Daisy-boekentips

Nieuwe Daisy-boeken

Wilt u de bruikleencollectie in uw bibliotheek opfrissen? Wij hebben een kleine selectie gemaakt (Excel - 18 KB) met Daisy-boeken die recent aan onze collectie zijn toegevoegd. Gebruik de tabs in het Excel-bestand om te kiezen tussen jeugd en volwassenen.

Boeken voor de oudere lezer

We krijgen geregeld de vraag naar wat boekentips specifiek op maat voor de oudere boekenliefhebber. Heeft u oudere lezers onder uw bezoekers, of werkt u samen met zorgcentra? Dan mag deze lijst (Excel - 19 KB) niet in uw collectie ontbreken.  

In onze collectie vindt u ook heel wat hoorspelen, die zeker in de smaak vallen bij de oudere lezer. We zetten de 20 populairste op een rijtje (Excel - 16 KB). 

Boeken voor de jongere lezer

In elke klas zitten kinderen met een kleine of een ernstige leesstoornis. Vermeld de jeugdcollectie Daisy-boeken bij klasbezoeken. Leg de werking uit aan zorgleerkrachten en leerkrachten Nederlands. Informeer ouders over Daisy-luisterboeken.

Scholen en kinderen met dyslexie zijn vaak geholpen met de gratis Daisy-software.

We hebben meer dan 5.000 Daisy-boeken voor kinderen en jongeren (Excel - 451 KB - per leeftijd gerangschikt).

Auteurs lezen voor

Weet u dat er ook veel auteurs (Excel - 65 KB) zelf hun Daisy-boek inlezen? 

Pak hier zeker mee uit bij de volgende auteurslezing en leg het Daisy-boek ook op de thematafel. Ook kunt u auteurs uit uw gemeente of streek mooi in de kijker zetten bij uw Daisy-lezers.