Mijn Luisterpunt

Lid worden

Catalogus

Tijdschrift

Blog

Lees je graag spannende verhalen of knotsgekke avonturen?

Zoek de boeken die het best bij jou passen en verslind ze!

Ik haat lezen

Word meter of peter van een Luisterpuntboek!

Doe zoals Frieda Van Wijck en word meter of peter van een Luisterpuntboek!

Onze bibliotheek heeft uw steun nodig. 
De Vlaamse overheid heeft onze subsidies voor dit jaar en voor volgend jaar verminderd met 5 %. We moeten het zien te redden met minder financiële middelen en dus ook met minder personeel. Toch is het voor ons van het allergrootste belang dat we de dienstverlening kunnen blijven garanderen op het niveau dat u van ons gewoon bent. Ook aan de verdere groei van onze boekencollectie mag naar onze mening niet getornd...

online Daisy- en braillecatalogus

online Daisy- en braillecatalogus

De Daisy- en braillecatalogus bevat de volledige collectie Daisy- en brailleboeken van Luisterpunt en steekt in een nieuw kleedje: meer zoekmogelijkheden, en op termijn ook meer grasduinmogelijkheden. Het is werk-in-uitvoering. Via de uitleg-knop op de startpagina van de catalogus kom je stap voor stap te weten hoe je kan zoeken ... en vinden.

Luisterpunt zoekt IT-vrijwilliger

Luisterpunt zoekt IT-vrijwilliger

Afhankelijk van je vaardigheden en interesses kan je helpen met zeer uiteenlopende IT-taken binnen de bibliotheek. Onze IT-dienst bestaat uit 2 personen en kan een extra handje gebruiken. Heb je zin en een beetje tijd? Lees het profiel dat we hebben opgesteld, met een beschrijving van de mogelijke taken. (Word, 29 kB - Pdf, 78 kB). Je moet echt geen computerwizard zijn om ons te helpen. Geïnteresseerd, of wil je meer informatie? Contacteer ons. Alvast bedankt!

Ha ha ha humor!

Ha ha ha humor!

Jeugdboekenweek 2015 trekt de kaart van de humor. Lach mee van 14 tot 29 maart.

Want lezen is lachen.
Glimlachen en grimlachen.
Giechelen en grinniken.
Gieren en brullen.
Schuddebuiken en schateren.

Speciaal voor scholen zijn er vijf boekenpakketten voor verschillende leeftijdsgroepen en er is één pakket voor kinderen uit het reguliere basisonderwijs die moeite hebben met lezen (9-12 jaar). De boeken sluiten aan bij het thema humor.

Luisterpunt zorgt ervoor dat alle titels vanaf het 2de en 3de leerjaar (en enkele titels van het...

De zomer hou je ook niet tegen

De zomer hou je ook niet tegen

Van 7 tot 15 maart vindt de Boekenweek plaats. Voor de tweede keer vieren Vlaanderen en Nederland dit jaarlijks terugkerend feest van het Nederlandstalige boek samen.

Bij de Boekenweek hoort traditioneel een Boekenweekgeschenk. Als je bij de boekhandel voor 12,50 euro boeken koopt, krijg je 'De zomer hou je ook niet tegen' van Dimitri Verhulst er gratis bij.

Dimitri Verhulst las ‘De zomer hou je ook niet tegen’ zelf in. Beluister alvast een stukje (mp3) 

Wilt u de Daisy-versie graag ontvangen? Ook gratis. Stuur een e-mail naar...

Overig nieuws

Podcast

Beluister of herbeluister interviews met auteurs! Op onze Podcast-pagina (bij Podomatic.com) posten we gesprekken uit Knetterende Letteren.

Luister

Adriaan Van Dis wint met de roman 'Ik kom terug' de Libris Literatuur Prijs 2015. De auteur las zijn boek zelf in, een roman over zijn moeder, over de moeder-zoonrelatie en over zoveel meer. (boeknr. 22640, 6:05).

Luister naar een fragment uit dit boek.

Auteurs lezen voor
en wel in uw oor

Avonturen op school 3

Avonturen op school 3

Ann Lootens

In Avonturen op school 3 zijn verschillende korte verhalen opgenomen die vertellen over dingen die gebeuren in de klas van juf Sien in de periode...

En dan, als ik weg ben

En dan, als ik weg ben

Guido Van Heulendonck

Deze roman vertelt afwisselend in 27 korte hoofdstukken het verhaal van drie personages die worstelen met het gemis van een (ex-)geliefde....

10 geboden voor Brussel

10 geboden voor Brussel

Bianca Debaets

Een complexloze toekomstvisie voor onze hoofdstad 10 geboden voor Brussel. 1 Gij zult een wereldstad zijn op mensenmaat 2 Gij zult...