Vanaf 12 jaar

Wil je graag lezen? Eindeloos wegdromen bij een boek? Zonder inspanning heerlijk ontspannen en genieten van een fantastisch avontuur?

Soms is gewoon lezen moeilijk, om welke reden dan ook. Met Luisterpuntbibliotheek kan je toch vlot en gemakkelijk de boeken lezen die je écht graag wil lezen. Grasduin in onze catalogus en kies. Zo simpel is het. We hebben echt vanalles in huis! In onze catalogus kan je naar een titel zoeken, of naar een auteur, maar ook bijvoorbeeld naar een bepaald onderwerp waarover je meer wil weten en lezen. 

Vragen? Stel ze!
Lid worden? Doen! Het is gratis, net als boeken lenen en verzenden.

Hieronder een aantal proevertjes...

...voor 12-plussers:

Aan alle jongens van wie ik hield - Jenny Han

Geheel onbedoeld ontvangt Josh een oude liefdesbrief van Lara Jean. Om Josh te bewijzen dat ze niet meer verliefd op hem is, begint Lara Jean een neprelatie met de populaire Peter.

Daisy-boeknummer 25877, 11 uur en 20 minuten.

Luister naar een fragment uit dit boek

 

Tunnels - Roderick Gordon & Brian Williams

Will (14) en zijn vader delen een passie: graven naar verborgen schatten. Vlak na een mysterieuze vondst verdwijnt de vader van Will. Een zoektocht eindigt diep onder de grond van Londen.

Daisy-boeknummer 15363, 13 uur en 4 minuten.
Brailleboeknummer 15383, 17 banden.

Luister naar een fragment uit dit boek

 

Has#tag - Dirk Bracke

Na een traumatische gebeurtenis is Marie (17) haar zelfvertrouwen kwijt. Op Facebook ontmoet ze Anton, die haar helpt om haar vertrouwen terug te krijgen. Maar is hij wel te vertrouwen?

Daisy-boeknummer 26023, 6 uur en 2 minuten.

Luister naar een fragment uit dit boek 

 

Nelle, de heks van Cruysem - Marc De Bel

Nelle (14) en haar tante Clara worden ervan beschuldigd heksen te zijn en ter dood veroordeeld. Nelle weet te ontsnappen. Zal ze hun naam kunnen zuiveren?

Daisy-boeknummer 19686, 9 uur en 7 minuten.
Brailleboeknummer 15864, 9 banden.

Luister naar een fragment uit dit boek

 

Oorlog in een koffer - Berti Persoons

Vlak voor zijn overlijden vertelt Benyamin Jacoby (ik-figuur) aan zijn kleinzoon Pieter (12) hoe hij als 15-jarige Joodse jongen in de Tweede Wereldoorlog het concentratiekamp Auschwitz overleefde.

Daisy-boeknummer 25846, 10 uur en 48 minuten.

Luister naar een fragment uit dit boek

 

...voor 14-plussers:

Sneeuw als as - Sara Raasch

Meira (16) is een van de acht overgebleven Winterianen die hun vaderland ontvlucht zijn toen het werd overgenomen door de koningin van Lente. Als ze zou trouwen met Theron, prins van het minder machtige koninkrijk Cordell, staan ze machtiger tegenover Lente. Maar wil ze dit wel?

Daisy-boeknummer 25293, 12 uur en 17 minuten.

Luister naar een fragment uit dit boek 

 

Een weeffout in onze sterren - John Green

Een 16-jarig meisje weet niet hoe lang ze nog te leven heeft. Vanwege die onzekerheid biedt ze aanvankelijk weerstand tegen de toenadering van een jongen, die zelf kanker overwonnen lijkt te hebben.

Daisy-boeknummer 20371, 8 uur en 33 minuten.
Brailleboeknummer 16117, 10 banden.

Luister naar een fragment uit dit boek

 

Een van ons liegt - Karen M. McManus

Vijf leerlingen van Bayview High moeten voor straf nablijven. Een van hen, Simon, zal het klaslokaal echter nooit verlaten... Voor het uur om is, is hij dood. Alle vier medeleerlingen hebben een motief. Wie heeft het gedaan?

Daisy-boeknummer 25903, 12 uur en 17 minuten.
Brailleboeknummer 16937, 13 banden.

Luister naar een fragment uit dit boek

 

The hate u give - Angie Thomas

Starr Carter (16, ik-figuur) gaat naar een dure particuliere school, maar woont in een arme wijk vol drugs en straatbendes. De spanning tussen die twee werelden loopt op als Starr getuige is van een schietincident waarbij haar jeugdvriend Khalil door een agent wordt gedood.

Daisy-boeknummer 26282, 11 uur en 28 minuten.

Luister naar een fragment uit dit boek

 

De profetie - Timo Descamps & Luc Descamps

Thom (20) en Jari wonen op een klein eiland. Een eeuwenoude profetievoorspelt dat het eiland zal versmelten met een ander eiland. Dan zien ze aan de horizon een eiland opdoemen.

Daisy-boeknummer 23034, 6 uur en 8 minuten.

Luister naar een fragment uit dit boek