Mijn Luisterpunt

Lid worden

Catalogus

Tijdschrift

Blog

Lees je graag spannende verhalen of knotsgekke avonturen?

Zoek de boeken die het best bij jou passen en verslind ze!

Ik haat lezen

Steun Luisterpunt!

Steun Luisterpunt!

U of iemand uit uw omgeving geniet dagelijks van de luister- of brailleboeken van Luisterpunt. Boeken lenen is volledig kosteloos. Dat vinden wij belangrijk.

Jaarlijks vinden meer dan 100.000 boeken hun weg naar onze lezers. Dat is een heel pak. En het aantal lezers stijgt elk jaar.

Daarnaast breidt onze samenwerking met gewone bibliotheken, met woon- en zorgcentra, en met scholen gestaag uit. Ook daar vinden meer en meer kinderen en volwassenen met een leesbeperking Daisy-boeken en Daisy-spelers.

Vanaf dit najaar zullen we onze...

Nominaties AKO Literatuurprijs 2014 bekendgemaakt

Nominaties AKO Literatuurprijs 2014 bekendgemaakt

De zes genomineerden voor de AKO Literatuurprijs 2014 zijn bekendgemaakt. Vier Nederlanders en twee Belgen behoren tot de uitverkorenen.

De boeken van de vier Nederlandse auteurs kopen we aan bij onze Noorderburen. U kunt alvast genieten van de twee boeken van eigen bodem: 'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans (Daisy-boeknr. 21826, speelduur 12:56 - brailleboeknr. 30355, 17 banden) en 'Gelukkige slaven' van Tom Lanoye (Daisy-boeknr. 21401, speelduur 8:58 - brailleboeknr. 16092, 12 banden).

De vier Nederlandse boeken komen snel in...

WOI zicht- en tastbaar voor blinden en slechtzienden

WOI zicht- en tastbaar voor blinden en slechtzienden

Op 18 september stelden het kenniscentrum van het In Flanders Fields Museum en Luisterpunt officieel de map met voor blinden en slechtzienden toegankelijke kaarten over WOI voor. Beluister het interview (mp3) dat Radio ClubFM afnam van Wouter Sinaeve van het kenniscentrum van het museum. Deze map met 10 kaarten is voor 60 euro te koop bij het In Flanders Fields Museum, in de Shop van Toerisme Vlaanderen (Grasmarkt 61, Brussel) en bij Luisterpunt.

Beluister het Vlaamse regeerakkoord

Beluister het Vlaamse regeerakkoord

U kunt het nieuwe regeerakkoord van de Vlaamse Regering volledig online beluisteren via de website anderslezen.be. De tekst werd ingelezen en is beschikbaar in het Daisy-formaat. Dat wist u misschien al, maar de Vlaamse overheid bericht er nu ook zelf over, en dat vinden wij een fijne zet.

Jobstudent webontwikkelaar/programmeur

Jobstudent webontwikkelaar/programmeur

Luisterpunt is op zoek naar een jobstudent die gedurende één maand als webontwikkelaar/programmeur kan werken. Tijdens deze periode zal hij of zij een intranet uitbouwen samen met de diensten communicatie en ICT.

 

Solliciteren kan tot en met 25 augustus 2014. 

Meer informatie: vacature jobstudent webontwikkelaar/programmeur (Word - 171 KB)

Overig nieuws

Podcast

Beluister of herbeluister interviews met auteurs! Op onze Podcast-pagina (bij Podomatic.com) posten we gesprekken uit Knetterende Letteren.

Luister

Patrick Modiano wint de Nobelprijs voor Literatuur 2014. Zijn werk wordt gekenmerkt door thema's als melancholie, herinnering en de zoektocht naar het verleden. Twee jaar geleden schreef hij de roman "Het gras van de nacht". (boeknr. 21550, 4:30)

Luister naar een fragment uit dit boek.

Auteurs lezen voor
en wel in uw oor

Want een ezel is een voorbeeldig mens!

Want een ezel is een voorbeeldig mens!

Frank Pollet

Papa Albéric doet de laatste tijd erg vreemd. Cléo, Cézar en Juul vermoeden dat hij een vriendin heeft. Ook mama Lena gedraagt zich merkwaardig,...

Het Belgisch huwelijk

Het Belgisch huwelijk

Marc Reugebrink

Max Herder gaat trouwen met Isabelle Fabry. Een Hollander trouwt met een Vlaamse. Een Hollander die, tot grote hilariteit van de hem omringende...

De Buitendeur

De Buitendeur

Charles Ducal

In 'De buitendeur', de nieuwe bundel van onze Dichter des Vaderlands Charles Ducal, komen zijn jeugdjaren weer aankloppen, net als de vraag naar de...