Scholen

Scholen kunnen met Luisterpunt samenwerken op verschillende manieren.

Daisy-boeken op school

Luisterpuntbibliotheek

Gemeentelijke bibliotheek

Ik haat lezen

Daisy-boeken op school

Scholen kunnen bij Luisterpunt (kosteloos) een bruikleencollectie Daisy-boeken aanvragen voor hun leerlingen met een leesbeperking, zoals leerlingen met dyslexie.

Luisterpuntbibliotheek

Scholen kunnen hun leerlingen ook zelf in contact brengen met onze bibliotheek. Momenteel heeft Luisterpunt meer dan 26.000 Daisy-boeken, waarvan ongeveer 5.000 kinder- en jeugdboeken zijn.

Een overzicht van onze kinder- en jeugdboeken vindt u in deze lijst (Excel - 355 KB).

 

Gemeentelijke bibliotheek

Als u graag naar de gemeentelijke bibliotheek gaat om uw leerlingen te laten proeven van Daisy-lezen, dan hebben wij goed nieuws voor u: de meeste (meer dan 85%) openbare bibliotheken (Excel - 69 KB) hebben reeds een Daisy-collectie en een Daisy-speler in huis. Via heel wat bibliotheken kunt u ook Daisy-online-boeken lenen. 

 

Ik haat lezen

Voor kinderen en jongeren met dyslexie, hun ouders, leerkrachten, logopedisten en bibliotheekmedewerkers hebben we een aparte website op maat gemaakt: www.ikhaatlezen.be. Er bestaat ook een ik haat lezen nieuwsbrief. Blijf up-to-date met de tofste boeken en leer bij door de handige tips, leuke weetjes en interessante verhalen. Schrijf je nu in. Of lees voorgaande nieuwsbrieven in ons archief

Nog vragen? Wij helpen u graag.