Tot 12 jaar

Lees je graag spannende verhalen? Of knotsgekke avonturen? Wil je alles weten over voertuigen of over planeten? Droom je graag mee met sprookjes, met ridders of prinsessen?

Je kan naar hartelust kiezen uit onze catalogus. Je kan boeken kiezen door de schrijver in te vullen, of de titel als je die kent. En je kan ook het onderwerp invullen waarover je graag boeken leest. Lees je bijvoorbeeld graag over dieren, over verliefd zijn, over hoe oma kleiner wordt ... we hebben boeken over van alles en nog wat.

Hieronder stellen we er graag al een aantal voor!

 

Boekomslag Tijs en de eenhoorn

Tijs en de eenhoorn

Imme Dros

Tijs is verhuisd, maar hij mist zijn oude huis aan zee zo erg, dat hij wegloopt. Onderweg raakt hij bevriend met een eenhoorn die niemand anders kan zien. Samen gaan ze op weg naar zee.

Daisy-boeknummer 24192, 17 minuten. Braille-boeknummer 16827, 1 band. 

Leeftijd 4+
Luister naar een fragment uit dit boek (mp3) Boekomslag Tonus en Troet

Tonus en Troet

Marc de Bel

Boer Tonus ontdekt dat er plannen zijn om in zijn weiland huizen te bouwen. Daar is hij het niet mee eens. Samen met zijn koe gaat hij actie voeren. 

Daisy-boeknummer 633, 43 minuten. 

Leeftijd 8+
Luister naar een fragment uit dit boek (mp3) Boekomslag Matilda

Matilda

Roald Dahl 

Matilda is een hoogbegaafd kind. Voordat ze vijf was, las ze al boeken voor grote mensen. Haar ouders vinden haar alleen maar lastig en op school heeft ze het ook niet makkelijk. Maar Matilda is niet voor niets zo slim!

Daisy-boeknummer 2155, 5 uren en 15 minuten. Braille-boeknummer 37667, 5 banden. 

Leeftijd 10+
Luister naar een fragment uit dit boek (mp3)