Computer

Daisy-online-boeken op computer of laptop afspelen

  • Download de boeken via Mijn Luisterpunt die u wilt laten voorlezen op uw computer of laptop. Als u de boekenplank opent in de lijstweergave in Mijn Luisterpunt vindt u de downloadknop terug in de laatste kolom van de tabel met Daisy-boeken. Een ZIP-bestand met de inhoud van het boek wordt gedownload nadat u op opslaan heeft gedrukt.
  • Pak het ZIP-bestand uit. Plaats de inhoud van elk ZIP-bestand in een afzonderlijke map zodat elk boek een eigen 'boek'map heeft. Meer informatie over ZIP-bestanden en uitpakken.
  • Tip: Voorzie een vaste locatie op uw computer om alle boeken op te slaan. Pak uw ZIP-bestanden uit op deze locatie.
  • Open via uw favoriete Daisy-toepassing het gewenste Daisy-boek met de openen functie van het programma. Blader naar het ncc.html bestand in de boekmap en dubbelklik om het boek te openen.
    Bent u Windows gebruiker? Probeer dan het programma AMIS. Download AMIS meteen, of vraag het aan op een schijfje.
    Mac-gebruikers kunnen beroep doen op Olearia (download via de Engelstalige website, of vraag het aan op een schijfje). Beide programma's zijn gratis. 
  • U kunt ook zonder geïnstalleerde software boeken afspelen door in Mijn Luisterpunt op streamen te klikken. Hierbij opent zich een nieuwe webpagina met een webspeler. Uw boek wordt ingeladen en u kunt met de knoppen bovenaan de speler navigeren. Let wel, deze webspeler onthoudt niet waar u de vorige keer gebleven bent.

Vastgestelde problemen

Webspeler

Het is momenteel nog niet mogelijk bladwijzers te plaatsen wanneer u de webspeler gebruikt. Evenmin zal de speler onthouden waar u tijdens uw vorige leessessie gebleven bent in het boek. Dit zijn twee functies die we in de toekomst graag willen toevoegen.

Mogelijke oplossing: Indien u toch graag van deze functies gebruik maakt, kunt u best het boek downloaden en afspelen via de gratis software AMIS (Windows) of Olearia (Mac).

Anderslezen.be

Sommige gebruikers worden afgeleid naar de ‘Mijn publicaties’-pagina op anderslezen.be als ze een boek willen downloaden of streamen vanuit Mijn Luisterpunt. Daar zult u ook uw boeken terugvinden maar normaal gezien kunt u uw boeken rechtstreeks downloaden of streamen vanuit Mijn Luisterpunt. Probeer in dit geval de downloadlink eens uit op de anderslezen.be-Mijn-Publicaties-pagina bij het boek dat u wilde downloaden. Als dit leidt tot een dialoogvenster om het bestand op te slaan mag u terugkeren naar Mijn Luisterpunt en opnieuw de downloaden- of streamen-link uitproberen. Normaal gezien wordt u nu afgeleid naar de werkende downloadpagina. Na enkele seconden verschijnt het dialoogvenster om u te vragen of het bestand wil openen of opslaan. Na het maken van een keuze zal uw download starten. Als nog steeds problemen ondervindt adviseren we u om een kijkje te nemen op de helpdesk-pagina van anderslezen. Indien er geen oplossing voor uw probleem bij staat kunt u de helpdesk contacteren op helpdesk@anderslezen.be of telefonisch op 013/22.90.34.