Mijn Luisterpunt

Lid worden

Catalogus

Tijdschrift

Lees je graag spannende verhalen of knotsgekke avonturen?

Zoek de boeken die het best bij jou passen en verslind ze!

Ik haat lezen

Partners

Samenwerken

Zet Daisy-boeken in de kijker!

Afdekbladen

 

Samenwerken

Luisterpunt werkt graag samen. Met verenigingen, openbare bibliotheken, rust- en verzorgingsinstellingen, lokale dienstencentra, scholen,... Voor elke organisatie wil Luisterpunt een dienstverlening op maat aanbieden, vragen staat vrij. Wij zijn bereid mee na te denken over welke boeken, welke gezamenlijke initiatieven en acties, en welke werkwijze best is voor uw specifieke organisatie.

 

Zet Daisy-boeken in de kijker!

Wij voeren graag een open promotiebeleid. Alle materialen die wij laten maken, kunt u bij ons vragen en kunt u gebruiken binnen uw eigen organisatie. 

Gevierd illustrator Leo Timmers verbeeldt onze lezers in levendige tekeningen met een knipoog! Naast een mooie affiche (pdf) hebben we een informatieve folder voor volwassenen (pdf) en eentje voor kinderen en jongeren (pdf) gemaakt.

Rusthuizen en lokale dienstencentra

Voor rust- en verzorgingsinstellingen, lokale dienstencentra en ouderenverenigingen hebben we specifieke affiches en folders op maat gemaakt. U kunt ze bekijken op de pagina voor rusthuizen en lokale dienstencentra.

Bibliotheken en scholen

Bibliotheken en scholen kunnen onze algemene promotiematerialen gebruiken, ze zijn zo kleurrijk en grappig dat ze iedereen aanspreken, zowel de man met erge gewrichtspijn als het meisje met dyslexie...

Hebt u graag een affiche of een stapeltje folders, mail ons uw adres en we sturen het op.

 

Afdekbladen

Werkt u regelmatig met personen die vinden dat er te veel knoppen zijn op een Daisy-speler? Hebben ze moeite met al die knoppen te onderscheiden? Eigenlijk gebruiken de meeste lezers maar enkele knoppen: het aanzetten van de speler, het uitwerpen van boeken en het starten en stoppen van het voorlezen. In dat geval kan het interessant zijn enkele knoppen af te dekken. Zo hebben ze een beter overzicht. We hebben twee ontwerpen van afdekbladen gemaakt voor het Plextalk tafelmodel: eentje met enkel de basisknoppen, en eentje met iets meer functionaliteiten die ook nog interessant kunnen zijn. Print de pdf (zorg via uw printersettings dat de afbeelding niet verkleint of vergroot wordt), knip langs de stippellijnen en plak het blad op je speler.  

 

Afdekplaat Daisy-speler plextalk

 

 

 

 

 

 

 

 

afdekplaat basis (Pdf - 119 KB

 

Afdekplaat met meer knoppen

 

 

 

 

 

 

 

 

afdekplaat gevorderd (Pdf - 140 KB)

Podcast

Beluister of herbeluister interviews met auteurs! Op onze Podcast-pagina (bij Podomatic.com) posten we gesprekken uit Knetterende Letteren.

Luister

Alfred Birney wint de Libris Literatuurprijs met 'De tolk van Java', zijn vader-zoonroman over het koloniale verleden in Nederlands-Indië (Daisy 24802, 16:58)

Luister naar een fragment uit dit boek.

Auteurs lezen voor
en wel in uw oor

Toegang geweigerd

Toegang geweigerd

Danny De Vos

Op vakantie op het Griekse eiland Argos, ontmoet Nick (14) de bootvluchteling Zaïd (13). Hij besluit om een dagje met Zaïd te ruilen, maar door dat...

Netwerker van God voor de mensen

Netwerker van God voor de mensen

Emmanuel Van Lierde

Luc Van Looy werd op 1 februari 2004 gewijd tot dertigste bisschop van Gent. Tertio-redacteur Emmanuel Van Lierde voerde lange gesprekken met deze...

Het huis van de zalmen

Het huis van de zalmen

Marc Reugebrink

Een uitbater van een exclusief restaurant wordt geconfronteerd met de dood van zijn moeder, waarna hij, afgeleid door restaurantperikelen, zijn...