Mijn Luisterpunt

Lid worden

Catalogus

Tijdschrift

Blog

Lees je graag spannende verhalen of knotsgekke avonturen?

Zoek de boeken die het best bij jou passen en verslind ze!

Ik haat lezen

Nominaties AKO Literatuurprijs 2014 bekendgemaakt

Nominaties AKO Literatuurprijs 2014 bekendgemaakt

De zes genomineerden voor de AKO Literatuurprijs 2014 zijn bekendgemaakt. Vier Nederlanders en twee Belgen behoren tot de uitverkorenen.

De boeken van de vier Nederlandse auteurs kopen we aan bij onze Noorderburen. U kunt alvast genieten van de twee boeken van eigen bodem: 'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans (Daisy-boeknr. 21826, speelduur 12:56 - brailleboeknr. 30355, 17 banden) en 'Gelukkige slaven' van Tom Lanoye (Daisy-boeknr. 21401, speelduur 8:58 - brailleboeknr. 16092, 12 banden).

De vier Nederlandse boeken komen snel in...

WOI zicht- en tastbaar voor blinden en slechtzienden

WOI zicht- en tastbaar voor blinden en slechtzienden

Op 18 september stelden het kenniscentrum van het In Flanders Fields Museum en Luisterpunt officieel de map met voor blinden en slechtzienden toegankelijke kaarten over WOI voor. Beluister het interview (mp3) dat Radio ClubFM afnam van Wouter Sinaeve van het kenniscentrum van het museum. Deze map met 10 kaarten is voor 60 euro te koop bij het In Flanders Fields Museum, in de Shop van Toerisme Vlaanderen (Grasmarkt 61, Brussel) en bij Luisterpunt.

Beluister het Vlaamse regeerakkoord

Beluister het Vlaamse regeerakkoord

U kunt het nieuwe regeerakkoord van de Vlaamse Regering volledig online beluisteren via de website anderslezen.be. De tekst werd ingelezen en is beschikbaar in het Daisy-formaat. Dat wist u misschien al, maar de Vlaamse overheid bericht er nu ook zelf over, en dat vinden wij een fijne zet.

Jobstudent webontwikkelaar/programmeur

Jobstudent webontwikkelaar/programmeur

Luisterpunt is op zoek naar een jobstudent die gedurende één maand als webontwikkelaar/programmeur kan werken. Tijdens deze periode zal hij of zij een intranet uitbouwen samen met de diensten communicatie en ICT.

 

Solliciteren kan tot en met 25 augustus 2014. 

Meer informatie: vacature jobstudent webontwikkelaar/programmeur (Word - 171 KB)

Internationaal verdrag voor toegankelijke lectuur ondertekend. En nu?

Internationaal verdrag voor toegankelijke lectuur ondertekend. En nu?

Het verdrag van Marrakech werd ondertussen ondertekend door 80 landen (situatie op 11 juli 2014) van de 187 WIPO-leden. Hierbij zijn de Europese Unie als geheel en diverse Europese lidstaten zoals Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, de Scandinavische landen en België, maar ook grote wereldspelers zoals Australië, de Verenigde Staten, Brazilië en Indië. De ondertekening door de EU heeft heel wat moeite gekost, maar op 24 juni 2014 is het uiteindelijk toch gelukt. België op haar beurt ondertekende dit verdrag van Marrakech op 25...

Overig nieuws

Podcast

Beluister of herbeluister interviews met auteurs! Op onze Podcast-pagina (bij Podomatic.com) posten we gesprekken uit Knetterende Letteren.

Luister

Met het droommuseum van Dre kunnen jongeren een bezoek aan het In Flanders Fields Museum voorbereiden of herbeleven, het brengt WOI op een originele manier tot leven. (boeknr. 20899, 2:10)

Luister naar een fragment uit dit boek.

Auteurs lezen voor
en wel in uw oor

Want een ezel is een voorbeeldig mens!

Want een ezel is een voorbeeldig mens!

Frank Pollet

Papa Albéric doet de laatste tijd erg vreemd. Cléo, Cézar en Juul vermoeden dat hij een vriendin heeft. Ook mama Lena gedraagt zich merkwaardig,...

Het Belgisch huwelijk

Het Belgisch huwelijk

Marc Reugebrink

Max Herder gaat trouwen met Isabelle Fabry. Een Hollander trouwt met een Vlaamse. Een Hollander die, tot grote hilariteit van de hem omringende...

De Buitendeur

De Buitendeur

Charles Ducal

In 'De buitendeur', de nieuwe bundel van onze Dichter des Vaderlands Charles Ducal, komen zijn jeugdjaren weer aankloppen, net als de vraag naar de...