Poëzieweek 2023: Vraag het Poëziegeschenk van Miriam Van hee en Hester Knibbe aan!

foto van hester knibbe en miriam van hee. ernaast staat het poëziegeschenk 'er staat te gebeuren'. bovenaan het logo van poëzieweek 2023.

Van donderdag 26 januari tot en met woensdag 1 februari is het weer zover: de Poëzieweek! Thema dit jaar is ‘Vriendschap’. Bij de Poëzieweek hoort een geschenk, dat dit jaar geschreven werd door de Vlaamse Miriam Van hee en de Nederlandse Hester Knibbe. En net als de vorige jaren trakteren we je op de Daisy-luisterversie en brailleversie van deze bundel. Een echt hebbeding!

Vriendschap: vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt. Poëzieweek 2023 viert de vriendschap in al zijn facetten: de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. De vriendschap tussen oud en jong en met alle kleuren van de regenboog. Poëzie maakt belangrijke momenten tastbaar en alledaagse momenten kostbaar.

De auteurs die dit jaar het Poëziegeschenk schrijven, belichamen het thema vriendschap op verschillende manieren. Niet alleen koesteren ze een literaire vriendschap over de grenzen heen, Hester Knibbe en Miriam Van hee, zijn ook in het dagelijks leven al decennialang de beste vriendinnen. 

Hoe vraag ik het Poëziegeschenk aan?

  • Ben je online-lezer? Dan kan je de bundel ‘Er staat te gebeuren’ zelf op je online boekenplank zetten, net zoals een gewoon boek.
  • Ben je een Daisy-cd-lezer of wil je als Daisy-online-lezer een exemplaar op cd ontvangen? Vraag een Daisy-cd aan met een e-mail naar info@luisterpuntbibliotheek.be of bel naar 02 423 04 11. Als je de Daisy-cd aanvraagt tijdens de Poëzieweek, is dit een geschenk en hoef je hem niet terug te sturen. 
  • Ben je een genrelezer met als genre "poëzie"? Dan ontvang je de cd automatisch.
  • Wens je de gedichtenbundel in braille te ontvangen? Vraag het geschenk aan via Mijn Luisterpunt, mail naar info@luisterpuntbibliotheek.be of bel naar 02 423 04 11.

Benieuwd naar de bundel? Luister alvast naar een gedicht van Miriam Van hee en een gedicht van Hester Knibbe!