Mijn Luisterpunt

Lid worden

Catalogus

Tijdschrift

Blog

Lees je graag spannende verhalen of knotsgekke avonturen?

Zoek de boeken die het best bij jou passen en verslind ze!

Ik haat lezen

Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand

Elk jaar wordt de Jeugdboekenweek georganiseerd, het grootste boekenfestival van Vlaanderen. In 2017 breidt de Jeugdboekenweek uit naar een Jeugdboekenmaand! De volledige maand maart staat in teken van boeken- en leesplezier voor jongeren van 3 tot 15 jaar, met dit jaar als thema 'MVX, je bent wie je bent'.

Sinds vorig jaar zijn er geen boekenpakketten meer, maar wel inspirerende boekentips. Heel wat van deze boekentips zijn ook in Daisy beschikbaar bij Luisterpunt!

Gedichtendag

Gedichtendag

De laatste donderdag van januari is steeds een feest voor poëzieliefhebbers: Gedichtendag, het begin van een hele Poëzieweek.

Dit jaar schreef de excentrieke Nederlandse dichter/auteur/performer Jules Deelder het Poëziegeschenk. Het thema van de Poëzieweek, humor, wordt door Deelder op eigenste Rotterdamse wijze gekneed in ‘Rotterdamse kost’ (Daisy 24561, 0:05). Hij las de gedichten zelf in. Eén gedicht staat centraal als luisterfragment in de kijker  (mp3). Smaakt dit naar meer? Wilt u ‘Rotterdamse kost’ helemaal lezen,...

Luisterfragmenten in catalogus!

Luisterfragmenten in catalogus!

Super nieuws! Vanaf nu vind je in onze catalogus een kort luisterfragment bij de meeste Daisy-boeken. Druk op de afspeelknop naast de knop 'aanvragen' en luister; zo heb je meteen een idee van de stem en de toon van het boek.
We werken verder om bij al onze Daisy-boeken zo'n voorsmaakje te voorzien.

Prettige feestdagen!

Prettige feestdagen!

Luisterpunt wenst je gezellige feestdagen en een schitterend 2017! 

Op de afbeelding staat onze Daisy-kerstboom, gemaakt uit honderden (gebruikte) Daisy-schijfjes en versierd met kerstlichtjes en roze kerstballen.

Nieuwe poster Ik haat lezen!

Nieuwe poster Ik haat lezen!

De gloednieuwe poster van onze jongerencampagne 'Ik haat lezen!' is er! Wil je graag één of meerdere exemplaren ontvangen voor in je logopediepraktijk, school, ...? Laat het ons weten.

Overig nieuws

Podcast

Beluister of herbeluister interviews met auteurs! Op onze Podcast-pagina (bij Podomatic.com) posten we gesprekken uit Knetterende Letteren.

Luister

De Nederlandse schrijver Maarten 't Hart heeft de J.M.A. Biesheuvelprijs gewonnen met zijn verhalenbundel "De moeder van Ikabod". De prijs is in het leven geroepen om de auteurs van korte verhalen in de bloemen te zetten. (Daisy 24472, 7:30)

Luister naar een fragment uit dit boek.

Auteurs lezen voor
en wel in uw oor

De verborgen geschiedenis van mijn vader

De verborgen geschiedenis van mijn vader

Ronny Mosuse

Antwerpenaar-met-Congolese-roots Ronny Mosuse wil in dit boek meer dan zomaar zijn stamboom uitklaren: ook de ontvoogding van Congo en een jeugd vol...

Blindelings

Blindelings

Kris Van Steenberge

In Blindelings raken Abigaïl, omhooggevallen bourgeoise en Karel, laag geboren zoon van een kroegbazin, verstrikt in elkaars netten. Ze krijgen een...

Paard met laarzen

Paard met laarzen

Jef Aerts

Als de oude Olga overlijdt, neemt Fieke haar circuspaard Lasse mee naar huis. Maar haar ouders willen geen paard in de tuin. Fieke besluit Lasse...