Neem deel aan de online leesclub op 13 oktober met Christophe Vekeman, over zijn roman ‘Carwash’

Tekst 'Online leesclub met Christophe Vekeman' met foto van de auteur en zijn boek 'Carwash'

Samen met deBuren, Vlaams Nederlands-Huis voor Cultuur en debat, organiseren we op woensdag 13 oktober een online leesclub rond het boek ‘Carwash’ van Christophe Vekeman, in aanwezigheid van de auteur!

Vekeman schreef onder meer de bekroonde romans ‘Hotel Rozenstok’ en ‘Cruise’, alsook een biografie over countryzanger Johnny Paycheck. Hij is een van de meest gevraagde en gesmaakte schrijvers op de Vlaamse en Nederlandse literaire podia, waar hij voornamelijk poëzie brengt, gebundeld in ‘Señorita’s’ en ‘Dit is geen slaapkamer meer nu’. Hij heeft een wekelijkse boekenrubriek in het Klaraprogramma Pompidou.

Zijn nieuwste boek ‘Carwash’ dateert van mei 2021. Het zeventiende boek van Christophe Vekeman is niets minder dan de eerste musical in de geschiedenis van de wereldliteratuur. Carwash vertelt het verhaal van twee jonge geliefden die in een kleine truck een grote lading jeans naar het verre Bullet moeten brengen. Of is het toch iets anders dat zij vervoeren? Wie zal het zeggen? Christophe Vekeman las zijn boek bovendien op geheel eigen wijze in voor onze bibliotheek. Hieronder kan je luisteren naar een fragment.

Op woensdag 13 oktober keren we het boek binnenstebuiten, in een klein gezelschap en samen met de auteur. We vertellen wat ons het meest is bijgebleven en kunnen aan de auteur vragen stellen, bijvoorbeeld over symboliek, inspiratie en werkwijze. 

Praktisch

  • De leesclub vindt op 13 oktober plaats via Zoom. We beginnen eraan om 19u30 en ronden af om 21u30.
  • Inschrijven doe je op de website van deBuren. 
  • Een ticket voor de leesclub kost 5 euro.
  • Twee weken op voorhand ontvang je per e-mail verdere informatie.

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar info@luisterpuntbibliotheek.be of bel naar 02 423 04 13.

Werk van Christophe Vekeman in onze collectie

Zoals dat gaat bij een musical, wordt er in 'Carwash' ook gezongen ...