(Her)bekijk onze webinars: 'Dyslexie? Ga voor een luisterboek!'

Foto jongen die aan het lezen is met Daisy-luisterboek

Ik haat lezen! Een veelgehoorde uitspraak bij kinderen en jongeren met dyslexie. En eigenlijk valt het wel te begrijpen. Zowel op school als thuis steken ze zoveel tijd en energie in iets wat bij hun leeftijdsgenoten schijnbaar vanzelf gaat. Alle aandacht gaat bovendien naar het technisch lezen, waardoor de boodschap – een prachtig verhaal of een belangrijke cursustekst – meer dan eens verloren gaat.

Met de juiste (gratis!) hulpmiddelen breng je kinderen met dyslexie van ‘Ik haat lezen’ naar ‘Mag ik nog een boek?’.

  • Daisy-luisterboeken zijn luisterversies van de gewone, gedrukte leesboeken. Denk aan De waanzinnige boomhut, De grijze jager, Harry Potter, leuke weetjesboeken … Je kan door het luisterboek ‘bladeren’ en de voorleessnelheid vertragen – ideaal in combinatie met het gedrukte boek! Daisy-boeken lees je gemakkelijk op je tablet of smartphone met de gratis Anderslezen-app. 
  • ADIBoeken zijn aangepaste digitale versies van de leer- en werkboeken op school. Je gebruikt een ADIBoek samen met voorleessoftware. Zo kan een kind de tekst laten voorlezen en in het boek typen met spellingcontrole.  

Luisterpunt en Eureka ADIBib gaven in november twee webinars waarin je deze bijzondere boeken leert kennen en we praktisch laten zien hoe kinderen ermee aan de slag kunnen gaan. Herbekijk de webinars voor (zorg)leerkrachten / logopedisten en voor ouders hieronder. 

Webinar voor (zorg)leerkrachten en logopedisten

Webinar voor ouders