10 jaar 'Ik haat lezen': één letter maakt het verschil!

banner ridder en jongen die een boek leest met zaklamp

Als je dyslexie hebt, doen letters en woorden niet altijd wat je wil. Eén letter kan een wereld van verschil maken. Een ridder wordt een redder, een paard een baard enzovoort. De inhoud van een verhaal of schoolboek gaat verloren. Lezen wordt zo moeilijk en frustrerend, zeker wanneer het voor de andere kinderen in de klas vanzelf lijkt te gaan.

'Ik haat lezen!' is dan ook een veelgehoorde uitspraak bij kinderen met dyslexie. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij de Anderslezen-app en onze Daisy-luisterboeken kunnen ze écht genieten van boeken en verhalen. En met ADIBoeken en voorleessoftware van Eureka ADIBib krijgen ze ook bij het studeren een duwtje in de rug. 

Ontdek het gratis aanbod op www.ikhaatlezen.be

10 jaar Ik haat lezen

Luisterpuntbibliotheek en Eureka ADIBib voeren sinds 2012 samen campagne onder de naam ‘Ik haat lezen’. Het doel? Kinderen met leesmoeilijkheden (zoals dyslexie) leesplezier laten ontdekken én hen de nodige ondersteuning bieden op school. Lezen kan altijd, voor iedereen. Dit najaar vieren we de 10de verjaardag met een tv-spot, online infosessies, nieuw promotiemateriaal, een heuse online escaperoom (vanaf 3 oktober) en een studiedag op 26 oktober.

De tv-spot zie je in de week van 29/08 elke avond langskomen op één.

    Blijf op de hoogte