Opendeurdag op zondag 11 december: welkom!

Diane Broeckhoven, Tülin Erkan, Hilde Van Cauteren, publieksruimte Luisterpunt

Op zondag 11 december nodigen we je graag uit in onze bibliotheek, van 13u30 tot 17u30 staan onze deuren wagenwijd open. Eindelijk kunnen we je welkom heten op onze nieuwe locatie!
We bieden een uitgebreid programma aan, met enkele bijzondere auteursontmoetingen, infosessies over het gebruik van tablets en smartphones en randactiviteiten.
Ontdek het programma en schrijf je meteen in.

Programma

13u30: Onthaal met een hapje en drankje

14u: Verwelkoming

14u15 tot 15u: Diane Broeckhoven

Diane Broeckhoven met een kopje in haar handen en een glimlach op haar gezicht

Diane Broeckhoven is auteur en journalist. Ze schreef al een oeuvre van bijna vijftig boeken bij elkaar. De ingetogen novelle 'De Buitenkant van Meneer Jules' (2001) werd een bestseller en zorgde voor een internationale doorbraak. Eerstdaags wordt in Berlijn begonnen met de verfilming van het boek. Diane Broeckhoven is een sterk geëngageerde schrijver die op een toegankelijke manier over de grote onderwerpen van het leven schrijft. Ze las al heel wat van haar boeken in voor onze bibliotheek, waaronder haar twee nieuwste boeken: de roman 'De souffleur' en 'Je fluistert in mijn oor', het verhaal van Julie Van Espen. 

Ze vertelt over haar werk, leest voor en voorziet ook tijd voor vragen.

16u tot 16u30: Tülin Erkan

Tülin Erkan in de studio van Luisterpunt met haar boek Honingeter

Tülin Erkan (1988) groeide op in Oostende bij een Franstalige moeder en een Engelstalige grootmoeder. Haar zomers bracht ze door bij haar vader in Turkije. Wanneer mensen haar als half omschrijven, voelt ze zich vooral dubbel. In haar debuut 'Honingeter' rijgt ze taal en herinnering virtuoos aan elkaar tot een gecondenseerd geheel. Ze haalde er meteen de longlist van de Boekenbon-Literatuurprijs mee, en staat ook op de shortlist van De Bronzen Uil. Tülin las haar boek zelf in voor onze bibliotheek.

We gaan met haar in gesprek over haar leven en werk.

Doorlopend van 15u tot 17u: Poëtisch apotheker Hilde Van Cauteren

Hilde Van Cauteren in een apothekersjas met fles met dichtregels in

Auteur en dichter Hilde Van Cauteren houdt van 15u tot 17u een poëtische pop-up apotheek open. Heb je last van slapeloosheid? Heb je behoefte aan troost of moed? Zoek je een gedicht dat past bij je verliefdheid of liefdesverdriet? Wil je poëtisch advies voor het leven tout court? Dan ben je welkom in de poëtische apotheek. Hilde luistert naar wat jou bezighoudt, zoekt een passend gedicht en leest het voor in precies de juiste dosering.

 

logo literatuur vlaanderen

[Deze auteurslezingen worden georganiseerd met de steun van Literatuur Vlaanderen.]

15u10 tot 15u55 en van 16u40 tot 17u25: workshops toegankelijkheidsfuncties tablets en smartphones

Heb je een tablet of smartphone maar heb je nog niet alle toegankelijkheidsopties onder de knie? Volg dan een van de workshops: we organiseren een sessie om 15u10 voor iPhones en iPads, en een sessie om 16u40 voor Android-toestellen, met de klemtoon op Samsung-smartphones en -tablets.

Jeroen Baldewijns, die bij Blindenzorg Licht en Liefde dagdagelijks bezig is met compenserende hulpmiddelen, begeleidt ons door de handige functies van deze toestellen.

Op afspraak: juridisch advies van een jurist van Testament.be

We krijgen geregeld vragen over hoe je best een testament opstelt als je er een goed doel in wil opnemen. De afschaffing van het duolegaat veroorzaakte heel wat extra vragen. Wil je hier graag meer over weten en gratis advies inwinnen bij een jurist die gespecialiseerd is in schenken aan goede doelen? Of heb je een andere vraag over je nalatenschap of over schenken bij leven? Je kan een afspraak boeken bij de jurist van Testament.be, we voorzien hiervoor een aparte ruimte, waar je in alle discretie terecht kunt met je vragen.

Kies bij je inschrijving voor een tijdslot.

Doorlopend van 13u30 tot 17u30

  • Bezoek onze stand voor meer informatie over onze werking, onze collectie, de Anderslezen-app en zoveel meer. We staan klaar voor al je vragen en een fijne babbel.
  • Duik onze opnamestudio in en neem zelf plaats achter de microfoon.
  • Geniet van een hapje en een drankje.
  • Je kan een LU-koekjespakket kopen, maar ook gedrukte boeken die slechts één keer gelezen zijn, alles voor een zacht prijsje.

Praktisch

  • Zondag 11 december, van 13u30 tot 17u30
  • Adres: Luisterpuntbibliotheek, Broekstraat 49-53 1000 Brussel (Route)
    Op wandelafstand van station Brussel-Centraal
  • Luisterpunt voorziet begeleiding vanaf station Brussel-Centraal, duid dit aan in het formulier als je hiervan gebruik wenst te maken.
  • Inschrijven verplicht, via het formulier hieronder of bel naar 02 423 04 11.

Inschrijven

Ben je lid bij Luisterpunt?

Voor sommige activiteiten vragen we je om op voorhand in te schrijven.
Duid hieronder aan welke sessie(s) je graag bijwoont.

We voorzien begeleiding vanaf station Brussel-Centraal voor wie dat wenst. We spreken af om 13u15 in de lokettenzaal van het station.