Ontdek de videoreeks 'Dyslexie: fabels en feiten'

Dyslexie? Wat is dat nu eigenlijk? Logo van Ik haat Lezen, Vlaamse Overheid en Eureka. Rechts staan drie foto's van experts die meer vertellen over dyslexie in de video.

Met de campagne ‘Ik haat lezen’, die we samen met Eureka ADIBib voeren, willen we kinderen met dyslexie ondersteunen met hulpmiddelen. Zo kunnen leerlingen ADIBoeken gebruiken, digitale schoolboeken die voorgelezen worden met voorleessoftware, en onze Daisy-luisterboeken, om te genieten van leuke boeken en om boekbesprekingen te maken. 

Heb je dyslexie, of ken je iemand in je omgeving? Heb je vragen hierover? Welke onwaarheden en fabels doen er de ronde? Hoe merk je dyslexie op? Wat zijn nu precies de voordelen van Daisy-luisterboeken en ADIBoeken? En kan je te vroeg starten met deze hulpmiddelen? We spraken met enkele experts en bundelden hun antwoorden tot korte video’s. Aan het woord zijn Anny Cooreman (oprichter van leercentrum en school Eureka Leuven), Prof. Dr. Annemie Desoete (docent aan de Arteveldehogeschool en onderzoeker leerprocessen aan UGent) en Prof. Dr. Pol Ghesquière (gezins- en orthopedagoog en onderzoeker leerstoornissen aan KU Leuven).

Ontdek de videoreeks op www.ikhaatlezen.be.