Vanaf 12 jaar

Wil je graag lezen? Eindeloos wegdromen bij een boek? Zonder inspanning heerlijk ontspannen en genieten van een fantastisch avontuur?

Soms is gewoon lezen moeilijk, om welke reden dan ook. Met Luisterpuntbibliotheek kan je toch vlot en gemakkelijk de boeken lezen die je écht graag wil lezen. Grasduin in onze catalogus en kies. Zo simpel is het. We hebben echt vanalles in huis! In onze catalogus kan je naar een titel zoeken, of naar een auteur, maar ook bijvoorbeeld naar een bepaald onderwerp waarover je meer wil weten en lezen. 

Vragen? Stel ze!
Lid worden? Doen! Het is gratis, net als boeken lenen en verzenden.

Hieronder een aantal proevertjes...

Voor 12-plussers

cover Het offer van de Baobab

Het offer van de Baobab

Kate Kriske

Marcus mag deel gaan uitmaken van een geheim team van jonge spionnen, SPAT. Als hij op school een overtreding begaat, denkt hij dat het avontuur niet doorgaat.

Daisy-boeknummer 25209, 6 uur en 42 minuten
Het eerste deel uit de spannende reeks Vic Falls Missions

cover De poppenmaker van Krakau

De poppenmaker van Krakau

R.M. Romero

Als het Land van de Poppen is overmeesterd door ratten, voert een magische wind de pop Karolina naar het atelier van de poppenmaker Cyrill in de Poolse stad Krakau. Daar is het oorlog. De pop en de poppenmaker gaan Joodse kinderen helpen.

Daisy-boeknummer 26269, 10 uur en 45 minuten

cover Florica

Florica

Dirk Bracke

Florica komt uit een zigeunerfamilie. Als ze Jason leert kennen, worden de twee verliefd op elkaar. Maar Florica zal worden uitgehuwelijkt aan een Roma in Tsjechië.

Daisy-boeknummer 27293, 6 uur en 55 minuten

cover De ruïnes van Gorlan

De ruïnes van Gorlan

John Flanagan

De 15-jarige weesjongen Will wordt opgeleid tot een grijze jager, een spion van de koning. Zijn vriend leert voor ridder en dat stelt hun vriendschap op de proef.

Daisy-boeknummer 19482, 7 uur en 29 minuten
Brailleboeknummer 41995, 12 banden

Deel 1 uit de superpopulaire reeks De Grijze Jager

cover De zoon van de pottenbakker

De zoon van de pottenbakker

Tony Mitton

Als Ryo ziet hoe een geheimzinnige Vreemdeling een groep rovers verslaat, weet hij zeker dat hij krijger wil worden. De Vreemdeling vertelt hem, dat hij op reis moet gaan naar de Koude Berg. Zo begint Ryo aan een bijzondere reis, die hem meer leert dan vechten alleen.

Daisy-boeknummer 27470, 7 uur en 17 minuten

Voor 14-plussers

cover Veel liefs, Lara Jean

Veel liefs, Lara Jean

Jenny Han

Lara Jean zit in de laatste maanden van haar eindexamenjaar en alles loopt op rolletjes. Tot blijkt dat ze niet is toegelaten tot haar favoriete universiteit.

Daisy-boeknummer 27242, 9 uur en 9 minuten
Deel 3 van de populaire trilogie rond Lara Jean

cover Cel 7 - Kerry Drewery

Cel 7

Kerry Drewery

De rechtspraak is vervangen door het reality-programma 'Death is Justice' waarbij kijkers beslissen of de verdachte schuldig is. Martha heeft de moord op weldoener Jackson Paige bekend. Maar is ze wel schuldig?

Daisy-boeknummer 26501, 10 uur en 3 minuten
Winnaar Groep 6 van de Kinder- en Jeugdjury 2018-2019!

cover Schildpadden tot in het oneindige

Schildpadden tot in het oneindige

John Green

'Schildpadden tot in het oneindige' gaat over vriendschap voor het leven, over onverwachte ontmoetingen. Maar bovenal gaat het over Aza Holmes, een meisje dat worstelt met een dwangstoornis en klem komt te zitten in de verstikkende spiraal van haar gedachten.

Daisy-boeknummer 25975, 6 uur en 29 minuten
Brailleboeknummer 43200, 12 banden

cover Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum

Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum

Benjamin Alire Sáenz

Aristoteles en Dante zijn allebei van Mexicaans-Amerikaanse afkomst, maar verder verschillen ze in alles van elkaar. Toch raken ze bevriend. Dankzij hun vriendschap ontdekken ze wie ze zijn, en wie ze willen worden.

Daisy-boeknummer 26625, 8 uur en 30 minuten
Brailleboeknummer 43899, 14 banden

cover De labyrintrenner

De labyrintrenner

James Dashner

Thomas komt terecht in een groot doolhof waar zo'n honderd jongens moeten zien te overleven. Niemand weet waarom ze daar zijn. Na de komst van een meisje raken de gebeurtenissen in een stroomversnelling.

Daisy-boeknummer 23348, 13 uur en 22 minuten