Boekenweek 2019: De moeder, de vrouw

Van zaterdag 30 maart tot zondag 7 april 2019 viert Vlaanderen weer de Boekenweek. Thema dit jaar is ‘De moeder de vrouw’. Bij deze feestelijke week hoort traditioneel een literair geschenk. Als je bij de boekhandel voor 12,50 euro Nederlandstalige boeken koopt, krijg je ‘Jas van belofte’ van Jan Siebelink er gratis bij.

Luisterpunt biedt haar lezers dit geschenk graag aan. Wilt u de Daisy-cd ontvangen? Stuur een e-mail naar de uitleendienst (boeknr. 27156, speelduur 2 uur en 45 minuten). Als u het boek tijdens de Boekenweek bestelt, moet u het niet terugsturen. Bent u Daisy-online-lezer? Aarzel niet en zet ‘Jas van belofte’ op uw boekenplank. We hebben dit boek uiteraard ook in braille, bestellen kan met boeknr. 44458 (1 band).

Waarover gaat het boek?
Als Arthur met hoge snelheid per ambulance naar het ziekenhuis wordt gebracht, is hij er zeker van dat hij bezig is het leven te verlaten. Al bijna vanaf de andere zijde overziet hij wat hij achterlaat, en vraagt zich af of het genoeg is. ‘Jas van belofte’ is een ode aan een vriendschap, aan een vader, aan het schrijven.

Ook het Boekenweekessay 'Mijn moeders strijd’ door Murat Isik is verkrijgbaar in braille (boeknr. 44459, 1 band) en in Daisy-vorm (boeknr. 27157, 1 uur en 37 minuten).
Het essay beschrijft de onvermoede emancipatiestrijd van Murat Isiks moeder Aynur: van haar geboortedorp Baltaş tot haar jaren in de Bijlmer, waar ze nog altijd woont en werkt. ‘Mijn moeders strijd’ is een prachtig, ontroerend portret van Isiks moeder, zijn inspirator en grote voorbeeld. Als Daisy-online-lezer kunt u dit essay op uw boekenplank zetten, Daisy-cd-lezers en braillelezers kunnen het bij ons aanvragen,
een e-mail volstaat.

Veel leesplezier!