cover Groetjes uit Poesbekistan

Cat is een kattenkind. Ze houdt van alle katten, maar van één kat houdt ze het meest: Poes. Nu is Poes dood. Papa zegt dat hij in Poesbekistan is. Af en toe krijgt Cat wel hemelpost van Poes. De brieven lijken een beetje op de hemelpost van mama. Maar toch blijft Cat heel verdrietig.

Lenny Peeters wint met haar debuutroman ‘Dochter’ de Bronzen Uil. Ze las haar donkere maar pakkende roman zelf in bij Luisterpunt! (Daisy 26097, 4:04)

cover boek ondeugender ouder worden

Verhalen, gedichten en tekeningen, grappen, korte beschouwingen en levenswijsheden over het ouder worden en de manier om daarvan te genieten.

cover boek het geheime leven van de koe

Een inkijk in het leven en gedrag van koeien, die verrassend veel persoonlijkheid blijken te hebben als ze de kans krijgen deze te ontwikkelen.

cover boek je onvervangbare hersenen

Populairwetenschappelijke informatie over diverse onderwerpen die te maken hebben met het zenuwstelsel en vooral met de hersenen en het functioneren daarvan.

cover boek zwemmen met haaien

Vertaald uit het Engels. Een jonge vrouw die in haar jeugd gebeten is door een haai raakt geobsedeerd door deze dieren, wordt zeebioloog en kiest altijd voor haar werk met haaien wat dramatische gevolgen heeft voor haar privéleven.

cover boek de zeven zussen : Maia's verhaal

Vertaald uit het Engels. Zeven zussen krijgen na het overlijden van hun adoptiefvader aanwijzingen over hun achtergrond. Ally, die via omwegen in Oslo belandt, ontdekt dat alle zussen via de verledens van hun echte familie verbonden zijn.

cover boek de hoofdstad

Bekroond met de Deutscher Buchpreis.

Vertaald uit het Duits. Aan de hand van het handelen van Martin Susman, ambtenaar op de afdeling Cultuur van de EU die het 50-jarig jubileum van de Europese Commissie moet organiseren, wordt niet zonder ironie getoond hoe het persoonlijke en het politieke onvermijdelijk met elkaar verweven zijn in het Brusselse ambtenarenapparaat.

cover boek vrouw in het vogelhuis

Bekroond met de Halewijnprijs. Na een hartinfarct kan een oude dame eigenlijk niet meer in haar appartement blijven wonen en worden voorbereidingen getroffen voor een verhuizing.

 

cover boek Tabitha's bestemming

Vertaald uit het Engels. Tabitha vertrekt naar Oregon, het 'Wilde westen', samen met haar dochter en kleindochter en hun weinige bezittingen. Het is een zware reis met vele ontberingen.