cover Annabelleke
Miriam Borgermans

Annabelleke is het allerstoutste kindje van de hele wereld. Echt waar. Annabelle wil geen goudvis, maar een piranha. Ze houdt een Soppig Schorremorrie Schuimfeest. Ze bijt de dokter. Ze maakt taart van Diederik. Annabelleke is ... verschrikkelijk. Ik waarschuw je: wees alsjeblieft voorzichtig. Want met Annabelleke weet je het nooit.

cover boek Pas op voor de buren
Hilde Vandermeeren

Een straat met vier huizen.
En vijf geheimen.
Ruth is een thrillerauteur die onder pseudoniem schrijft. Dat is echter niet haar enige geheim. Ze verzwijgt een gruwelijke gebeurtenis uit haar verleden zowel voor haar vriend Matthew als voor haar omgeving. Haar moeder heeft haar geleerd dat je de buren nooit mag vertrouwen.
Dan gebeuren er vreemde dingen in haar omgeving en wordt ze geconfronteerd met haar grootste angst: dat ze even geestesziek is als haar moeder. Bij haar moeder had de ziekte fatale gevolgen.

cover boek De jaren zestig, een cultuurgeschiedenis
Geert Buelens

'De jaren zestig: een cultuurgeschiedenis' van Geert Buelens (dichter en hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde) gaat natuurlijk over The Beatles, Bob Dylan, Provo en de minirok. Maar om dit decennium te begrijpen zijn volgens Buelens internationale kassuccessen als West Side Story en The Sound of Music minstens zo belangrijk. Buelens kantelt het bestaande beeld van dit decennium en vult het aan: artistieke en culturele ontwikkelingen in Afrika, Latijns Amerika en Azie werpen een verfrissend licht op deze tijd.

cover boek Geboren in schande
Nora Roberts

De Ierse Concannon-familie bracht drie zeer verschillende dochters voort: Maggie, Brianna en Shannon. De drie vrouwen moeten elk hun eigen uitdagingen zien te overwinnen om liefde en geluk in hun leven te vinden. Zal de familieband sterk genoeg blijken om ook elkaar te vinden?

cover boek De beste van alle mogelijke werelden
Riikka Pulkkinen

Actrice Aurelia is precies even oud als de vrije wereld; ze is geboren in 1989, het jaar dat de Berlijnse Muur viel. Drie jaar later vond een familietragedie plaats die zij niet onder ogen wil zien. In plaats daarvan bouwt ze een muur om zichzelf heen en stort ze zich op haar acteercarrière. Juist daar, op het toneel, komen haar herinneringen weer tot leven: wat is er precies gebeurd in Berlijn toen ze een klein meisje was?

HOORSPEL
Christopher Russell

Wanneer Bob zijn vrouw Pat zegt dat hij van haar wil scheiden stort haar wereld in. Pat maakt zich vooral zorgen over de kinderen. In het weekeinde vangt Bob de kinderen op en zondags zorgt hij altijd voor wat snoep. Dan ontmoet Pat een andere man en dat zint Bob niet.

Hoorspel.

HOORSPEL
Thorsteinn Marelsson

Het weekeinde is een feest voor Walter en Dora, maar elk feest dreigt te ontaarden is een slemppartij. Dora wil stoppen met wekelijkse drankgelag. Walter is van mening dat tijdens de wintermaanden een glaasje geen kwaad kan en dat hij in het voorjaar stopt met drinken. Wanneer op vrijdagavond een jeugdvriend van Walter op bezoek komt kijkt men te diep in het glaasje en de ware gevoelens en frustraties komen naar boven en dat is het begin van het einde.

cover boek De meisjeskleedkamer
Karen Connelly

 

Seks. Dat is het enige wat ontbreekt in het drukke maar gezegende leven van Eliza Keenan, moeder van twee zoontjes, gelukkig getrouwd met een hoogleraar in de wiskunde en mede-eigenaar van de chicste bloemenzaak van Toronto. Want wie heeft er tijd of energie voor seks tussen alle dagelijkse verplichtingen door? 

foto van de auteur, Ángeles Caso
Ángeles Caso

Een ondubbelzinnige liefdesverklaring aan de Arteveldestad. Waar veel Belgen liefst dit koude landje zo vaak mogelijk verlaten voor de Spaanse terrasje en stranden, doet Caso liever het omgekeerde. Voor een kunsthistorica is Gent uiteraard een paradijs op aarde, maar het gaat verder dan dat.

Vertaald uit het Spaans.

cover boek Kat over de vloer
Rachel Wells

Het was een gewone straat, waar heel verschillende mensen woonden. Sommige vriendelijk, andere nors, sommige bemoeizuchtig, andere teruggetrokken. Totdat Alfie kwam, het grijze katje dat het leven van de bewoners voorgoed zou veranderen. Er is een nieuw gezin in de straat komen wonen, waar iets geks mee is. Alfie weet niet precies wat, maar wat hij wel weet is dat hij moet ingrijpen voor het te laat is.