Luisterpunt wenst u gezellige feestdagen en een gelukkig 2019!

2018 was een bijzonder en feestelijk jaar voor Luisterpunt. In februari organiseerden we een succesvolle internationale conferentie, waarbij we onze blik verruimden met lectuur voor en over doven, naar aangepaste materialen voor personen met dementie, en naar de voordelen van Daisy voor anderstaligen die Nederlands leren. Maar er was meer in 2018: we rolden Daisy-online voor organisaties uit, zodat ook plaatselijke bibliotheken, scholen, logopedisten en woonzorgcentra Daisy-online-boekenplanken kunnen maken voor hun lezers. En over de online boekenplank gesproken: Daisy-online-lezers vinden sinds kort ook ons huistijdschrift Knetterende Letteren terug op hun boekenplank!

Maar de kers op de al zo smakelijke taart was ongetwijfeld Lang Leze Luisterpunt, de feestelijke viering van ons 10-jarig bestaan in Muntpunt waar we met een grote glimlach op terugblikken. Heel wat lezers en vrienden van Luisterpunt genoten die dag van verschillende auteurslezingen, een blind speeddate, een panelgesprek over het inlezen van luisterboeken en natuurlijk van een welgekomen hapje en drankje.

Het geweldige 2018 loopt nu op zijn laatste benen, en we hopen op een minstens even sprankelend 2019, zowel voor ons als voor u. We wensen u gezellige feestdagen en duimen dat 2019 u alles mag brengen wat u wilt, en nog een schepje meer. Maar bovenal wensen we u veel goede boeken en heel veel leesplezier, daar hopen wij ons steentje toe bij te dragen.

Als toemaatje en vroeg kerstgeschenk laten we u genieten van een streepje Luisterpuntpoëzie. Voor ons 10-jarig bestaan schreef auteur en slam poetry performer Carmien Michels een prachtige tekst over de zoektocht naar Daisy. Ze bracht deze tekst live op het feestelijk slotmoment van ons verjaardagsfeest. Veel luisterplezier!

Luister naar Carmien Michels en haar queeste naar Daisy!

[Beschrijving afbeelding] Wenskaart van Luisterpunt. Op een Luisterpuntblauwe achtergrond met kerstversiering staat de tekst ‘De medewerkers van Luisterpunt wensen u gezellige feestdagen en een vreugdevol 2019. En natuurlijk heel veel leesplezier. Daarvoor kunt u op ons rekenen.’ Naast deze tekst staat Davy, het rendierknuffeltje dat Luisterpunt verkoopt voor De Warmste Week. Davy heeft een rood gewei en een rode neus. Tegen de koude heeft hij een rood sjaaltje om. In zijn poten houdt hij een klein rood fleecedekentje. Aan zijn oor hangt het Luisterpuntlogo.