Ons huistijdschrift krijgt een nieuw jasje én een nieuwe naam!

We hebben groot nieuws voor jou! Vanaf januari zit ons huistijdschrift in een nieuw jasje. En bij een nieuw jasje hoort uiteraard ook een nieuwe naam. Vanaf volgende maand heet ons tijdschrift … Luistervink!

Zoals je weet ging Mark De Haeck, redacteur van Knetterende Letteren, in oktober op pensioen. Al sinds 1979 bezorgde hij onze lezers maandelijks een nieuwe dosis leestips. Sinds november verzorgt het communicatieteam van Luisterpunt het huistijdschrift. Het leek ons gepast om vanaf januari het tijdschrift in een nieuw jasje te stoppen. Luistervink dus!

Net als Knetterende Letteren zal Luistervink je maandelijks voorzien van een brede waaier aan leestips en nieuws over onze bibliotheek. Voor de leestips putten we voor het grootste deel uit de aanwinsten van onze bibliotheek, maar geregeld belichten we ook oudere werken uit onze rijke collectie.

Alle rubrieken blijven behouden, al zullen sommige een nieuwe naam krijgen, daarover meer in het januarinummer. Naast de gekende rubrieken voegen we enkele nieuwe toe. 

  • In de rubriek ‘Lezers tippen lezers’ doen we een beroep op jou! Maandelijks plaatsen we enkele boekentips van onze lezers in de kijker. Welk boek moeten je medelezers absoluut lezen? Welk boek heeft je bijzonder geraakt en waarom? Welk informatief werk verschafte je ongelooflijke nieuwe inzichten? Welke thriller joeg je de stuipen op het lijf?
    Stuur je boekentip met een korte motivatie naar luistervink@luisterpuntbibliotheek.be, schrijf of brailleer hem op een briefje en stop hem bij een cd die je terugstuurt, of bel naar 02 423 04 13. Vermeld duidelijk dat je een boekentip geeft voor ons tijdschrift. Vergeet ook je naam niet te vermelden als we die mogen vernoemen. Wie weet belandt je boekentip in ons tijdschrift!
  • De rubriek ‘Auteur in de kijker’ zet elke maand één auteur centraal. Een recente prijswinnaar, een auteur die zijn eigen werk bij ons ingelezen heeft, een auteur die actueel is, een jonge debutant, het kan allemaal.
  • In ‘Reis rond de wereld’ verruimen we je horizon en schotelen we je elke maand enkele auteurs uit een bepaald land voor. Uiteraard zorgen we voor een variatie aan genres.
  • Luistervink schenkt dus extra aandacht aan boeken van over de hele wereld, maar we willen ook anderstalige boeken in de kijker zetten. Dat doen we in de rubriek ‘Over de taalgrens’.
  • Onze laatste nieuwe rubriek is ‘Voor de liefhebber van’. Daarin vertrekken we van een bepaalde titel, auteur of genre en raden we gelijkaardige boeken aan. Denk aan: boeken voor liefhebbers van Lucinda Riley, van Pieter Aspe, van historische romans, van jeugdboeken, van hoorspelen, van ‘De Bourgondiërs’ van Bart Van Loo, enzovoort. Suggesties voor deze rubriek zijn altijd welkom.

De eerste Luistervink vliegt over enkele weken de deur uit en belandt begin 2021 in je brievenbus of op je online boekenplank. Wij zijn benieuwd naar je reacties en hopen dat Luistervink je zal inspireren!