Zippen

Wat is een ZIP-archief?

Een ZIP-bestand is een verzameling van bestanden die worden samengepakt in één groot bestand. Wanneer u meerdere bestanden omzet in één bestand spreekt men over bestanden zippen of inpakken. Wanneer u een ZIP-bestand opnieuw omzet in een map met verschillende bestanden spreekt men over het uitpakken of unzippen van een ZIP-bestand. 

Waarom worden Daisy-online boeken gedownload als ZIP-bestanden?

Daisy-boeken bestaan altijd uit een hele reeks van audio- én navigatiebestanden. Om te verhinderen dat u elk bestand afzonderlijk moet downloaden, voegen we alle bestanden die behoren tot een boek samen in een ZIP-bestand. Zo kunt u met één klik op de downloadknop een volledig boek binnenhalen. 

Gedownloade boeken uitpakken of unzippen

Hebt u een Windows-computer? Open Verkenner en zoek de gezipte map. Klik met de rechtermuisknop op de map, selecteer 'Alles uitpakken' en volg de instructies. Een nieuwe map met het boek wordt aangemaakt.

Bent u Mac-gebruiker? Dubbelklik dan op het zip-bestand. Een nieuwe map met het boek wordt aangemaakt.

Hebt u nog vragen? Geef ons een seintje (02 423 04 11) en we helpen u graag verder via schermovername. Als u beschikt over een oud of heel recent besturingssysteem kan uw manier van uitpakken subtiel verschillen. Als een speciaal software-pakket voor inpakken en uitpakken geïnstalleerd is op uw computer, bv. 7-Zip of Winrar, kan de gebruikerservaring ook anders zijn.