Mijn Luisterpunt

Lid worden

Catalogus

Tijdschrift

Blog

Lees je graag spannende verhalen of knotsgekke avonturen?

Zoek de boeken die het best bij jou passen en verslind ze!

Ik haat lezen

Luisterpunt zoekt IT-vrijwilliger

Luisterpunt zoekt IT-vrijwilliger

Afhankelijk van je vaardigheden en interesses kan je helpen met zeer uiteenlopende IT-taken binnen de bibliotheek. Onze IT-dienst bestaat uit 2 personen en kan een extra handje gebruiken. Heb je zin en een beetje tijd? Lees het profiel dat we hebben opgesteld, met een beschrijving van de mogelijke taken. (Word, 29 kB - Pdf, 78 kB). Je moet echt geen computerwizard zijn om ons te helpen. Geïnteresseerd, of wil je meer informatie? Contacteer ons. Alvast bedankt!

Ha ha ha humor!

Ha ha ha humor!

Jeugdboekenweek 2015 trekt de kaart van de humor. Lach mee van 14 tot 29 maart.

Want lezen is lachen.
Glimlachen en grimlachen.
Giechelen en grinniken.
Gieren en brullen.
Schuddebuiken en schateren.

Speciaal voor scholen zijn er vijf boekenpakketten voor verschillende leeftijdsgroepen en er is één pakket voor kinderen uit het reguliere basisonderwijs die moeite hebben met lezen (9-12 jaar). De boeken sluiten aan bij het thema humor.

Luisterpunt zorgt ervoor dat alle titels vanaf het 2de en 3de leerjaar (en enkele titels van het...

De zomer hou je ook niet tegen

De zomer hou je ook niet tegen

Van 7 tot 15 maart vindt de Boekenweek plaats. Voor de tweede keer vieren Vlaanderen en Nederland dit jaarlijks terugkerend feest van het Nederlandstalige boek samen.

Bij de Boekenweek hoort traditioneel een Boekenweekgeschenk. Als je bij de boekhandel voor 12,50 euro boeken koopt, krijg je 'De zomer hou je ook niet tegen' van Dimitri Verhulst er gratis bij.

Dimitri Verhulst las ‘De zomer hou je ook niet tegen’ zelf in. Beluister alvast een stukje (mp3) 

Wilt u de Daisy-versie graag ontvangen? Ook gratis. Stuur een e-mail naar...

ZIEZO en REVA

ZIEZO en REVA

Luisterpunt participeert dit voorjaar aan twee beurzen voor personen met een beperking: ZIEZO Vlaanderen, van 26 t/m 28 maart in Expo Antwerpen en REVA, van 23 t/m 25 april in Flanders Expo Gent. Op zoek naar het juiste hulpmiddel? Op deze beurzen vindt u zeker wat u nodig heeft.

Op de ZIEZO-beurs geven we bovendien enkele workshops: op donderdag 26 maart om 11u30 kunt u onze Twin Visionkaarten over WOI komen bekijken, betasten en beluisteren, en op vrijdag 27 en op zaterdag 28 maart stellen we onze bib en onze Daisy-online-dienstverlening...

Poëziegeschenk

Poëziegeschenk

De laatste donderdag van januari is steeds een feest voor poëzieliefhebbers: gedichtendag, het begin van een hele Poëzieweek.
Dit jaar schreef Ilja Leonard Pfeijffer het Poëziegeschenk. Het thema van de Poëzieweek, de liefde, is oeroud, maar Ilja Leonard Pfeijffer blaast het in ‘Giro giro tondo, een obsessie’ nieuw leven in. Hij las de gedichten zelf voor. Twee gedichten staan centraal als luisterfragment in de kijker. Dit smaakt ongetwijfeld naar meer! Vraag het Poëziegeschenk meteen aan met boeknummer 22480.
Met dank aan Poetry...

Overig nieuws

Podcast

Beluister of herbeluister interviews met auteurs! Op onze Podcast-pagina (bij Podomatic.com) posten we gesprekken uit Knetterende Letteren.

Luister

Genomineerd voor de Gouden Boekenuil én in onze collectie: Het hout van Jeroen Brouwers (boeknr. 22529, 8:52).

Luister naar een fragment uit dit boek.

Auteurs lezen voor
en wel in uw oor

Vissen smelten niet

Vissen smelten niet

Jef Aerts

Matti (12) vindt het vreselijk dat de prachtige kempvissen van zijn depressieve vader moeten worden verkocht. Daarom vlucht hij met Sirius, vaders...

De poppendokter

De poppendokter

Diane Broeckhoven

Als kleine jongen speelt Hendrik huishoudentje met zijn Joods bovenbuurmeisje Esther. Op een kwade dag in 1942 is ze plotseling verdwenen. Hendrik...

Altijd een raam

Altijd een raam

Sylvie Marie

Waarom kijken mensen zo graag door het raam? Wat doet een raamlijst met het beeld dat erin verschijnt? Het stelt de dingen in perspectief. En het...