Luisterpunt trakteert je op het Poëziegeschenk 'Wij waren onder de betovering' van Ramsey Nasr

Poëzieweek 2022 Vlaanderen en Nederland

Op 27 januari vieren we Gedichtendag, meteen ook het begin van de Poëzieweek! Het thema is dit jaar ‘natuur’, met het motto ‘bloesemingen en overvloed’. Samen (her)ontdekken we de poëzie in de natuur en de natuur in de poëzie.

En zoals je intussen gewend bent, hoort bij de Poëzieweek ook een passend geschenk. Dit jaar is de eer weggelegd voor Ramsey Nasr, de Nederlandse dichter en schrijver, acteur en regisseur. Een echte creatieve duizendpoot! De titel alleen al is veelbelovend prachtig: ‘Wij waren onder de betovering’.

Wij waren onder de betovering van Ramsey Nasr

Nasr baseerde zich voor dit Poëziegeschenk op de honderden brieven die Vincent van Gogh schreef, vanaf zijn jeugd tot aan zijn dood in 1890. Hij plaatste Van Goghs woorden in een nieuwe context en herschikte deze tot meeslepende poëzie. Je kan je verwachten aan een bundel vol korenvelden en kastanjebomen, zonnebloemen en zwarte heide, cicades en citroenen.

Luisterpuntbibliotheek zorgde samen met Poëziecentrum, Passend Lezen en Poetry International voor een Daisy-luisterversie en een brailleversie van dit geschenk. Zo kunnen ook mensen met een leesbeperking van het geschenk genieten. Ramsey Nasr las zijn bundel zelf in, en hoe! Puur genieten. 

Hoe ontvang je dit geschenk?

  • Ben je een Daisy-cd-lezer? Vraag het boek aan met een e-mail of bel naar 02 423 04 11.
  • Ben je een Daisy-online-lezer? Je kan het boek op je online boekenplank plaatsen in de Anderslezen-app of in Mijn Luisterpunt, net zoals een gewoon boek.
    Wil je als Daisy-online-lezer liever een exemplaar op Daisy-cd zodat je het kan houden? Stuur een e-mail of bel naar 02 423 04 11.
  • Ben je een genrelezer met als genre ‘poëzie’? Dan ontvang je de cd automatisch.

Als je de Daisy-cd aanvraagt tijdens de Poëzieweek, van 27 januari t.e.m. 2 februari, is dit een geschenk en hoef je deze niet terug te sturen!

Natuurlijk is deze bundel ook beschikbaar in braille. Met een e-mail naar ons krijg je hem meteen toegestuurd.

De toegankelijke versies zijn bestemd voor mensen met een leesbeperking (blind, slechtziend, fysieke beperking, afasie, dyslexie). 

Luister naar een fragment uit 'Wij waren onder de betovering'

Nog meer poëzie?

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer poëzie lezen? Grasduin in ons poëzieaanbod.