Tot 12 jaar

Lees je graag spannende verhalen? Of knotsgekke avonturen? Wil je alles weten over voertuigen of over planeten? Droom je graag mee met sprookjes, met ridders of prinsessen?

Je kan naar hartelust kiezen uit onze catalogus. Je kan boeken kiezen door de schrijver in te vullen, of de titel als je die kent. En je kan ook het onderwerp invullen waarover je graag boeken leest. Lees je bijvoorbeeld graag over dieren, over verliefd zijn, over hoe oma kleiner wordt ... we hebben boeken over van alles en nog wat.

Hieronder stellen we er graag al een aantal voor!

Vanaf 6 jaar

cover De maan is overal

De maan is overal

Kolet Janssen

Nadat Rasha haar grote zus verliest door een bombardement, vinden haar ouders het niet langer veilig in hun thuisland. Alles wat hun lief is, laten ze achter en met weinig bagage slaat het gezin op de vlucht. Zullen ze een nieuw thuis vinden?

Daisy-boeknummer 27262, 23 minuten

cover Bobbi Bolhuis

Bobbi Bolhuis, redder in nood

Kate DiCamillo

Bobbi het varken woont bij meneer en mevrouw Bolhuis. Op een dag zakt hun grote bed door de vloer. Bobbi rent naar buiten. Haalt ze hulp? Of zet ze de buurt op stelten?

Daisy-boeknummer 25101, 19 minuten
Brailleboeknummer 16965, 1 band

cover Pim en het pinda-kanon

Pim en het pinda-kanon

Tjibbe Veldkamp

Pim woont bij zijn valse stiefoom Stef. Hij moet de hele dag pinda's pellen. Stiefoom Stef beschiet hem vaak met zijn pinda -kanon. Pim heeft er genoeg van.

Daisy-boeknummer 26200, 10 minuten

cover Zo werkt dat

Zo werkt dat: verbluffende uitvindingen

Malgorzata Mycielska

Waarom en hoe wordt iets uitgevonden? Beschrijvingen van 28 bijzondere uitvindingen van vroeger tot nu: van een bemande draak en een wolkenmaker tot een chocoladesnoepsorteerder.

Daisy-boeknummer 25739, 1 uur en 7 minuten

cover De wraak van ridder Piepus

De wraak van ridder Piepus

Marc De Bel

In het Biezebos wonen kleine wezens, de Boeboeks. Ze ruimen het afval in het bos op, zodat er geen dieren dood gaan. Maar dan dumpt meneer Snootman al zijn afval. Piepel heeft een plannetje om wraak te nemen.

Daisy-boeknummer 26945, 3 uur en 34 minuten

Vanaf 9 jaar

cover De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen

De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen

Andy Griffiths

Andy en Terry hebben weer dertien fantastische nieuwe verdiepingen gebouwd. Ze zijn op zoek naar een grappig verhaal voor hun volgende boek en belanden in een race tegen de tijd.

Daisy-boeknummer 27473, 2 uur en 18 minuten
Brailleboeknummer 44545, 5 banden

Deel 8 in de reeks De waanzinnige boomhut

cover De blauwe vleugels

De blauwe vleugels

Jef Aerts

Josh en zijn verstandelijk beperkte broer Jadran vinden een gewonde kraanvogel. Jadran wil de vogel leren vliegen maar brengt Josh daarbij in gevaar. Als Jadran naar een zorginstelling dreigt te worden gestuurd, slaan de broers samen op de vlucht, de kraanvogels achterna. 

Daisy-boeknummer 27066, 3 uur en 47 minuten
Ingelezen door de schrijver zelf!

cover Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de oude Grieken

Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de oude Grieken

Sarah Devos

Waarom kregen Griekse jongens een slaaf mee naar school? Wat was het paard van Troje? Professor Kleinbrein vertelt je, met veel grapjes, alles wat je maar weten wilt over de oude Grieken.

Daisy-boeknummer 26848, 2 uur en 25 minuten

cover Grieselstate

Grieselstate

Anthony Horowitz

Nadat David van school is gestuurd, moet hij naar een internaat met de vreemde naam 'Grieselstate'. En daar gebeuren onheilspellende dingen...

Daisy-boeknummer 27415, 3 uur en 43 minuten
Lees ook het spannende vervolg 'De graal van het kwaad'

cover De grote ontsnapping

De grote ontsnapping

Mathilda Masters

Kokkie heeft haar been gebroken. De nieuwe kok verbant Max naar Het Instituut, een vreselijk weeshuis. Daar sluit Max vriendschap met El Sid. Samen bedenken ze een plan om te ontsnappen .

Daisy-boeknummer 27504, 3 uur en 57 minuten
Deel 4 in de reeks De keukenprins van Mocano