Mijn Luisterpunt

Lid worden

Catalogus

Tijdschrift

Blog

Lees je graag spannende verhalen of knotsgekke avonturen?

Zoek de boeken die het best bij jou passen en verslind ze!

Ik haat lezen

ZIEZO en REVA

ZIEZO en REVA

Luisterpunt participeert dit voorjaar aan twee beurzen voor personen met een beperking: ZIEZO Vlaanderen, van 26 t/m 28 maart in Expo Antwerpen en REVA, van 23 t/m 25 april in Flanders Expo Gent. Op zoek naar het juiste hulpmiddel? Op deze beurzen vindt u zeker wat u nodig heeft.

Op de ZIEZO-beurs geven we bovendien enkele workshops: op donderdag 26 maart om 11u30 kunt u onze Twin Visionkaarten over WOI komen bekijken, betasten en beluisteren, en op vrijdag 27 en op zaterdag 28 maart stellen we onze bib en onze Daisy-online-dienstverlening...

Poëziegeschenk

Poëziegeschenk

De laatste donderdag van januari is steeds een feest voor poëzieliefhebbers: gedichtendag, het begin van een hele Poëzieweek.
Dit jaar schreef Ilja Leonard Pfeijffer het Poëziegeschenk. Het thema van de Poëzieweek, de liefde, is oeroud, maar Ilja Leonard Pfeijffer blaast het in ‘Giro giro tondo, een obsessie’ nieuw leven in. Hij las de gedichten zelf voor. Twee gedichten staan centraal als luisterfragment in de kijker. Dit smaakt ongetwijfeld naar meer! Vraag het Poëziegeschenk meteen aan met boeknummer 22480.
Met dank aan Poetry...

Grote dank aan de VRT-radionieuwsdienst!!

Grote dank aan de VRT-radionieuwsdienst!!

6.650 euro!! Dat is het bedrag dat de VRT-radionieuwsdienst voor Luisterpunt bij elkaar heeft gelezen. Meer dan 50 journalisten boden hun stem aan voor Luisterpunt tijdens deze warmste week van Studio Brussel. En of ze hebben voorgelezen! Een intercombericht in een bedrijf, verhalen in een bibliotheek, een quiz presenteren, een kerstverhaal op een familiefeest, ... Ze hebben het allemaal gedaan! En ze deden het voor u en voor ons! Met dit fantastische bedrag zetten we voor onze lezers heel wat mooie boeken om. Ontzettend grote dank...

Music for Life - voor Luisterpunt

Music for Life - voor Luisterpunt

We hebben fijn nieuws te melden!
Elk jaar organiseert Studio Brussel Music for Life: radio voor het goede doel. Jij kiest voor welk goed doel jij een inzamelactie organiseert. En hoera, we hebben al weet van verschillende acties voor Luisterpunt. Allemaal van harte ongelooflijk hard bedankt!!

De meest opvallende is waarsschijnlijk de actie van meer dan 50 VRT-journalisten van de radionieuwsdienst: die kan je inhuren om te komen voorlezen, wat je wil, waar je wil!

Maar er zijn nog andere fijne acties: zo hebben de leerlingen van BSBO...

Daisy-online

Daisy-online

Vanaf nu kunt u ervoor kiezen om uw boeken te downloaden of te streamen. Hiervoor kiest u in Mijn Luisterpunt op de Mijn Gegevens-pagina voor Daisy-online. Standaard staat 'Daisy-cd' geselecteerd en u kunt dit steeds zelf opnieuw aanpassen.
Als u kiest voor Daisy-online, zal u vanaf dan geen boeken meer op een Daisy-cd ontvangen.
Uw digitale boekenplank kan maximaal 5 Daisy-online-boeken tegelijkertijd bevatten. De uitleentermijn blijft ongewijzigd: 4 weken, 2x online verlengen kan.

Wij zijn verheugd dat we u eindelijk deze dienstverlening...

Overig nieuws

Podcast

Beluister of herbeluister interviews met auteurs! Op onze Podcast-pagina (bij Podomatic.com) posten we gesprekken uit Knetterende Letteren.

Luister

Genomineerd voor de Gouden Boekenuil én in onze collectie: Het hout van Jeroen Brouwers (boeknr. 22529, 8:52).

Luister naar een fragment uit dit boek.

Auteurs lezen voor
en wel in uw oor

Vissen smelten niet

Vissen smelten niet

Jef Aerts

Matti (12) vindt het vreselijk dat de prachtige kempvissen van zijn depressieve vader moeten worden verkocht. Daarom vlucht hij met Sirius, vaders...

De poppendokter

De poppendokter

Diane Broeckhoven

Als kleine jongen speelt Hendrik huishoudentje met zijn Joods bovenbuurmeisje Esther. Op een kwade dag in 1942 is ze plotseling verdwenen. Hendrik...

Altijd een raam

Altijd een raam

Sylvie Marie

Waarom kijken mensen zo graag door het raam? Wat doet een raamlijst met het beeld dat erin verschijnt? Het stelt de dingen in perspectief. En het...