Mijn Luisterpunt

Lid worden

Catalogus

Tijdschrift

Blog

Lees je graag spannende verhalen of knotsgekke avonturen?

Zoek de boeken die het best bij jou passen en verslind ze!

Ik haat lezen

Stefan Hertmans wint de AKO literatuurprijs 2014!

Stefan Hertmans wint de AKO literatuurprijs 2014!

Met de lovende woorden "van alle Nederlandstalige boeken die er dit jaar over de eerste wereldoorlog zijn verschenen, is dit een meesterproef" reikte de jury de AKO Literatuurprijs uit aan Stefan Hertmans voor zijn roman 'Oorlog en terpentijn'. Wij feliciteren de briljante auteur van harte. Heb je dit pareltje nog niet gelezen? We hebben het als Daisy-boek (nr. 21826, ± 13u) én als brailleboek (nr. 30355, 17 banden). Beluister een fragment (mp3 - kB).
Wil je Stefan Hertmans aan het werk zien (en horen)? Afspraak op 30 november bij Luisterpunt!

Opendeurdag 30 november

Opendeurdag 30 november

Op zondag 30 november organiseert Luisterpuntbibliotheek een opendeurdag. Tussen 13u30 en 17u30 is iedereen welkom in onze bib.

Ontmoet de medewerkers, ontdek hoe wij te werk gaan en neem een kijkje in de studio. Er staan bovendien twee fantastische auteurslezingen op het programma en blinde en slechtziende lezers kunnen een workshop bijwonen over hoe vlot boeken te bestellen met smartphone of tablet.

Hopelijk tot dan!

Steun Luisterpunt!

Steun Luisterpunt!

U of iemand uit uw omgeving geniet dagelijks van de luister- of brailleboeken van Luisterpunt. Boeken lenen is volledig kosteloos. Dat vinden wij belangrijk.

Jaarlijks vinden meer dan 100.000 boeken hun weg naar onze lezers. Dat is een heel pak. En het aantal lezers stijgt elk jaar.

Daarnaast breidt onze samenwerking met gewone bibliotheken, met woon- en zorgcentra, en met scholen gestaag uit. Ook daar vinden meer en meer kinderen en volwassenen met een leesbeperking Daisy-boeken en Daisy-spelers.

Vanaf dit najaar zullen we onze...

Nominaties AKO Literatuurprijs 2014 bekendgemaakt

Nominaties AKO Literatuurprijs 2014 bekendgemaakt

De zes genomineerden voor de AKO Literatuurprijs 2014 zijn bekendgemaakt. Vier Nederlanders en twee Belgen behoren tot de uitverkorenen.

De boeken van de vier Nederlandse auteurs kopen we aan bij onze Noorderburen. U kunt alvast genieten van de twee boeken van eigen bodem: 'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans (Daisy-boeknr. 21826, speelduur 12:56 - brailleboeknr. 30355, 17 banden) en 'Gelukkige slaven' van Tom Lanoye (Daisy-boeknr. 21401, speelduur 8:58 - brailleboeknr. 16092, 12 banden).

De vier Nederlandse boeken komen snel in...

WOI zicht- en tastbaar voor blinden en slechtzienden

WOI zicht- en tastbaar voor blinden en slechtzienden

Op 18 september stelden het kenniscentrum van het In Flanders Fields Museum en Luisterpunt officieel de map met voor blinden en slechtzienden toegankelijke kaarten over WOI voor. Beluister het interview (mp3) dat Radio ClubFM afnam van Wouter Sinaeve van het kenniscentrum van het museum. Deze map met 10 kaarten is voor 60 euro te koop bij het In Flanders Fields Museum, in de Shop van Toerisme Vlaanderen (Grasmarkt 61, Brussel) en bij Luisterpunt.

Overig nieuws

Podcast

Beluister of herbeluister interviews met auteurs! Op onze Podcast-pagina (bij Podomatic.com) posten we gesprekken uit Knetterende Letteren.

Luister

Patrick Modiano wint de Nobelprijs voor Literatuur 2014. Zijn werk wordt gekenmerkt door thema's als melancholie, herinnering en de zoektocht naar het verleden. Twee jaar geleden schreef hij de roman "Het gras van de nacht". (boeknr. 21550, 4:30)

Luister naar een fragment uit dit boek.

Auteurs lezen voor
en wel in uw oor

Want een ezel is een voorbeeldig mens!

Want een ezel is een voorbeeldig mens!

Frank Pollet

Papa Albéric doet de laatste tijd erg vreemd. Cléo, Cézar en Juul vermoeden dat hij een vriendin heeft. Ook mama Lena gedraagt zich merkwaardig,...

Het aarzelen van de tijd

Het aarzelen van de tijd

Peter Minten

In Het aarzelen van de tijd worstelen mensen met het alledaagse leven. Gaandeweg ontsporen ze. Of het nu gaat om een vrouw die in de ochtendfile haar...

Stil leven

Stil leven

Kristien Bonneure

Leg dit boek maar opzij, ga wandelen, luister, ervaar het geluid én de stilte. O ironie, een boek over stilte dat vol woorden staat. En toch. Via...