Mijn Luisterpunt

Lid worden

Catalogus

Tijdschrift

Blog

Lees je graag spannende verhalen of knotsgekke avonturen?

Zoek de boeken die het best bij jou passen en verslind ze!

Ik haat lezen

Grote dank aan de VRT-radionieuwsdienst!!

Grote dank aan de VRT-radionieuwsdienst!!

6.650 euro!! Dat is het bedrag dat de VRT-radionieuwsdienst voor Luisterpunt bij elkaar heeft gelezen. Meer dan 50 journalisten boden hun stem aan voor Luisterpunt tijdens deze warmste week van Studio Brussel. En of ze hebben voorgelezen! Een intercombericht in een bedrijf, verhalen in een bibliotheek, een quiz presenteren, een kerstverhaal op een familiefeest, ... Ze hebben het allemaal gedaan! En ze deden het voor u en voor ons! Met dit fantastische bedrag zetten we voor onze lezers heel wat mooie boeken om. Ontzettend grote dank...

Music for Life - voor Luisterpunt

Music for Life - voor Luisterpunt

We hebben fijn nieuws te melden!
Elk jaar organiseert Studio Brussel Music for Life: radio voor het goede doel. Jij kiest voor welk goed doel jij een inzamelactie organiseert. En hoera, we hebben al weet van verschillende acties voor Luisterpunt. Allemaal van harte ongelooflijk hard bedankt!!

De meest opvallende is waarsschijnlijk de actie van meer dan 50 VRT-journalisten van de radionieuwsdienst: die kan je inhuren om te komen voorlezen, wat je wil, waar je wil!

Maar er zijn nog andere fijne acties: zo hebben de leerlingen van BSBO...

Daisy-online

Daisy-online

Vanaf nu kunt u ervoor kiezen om uw boeken te downloaden of te streamen. Hiervoor kiest u in Mijn Luisterpunt op de Mijn Gegevens-pagina voor Daisy-online. Standaard staat 'Daisy-cd' geselecteerd en u kunt dit steeds zelf opnieuw aanpassen.
Als u kiest voor Daisy-online, zal u vanaf dan geen boeken meer op een Daisy-cd ontvangen.
Uw digitale boekenplank kan maximaal 5 Daisy-online-boeken tegelijkertijd bevatten. De uitleentermijn blijft ongewijzigd: 4 weken, 2x online verlengen kan.

Wij zijn verheugd dat we u eindelijk deze dienstverlening...

Stefan Hertmans wint de AKO literatuurprijs 2014!

Stefan Hertmans wint de AKO literatuurprijs 2014!

Met de lovende woorden "van alle Nederlandstalige boeken die er dit jaar over de eerste wereldoorlog zijn verschenen, is dit een meesterproef" reikte de jury de AKO Literatuurprijs uit aan Stefan Hertmans voor zijn roman 'Oorlog en terpentijn'. Wij feliciteren de briljante auteur van harte. Heb je dit pareltje nog niet gelezen? We hebben het als Daisy-boek (nr. 21826, ± 13u) én als brailleboek (nr. 30355, 17 banden). Beluister een fragment (mp3 - kB).
Wil je Stefan Hertmans aan het werk zien (en horen)? Afspraak op 30 november bij Luisterpunt!

Opendeurdag 30 november

Opendeurdag 30 november

Op zondag 30 november organiseert Luisterpuntbibliotheek een opendeurdag. Tussen 13u30 en 17u30 is iedereen welkom in onze bib.

Ontmoet de medewerkers, ontdek hoe wij te werk gaan en neem een kijkje in de studio. Er staan bovendien twee fantastische auteurslezingen op het programma en blinde en slechtziende lezers kunnen een workshop bijwonen over hoe vlot boeken te bestellen met smartphone of tablet.

Hopelijk tot dan!

Overig nieuws

Podcast

Beluister of herbeluister interviews met auteurs! Op onze Podcast-pagina (bij Podomatic.com) posten we gesprekken uit Knetterende Letteren.

Luister

Luc De Vos, bekend om zijn muziek, was ook naast het podium met taal bezig. Hij las enkele van zijn boeken zelf in op zijn eigen, herkenbare wijze. Zo ook ‘De volksmacht’ (Daisy 1465, 3:06). Veel sterkte aan familie en vrienden.

Luister naar een fragment uit dit boek.

Auteurs lezen voor
en wel in uw oor

Mijn zus woont in het donker

Mijn zus woont in het donker

Emy Geyskens en Kolet Janssen

Emma kan niets zien en dat is weleens lastig. Ze kan de meeste dingen zelf, maar soms struikelt ze over dingen die niet op hun plaats staan. En wat...

Het aarzelen van de tijd

Het aarzelen van de tijd

Peter Minten

In Het aarzelen van de tijd worstelen mensen met het alledaagse leven. Gaandeweg ontsporen ze. Of het nu gaat om een vrouw die in de ochtendfile haar...

Stil leven

Stil leven

Kristien Bonneure

Leg dit boek maar opzij, ga wandelen, luister, ervaar het geluid én de stilte. O ironie, een boek over stilte dat vol woorden staat. En toch. Via...