Tot 12 jaar

Lees je graag spannende verhalen? Of knotsgekke avonturen? Wil je alles weten over voertuigen of over planeten? Droom je graag mee met sprookjes, met ridders of prinsessen?

Je kan naar hartelust kiezen uit onze catalogus. Je kan boeken kiezen door de schrijver in te vullen, of de titel als je die kent. En je kan ook het onderwerp invullen waarover je graag boeken leest. Lees je bijvoorbeeld graag over dieren, over verliefd zijn, over hoe oma kleiner wordt ... we hebben boeken over van alles en nog wat.

Hieronder stellen we er graag al een aantal voor!

Vanaf 6 jaar

Boom-boom - Dimitri Leue

In een lege vlakte staat een boom. Hier wonen de eekhoorns van Eikrijk. Dit is de wereld en verder is er niets. Daar zijn ze van overtuigd. Tot er een vogel overvliegt met een takje van een andere boom. Die ontdekking zet alles op losse schroeven. 

Daisy-boeknummer 25340, 40 minuten.

Luister naar een fragment uit dit boek

 

Lampje - Annet Schaap

Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, steekt elke avond het licht in de vuurtoren aan. Als op een stormachtige avond de lucifers op zijn, strandt een schip op de kust. Lampje wordt ondergebracht in het huis van de admiraal, waar een monster schijnt te wonen.

Daisy-boeknummer 25969, 7 uur en 54 minuten. Brailleboeknummer 42777, 12 banden.

Luister naar een fragment uit dit boek

 

De gorgels - Jochem Myjer

Op een nacht zit er een gek wezentje op Melles bed, een Gorgel. Gorgelsbeschermen kinderen tegen de griezelige Groenlandse Brutelaars. Melles en zijn vader, die bioloog is, besluiten de Gorgels te helpen.

Daisy-boeknummer 25772, 2 uur en 53 minuten. 
Brailleboeknummer 43409, 5 banden.

Luister naar een fragment uit dit boek

 

Rosie en Moussa - Michael De Cock

Rosie verhuist met haar moeder naar een groot flatgebouw. Daar leert ze de jongen Moussa kennen. Samen raken ze opgesloten op het dak van de flat. 

Daisy-boeknummer 18643, 1 uur.
Brailleboeknummer 15449, 1 band.

Luister naar een fragment uit dit boek

 

Björn: Zes berenverhalen - Delphine Perret

Zes verhalen over de zachtmoedige beer Björn die samen met zijn vriendjes in het bos woont. Daar gebeurt van alles en soms gebeurt er ook helemaal niks. Dat is lekker rustig, vindt Björn.

Daisy-boeknummer 26208, 22 minuten.

Luister naar een fragment uit dit boek
 

 

Vanaf 9 jaar

De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen - Andy Griffiths

Andy en Terry krijgen bezoek van filmmaker Meneer Megaberoemd, die een film van hun boomhut wil maken. Maar waarom heeft hij alleen interesse in Terry?

Daisy-boeknummer 25097, 1 uur en 56 minuten.
Brailleboeknummer 16876, 2 banden. 

Luister naar een fragment uit dit boek

 

De bende van Zeus - Ingrid Vandekerckhove

Zeus wordt oppergod als hij zijn vader heeft verslagen. Lees de verhalen van de Griekse godenwereld die zijn gecombineerd met eigentijdse grappige situaties.

Daisy-boeknummer 25931, 2 uur en 52 minuten.
Brailleboeknummer 17008, 3 banden.

Luister naar een fragment uit dit boek 

 

Het ellendige eerste boek - Lemony Snicket

Twee zusjes en hun broertje worden achtervolgd door allerlei rampspoed. Zo krijgen ze te maken met een smerige schurk, een noodlottige brand en kleding die kriebelt.

Daisy-boeknummer 25555, 3 uur en 5 minuten.

Luister naar een fragment uit dit boek

 

 

I love music - Nico De Braeckeleer

Fleur is enorm verdrietig wanneer haar vriendje Mats verliefd wordt op hun klasgenootje Fee. Amelie en Hanne willen Fleur opbeuren en vragen haar om samen deel te nemen aan de muziekwedstrijd "Music Battle". Fleur heeft daar geen zin in, tot ze hoort dat Mats en Fee samen meedoen aan de wedstrijd...

Daisy-boeknummer 25452, 3 uur en 20 minuten.

Luister naar een fragment uit dit boek

 

Sjakie en de chocoladefabriek - Roald Dahl

Andere stomme, vervelende kinderen krijgen in een chocoladefabriek de meest rare ongelukken. Maar voor Charlie wordt het de heerlijkste dag uit zijn leven!

Daisy-boeknummer 1247, 2 uur en 59 minuten. 
Brailleboeknummer 34713, 4 banden.

Luister naar een fragment uit dit boek