Nieuwe keuzelijsten voor Daisy- en brailleboeken

Elk jaar geven we je de mogelijkheid om keuzelijsten voor Daisy-boeken en brailleboeken aan te vragen. Elke keuzelijst bevat een selectie van honderd boeken. Dat wil zeggen dat als er van een bepaald genre of over een bepaald onderwerp meer dan honderd boeken in onze collectie zitten, we er een weloverwogen selectie uit maken. Per boek vermelden we telkens auteur, titel, korte inhoud, speelduur en boeknummer.

Genres

Je kan keuzelijsten aanvragen van diverse romangenres zoals detectives, historische romans, romantische boeken, thrillers, verhalen, enzovoort.
Van volgende genres werden er nieuwe keuzelijsten gemaakt. Dat betekent dat de boeken die op deze lijsten staan niet in eerdere keuzelijsten werden opgenomen.

 • Voor Daisy: Autobiografische literatuur, Chicklit, Detectives, Fantasy, Romans, Romantische literatuur, Streek- en familieromans, en Thrillers.
 • Voor braille: Detectives, Historische literatuur, Novellen, Romans, Romantische literatuur, en Thrillers.

Onderwerpen

Voor de informatieve boeken kan je een of meerdere onderwerpen opgeven waarin je geïnteresseerd bent. Bijvoorbeeld een bepaalde periode in de geschiedenis, een land, een oorlog, een sport, een ziekte, een wijsgerige stroming, een religie, enzovoort.

Leeftijd

Naast lijsten van romans en informatieve boeken kan je ook van onze kinder- en jeugdboeken keuzelijsten aanvragen. Die worden opgesteld per leeftijd: van 3 tot 5 jaar, van 6 tot 8 jaar, van 9 tot 11 jaar en van 12 tot 14 jaar.

Aanvragen?

De keuzelijsten zijn verkrijgbaar in volgende vormen:

 1. op Daisy-cd; de tekst wordt dan voorgelezen door een synthetische stem
 2. via e-mail
 3. in braille
 4. in gedrukte vorm*

De Daisy-, e-mail- en braillelijsten zijn gratis en hoef je niet terug te sturen.

Je kan ze op drie manieren aanvragen:

 1. door een e-mail te sturen naar info@luisterpuntbibliotheek.be
 2. door een briefje te steken in een verzendhoesje van een Daisy-boek.
 3. door te bellen naar het nummer: 02 423 04 11.

Voor welke weg je ook kiest, gelieve steeds volgende gegevens te vermelden:

 1. Naam en lenersnummer.
 2. De keuzelijsten die je wenst te ontvangen. Bij informatieve boeken kan je een of meerdere specifieke onderwerpen opgeven.
 3. De vorm waarin je de lijsten wil ontvangen: op Daisy-cd, via e-mail of in braille.

De gedrukte lijsten kosten drie euro per lijst en moet je uiteraard niet terugsturen. Je kan ze enkel aanvragen door op voorhand drie euro per keuzelijst over te schrijven op het rekeningnummer van Luisterpunt: BE 20 73 50 19 46 50 56.
Vul op het overschrijvingsformulier in het vakje bestemd voor de mededeling in welke lijsten je wenst te ontvangen.