cover boek Arthur en de tattoo van Wolf

De familie Staartjes kan net zo goed horen en ruiken als honden, maar ze doen zich voor als mensen. Als Arthurs vader moet vluchten voor de stormkluivers, gaat Arthur hem zoeken.

Luisterpunt gaat vanaf 2018 een samenwerking aan met Bookshare van het Amerikaanse Benetech, waardoor onze lezers met een leesbeperking online toegang krijgen tot boeken in een aangepast leesformaat in het Engels, Frans, Duits, Spaans en meerdere andere talen.

Cover boek Mist in augustus

Vertaald uit het Duits.

Cover boek Bloedbroers

Vertaald uit het Zweeds.

Cover boek Blauwzuur

Vertaald uit het IJslands.

Wanneer in de zomer van 1941 in een goedkoop huurappartement in Reykjavík een handelsreiziger dood wordt aangetroffen, blijkt hij te zijn doodgeschoten met een Amerikaans wapen.

Cover boek Scorpio

Nadat Gaella ontwaakt in een psychiatrisch ziekenhuis weet ze zich niets meer te herinneren maar wordt wel verdacht van poging tot moord op haar zoontje; ze gaat zelf op onderzoek uit.

Cover boek Vergeten straat

In de Brusselse binnenstad spelen in de eerste helft van de twintigste eeuw grote sociale tegenstellingen.

Cover boek Het dameskoor van Chilbury

Vertaald uit het Engels.

Cover boek Het gekroonde eiland : het Verenigd Koninkrijk (en de Europese Unie) en de Brexit.

In 'Het gekroonde eiland' vat VRT-journalist Ivan Ollevier de hele polemiek goed samen. Zijn neerslag van interviews die hij voor en na de stemming deed, vult hij aan met enkele historische kanttekeningen die teruggaan tot de periode net na de Tweede Wereldoorlog, waarin politieke reuzen als Winston Churchill en Charles de Gaulle hun visie op een al dan niet Verenigd Europa poneerden; Harold Wilson, Edward Heath, Margaret Thatcher, John Mayor, Tony Blair: ze passeren allemaal de revue.

Cover boek Kwestie van konijnen: verrassende verklaringen voor alledaagse gebruiken.

Waarom is de paashaas een konijn? Wat hebben ooievaars met baby’s? Hoezo brengt 13 ongeluk? En waarom eten we eigenlijk met een vork? Ons dagelijkse leven zit vol verborgen kleine geschiedenissen van alledaagse gebruiken. In dit boek bundelen de auteurs de meest gestelde vragen aan LECA, het expertisecentrum alledaags erfgoed. Op een bondige, heldere en humoristische manier onderscheiden de auteurs feit van fictie. Een heerlijk boek over aprilvissen, rijke stinkerds en de kop van Jut.