Kids

Lid worden

Catalogus

Lees je graag spannende verhalen of knotsgekke avonturen?

Zoek de boeken die het best bij jou passen en verslind ze!

Ik haat lezen

Daisy

Een luisterboek wordt in een studio voorgelezen en op cd-rom gezet.
Een boek staat meestal op één schijfje, dikke boeken nemen soms twee schijfjes in beslag. Sommige boeken duren lang, andere heb je op een uurtje beluisterd.

Zo'n luisterboek op cd-rom noemen we een Daisy-boek.
Daisy staat voor Digital Accessible Information System. Dit is de wereldwijde standaard voor luisterboeken voor personen die niet of moeilijk gewone boeken kunnen lezen.

Het grote voordeel daarvan is dat je zo'n 'boek' kan hanteren als een gewoon boek. Je kan in één ruk door lezen, maar je kan ook door het boek bladeren, van zin naar zin, bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk. Je kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, een bladwijzer plaatsen enz.

Je kan op verschillende manieren naar een Daisy-boek luisteren:

Daisy-spelers

Daisy-spelerEr bestaan Daisy-spelers die perfect zijn afgestemd op de behoeften van blinden en slechtzienden, maar ook op die van mensen met een andere leesbeperking (spier- of gewrichtsziekte, ...): ze hebben grote, duidelijke knoppen en iedere knop heeft slechts één functie. Ze worden geleverd met een duidelijke gebruiksaanwijzing, waarin de mogelijkheden van het toestel nauwkeurig worden uitgelegd. Voor mensen met een leesbeperking zijn dit de handigste toestellen. Er bestaan ook hippe Daisy-spelers: kleine, draagbare modellen die je overal mee naartoe kan nemen ...