Week van het Nederlands: beluister de bijhorende Taalkrant of vraag de brailleversie aan!

banner Week van het Nederlands - Op de afbeelding staan de Taalkrant, een braillekrant en een koptelefoon.

Van 30 september tot en met 7 oktober vieren we de negende editie van de Week van het Nederlands, een samenwerking van Vlaams-Nederlands Huis deBuren en de Taalunie. Tijdens deze week brengen we een ode aan de Nederlandse taal, onder het thema ‘gevoel en emotie’! Vlaams dichter Esohe Weyden en Nederlands journalist en schrijver Pete Wu zijn de ambassadeurs van deze bijzondere week, en gaan met jou op zoek naar emoties in onze taal.

‘Mensen grijpen vaak naar het Engels om hun emoties te omschrijven’, vertelt Esohe Weyden. Onterecht, vindt ze: ‘Ik vind dat je in het Nederlands nóg nauwkeuriger te werk kan. Je kan echt héél minutieus op zoek gaan naar het juiste woord met de juiste gevoelswaarde.’

Bij de Week van het Nederlands hoort telkens een Taalkrant, boordevol taaluitdagingen en toffe activiteiten. En net zoals de vorige jaren zetten we samen met onze Nederlandse collega’s van Passend Lezen deze krant om naar een luister- en een brailleversie. De ambassadeurs lazen de krant zelf in. Beluister de krant op www.weekvanhetnederlands.org/blog/moeite-met-lezen-zo-kan-het-ook.

Ontvang je de Taalkrant graag in braille? Stuur een e-mail naar info@luisterpuntbibliotheek.be of bel naar 02 423 04 11.