Luisterpunt wenst je gezellige feestdagen en een vreugdevol én gezond 2021!

Luisterpuntlogo met sneeuw en een kerstmuts.

2020 was een jaar dat we niet snel zullen vergeten. Het was een jaar vol verandering, met een prachtige nieuwe werklocatie, een nieuwe directie én een nieuwe voorzitter. En dan is er natuurlijk nog die vervelende corona. We zijn blij dat onze dienstverlening altijd is kunnen blijven doorlopen, en we hopen dat onze boeken je de nodige afleiding en ontspanning hebben bezorgd.

Verder bleven we uiteraard niet bij de pakken zitten. Tijdens de eerste lockdown deden we een extra inspanning om zoveel mogelijk mensen te bereiken die baat hebben bij onze boeken, in het bijzonder ouderen die misschien meer alleen zijn. Dit najaar organiseerden we samen met Eureka ADIBib twee succesvolle webinars: ‘Dyslexie? Ga voor een luisterboek!’: een voor (zorg)leerkrachten en logopedisten, en een voor ouders.
We mochten heel wat nieuwe enthousiaste lezers verwelkomen!

De medewerkers, directie en het bestuur van Luisterpunt wensen je gezellige feestdagen. Voor 2021 wensen we jou en je dierbaren het allerbeste, maar in de eerste plaats een goede gezondheid. 2020 heeft ons nog maar eens getoond dat daarmee alles staat of valt. Voor goede boeken kan je ook in het nieuwe jaar op ons rekenen, uiteraard! Hopelijk mogen we je ook verwelkomen op een fijne opendeurdag op onze nieuwe locatie!

Ons cadeau voor het nieuwe jaar: Luistervink!

We hebben nog een cadeau voor het nieuwe jaar! Vanaf januari zit ons huistijdschrift in een nieuw jasje. En bij een nieuw jasje hoort ook een nieuwe naam. Knetterende Letteren wordt … Luistervink! Meer info op www.luisterpuntbibliotheek.be/luistervink-nieuw.

We trakteren je op enkele nieuwe rubrieken, waaronder ‘Lezers tippen lezers’. In deze rubriek doen we een beroep op jou! Maandelijks plaatsen we enkele boekentips van onze lezers in de kijker. Welk boek moeten je medelezers absoluut lezen? Stuur uw boekentip met een korte motivatie naar luistervink@luisterpuntbibliotheek.be, of schrijf of brailleer hem op een briefje en stop hem bij een cd die je terugstuurt. Vermeld duidelijk dat je een boekentip geeft voor ons tijdschrift. Vergeet niet je naam te vermelden als we die mogen vernoemen. Wie weet belandt jouw boekentip in ons tijdschrift!

We hopen van harte dat je geniet van onze eerste Luistervink! Uiteraard zijn we benieuwd naar je reacties. Laat ons gerust weten wat je ervan vindt door te mailen naar luistervink@luisterpuntbibliotheek.be.

Verspreid het leesplezier!

Dit eindejaar willen we ook het leesplezier extra verspreiden.

  • Ken je iemand met een leesbeperking? Open voor die persoon een wereld vol boeken en verwijs hem/haar door naar ons.
  • Ken je niet meteen iemand met een leesbeperking? Verspreid de boodschap én het leesplezier als een lopend vuurtje! Lees je hoe je dat kan doen.

Als je ons met een leuke foto, video of tekst laat weten hoe je het leesplezier deelt of dit eindejaar zelf van onze boeken geniet, kan je zelfs een lekker verwenpakket winnen. Gebruik de hashtag #iedereenkanlezen op je sociale media of stuur je inzending met een e-mail naar communicatie@luisterpuntbibliotheek.be

Foto van een cadeau met daaruit boeken, een hoofdtelefoon en braille: Doe iemand leesplezier cadeau!