraal, alle andere items zitten in één hoofdmenu linksboven. In dat hoofdmenu vind je onder meer een slaapfunctie waarmee de app stopt met spelen na een door jou opgegeven tijd.

Op uw boekenplank heb je bij elk boek nog steeds dezelfde opties als voorheen: je kan een boek meteen openen en beginnen lezen, je kan een boek downloaden, en een boek inleveren. Als je een boek meteen opent, dan stream je het. Daarvoor heb je altijd een internetverbinding nodig. Als je een boek downloadt, dan heb je, eens het op je toestel staat, geen internetverbinding meer nodig. Zo kan je het boek lezen waar en wanneer je maar wil.

Ook het afspeelscherm is nog vereenvoudigd: er is nu maar één menubalk. In deze balk vind je een knop om de afspeelsnelheid te wijzigen en een knop om de inhoudsopgave van het boek te raadplegen. Vanuit deze menubalk kan je ook een submenu openen. In dit submenu vind je onder andere de bladwijzerfunctie, om passages aan te duiden die je wil bijhouden. Je kan bij elke bladwijzer een notitie toevoegen in spraak of in tekst. Je hoeft geen bladwijzer te plaatsen om te weten waar je bent gebleven, de app onthoudt dit vanzelf voor jou, voor elk boek op je boekenplank. De slaapfunctie kan je ook via dit submenu bereiken.

In de menubalk van het afspeelscherm van de Anderslezen-app vind je de knop om de leessnelheid aan te passen en de knop om de inhoudsopgave weer te geven. Er is ook knop voor een submenu met onder meer de bladwijzerfunctie en de instellingen.

Hoe kan ik de nieuwe versie van de app gebruiken?

Ik ben al Daisy-online-lezer

De app wordt normaal automatisch geüpdatet wanneer je verbonden bent met het internet. Als je app niet automatisch geüpdatet wordt, ga je naar de Play Store of de App Store, en zoek je naar ‘anderslezen’. Werk de app bij.

Ik ben nog geen Daisy-online-lezer

Ben je nog geen Daisy-online-lezer maar wil je de app graag eens uitproberen? Dan kan je in Mijn Luisterpunt zelf je profiel wijzigen van Daisy-cd-lezer naar Daisy-online-lezer. Ga daarvoor naar het menu-item ‘Mijn gegevens’ en verander onder ‘Wat lees ik?’ de uitleenvorm van Daisy-cd naar Daisy-online. Uiteraard kan je hiervoor ook onze uitleendienst contacteren op 02 423 04 11 of info@luisterpuntbibliotheek.be. Na de aanpassing van deze instelling kan je meteen Daisy-online-boeken aanvragen in Mijn Luisterpunt en inloggen in de app. Om in te loggen gebruik je je lenersnummer van Luisterpunt, het wachtwoord is je geboortedatum (dd-mm-jjjj). 

Ik ben nog geen lezer bij Luisterpunt

Schrijf je gratis in bij Luisterpunt. Kies bij je inschrijving voor Daisy-online. Je ontvangt een lenersnummer waarmee je kan inloggen in Mijn Luisterpunt en de Anderslezen-app. Het wachtwoord is je geboortedatum (dd-mm-jjjj)

Meer info

Alle info over de Anderslezen-app vind je op www.luisterpuntbibliotheek.be/anderslezen-app

Voor vragen kan je terecht bij onze uitleendienst: info@luisterpuntbibliotheek.be of 02 423 04 11.